❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vtipné fotografie

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
trandak
antispam: Ano

Re: vtipné fotografie

Příspěvekod trandak » 13 years ago

LT.CLOUD píše:
Leeonek píše:ne že by to bylo k tématu, ale vulkanizačku nechá bez další krycí pásky jen lama :)

Netvrdím že je to nejlepší. Někdo silikonuje, zaděla ještě smrštovačkou. Každá rada dobrá.
A není smrštovačka jako smrštovačka.

a nejlepší je stejně Terostat :-)
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 13 years ago

nevim co to mate za vulkanizacky, ale ja jsem menil antenu na starem bode min 5 let jsem tam nebyl a omot konektoru nevypadal ze by mu pocasi vadilo a docela jsem nadaval nez jsem ten konektor vyprostil z gumy :)
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

tak někdo také vůbec nepoužívá vulkanizačky a koaxy...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

okoun píše:tak někdo také vůbec nepoužívá vulkanizačky a koaxy...

Jasně před 5lety také?
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 13 years ago

Co se vulkanizace týče, tak bych to shrnul asi takto. Špatně zavulkanizovaný konektor je horší než nevulkanizovaný. Spousta wifinářů neizoluje a fungujou. Když už se tam nějaká ta voda dostane, tak prostě zase odteče nebo se odpaří, ale nehromadí se tam. Když je to špatně zavulkanizované a dostane se tam voda, tak se konektor postupně utopí a po nasycení vody vodivými ionty to končí zkratem.
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 13 years ago

Taky mám úchylku antény, ale to se tady asi ztratí. Posílám link některý se mi prostě líbili některý byli pracovní, nikoho z konkurence tím nechci kritizovat, však i kozí chlívek může držet stožár :)
http://foto.helapc.cz/galerie.php?id=anteny
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 13 years ago

tahle je z aukra a dost me pobavila. Doufam ze to takhle nikdo nepouzival. I kdyz zase na druhou stranu aspon ta NS nasviti tolik za sebe :-)
Přílohy
2303237297.jpg
2303237297.jpg (100.89 KiB) Zobrazeno 2642 x
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 13 years ago

nebo je to na blízko, a ten talíř je proti rušení od konkurence.
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 13 years ago

Ode mě za 1 :)
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

Tak a máme tady novou sezónu komiků.

Běžná anténní tyčka na rodinném domě. Je to tak trochu půldomek, v jedné půlce bydlím já, v druhé soused. Všesměrka a box s RBčkem a panelkou ve víku jsou naše, Nanostation je konkurence, je přes něj připojený soused a zatvrzele se drží u konkurence, že prý mu to stačí (aby ne, když je na daném AP konkurence sám).

Původně měl malou panelku strčenou pod tou televizní anténou a pod střechou 5460. Ta se mu při poslední bouřce po letech odmlčela a v mé nepřítomnosti technici konkurence spáchali toto.

Taky vám přijde, že ten nahovnostation tam takhle strčili schválně? Připomínám, že všechny tři antény na tom klacku (všeser, box i ns) jsou v 5 GHz, konkurence samo sebou indoor full power.
Přílohy
klacek.JPG
klacek.JPG (243.31 KiB) Zobrazeno 2642 x
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 13 years ago

Myghael píše:

este kukam, ze mu zadotovali stare klasicke loco, ani nie M5. Nam dnes pre istotu ukradli prve zariadenie (ubnt loco ackove, take ake je na fotke ;) ), z 5 rocnej historie firmy.
0 x

Myghael

No, podle MAC adresy to konkrétní zařízko ještě před několika týdny jelo u našeho nového klioše o pár vesnic dál. :D Jel přes to asi dva týdny, než se k němu dostali naši, a on ho pak mohl vrátit konkurenci. A ejhle, najednou se v monitoringu okolních sítí objevilo známé zařízení. :D

Ale spíš mi jde o to, že předchozí anténu měl úplně vespod na té tyčce, pod tou televizní. Prostě jakoby to takhle nahoru naprali schválně. Že jedou full power v indoor frekvencích je mi jedno, aspoň nám nezasíraj outdoor a na všech zařízeních jsou loga sítě, takže se nebojím ani měřícího vozu ČTÚ (který tu nebyl min. 15 let).
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

nic proti, ale provedení toho "apčka" si o to přímo říká, aby k tomu někdo ještě něco přibastlil ;)
0 x

Myghael

Ještě musí dva měsíce vydržet, pak to půjde překopat. Nejsem jeho autorem, do té tyče jsem rýpal všehovšudy dvakrát. Jednou to bylo upevnění tyče k baráku (po dvaceti letech s třemi televizními anténami se holt začala kymácet), podruhé výměna televizní antény. Dělám hlavně servery a kabely, takže omluv mou neznalost, ale co je na tom "ap" tak špatného?
- Není tam hromosvod. Střecha je uzemněná, barák v rekonstrukci, k tomuhle jsme se holt ještě nedostali. Vím, že se to může vymstít při nejbližší bouřce.
- Box s panelkou ve víku není to nejlepší na přívod, ale půjde tam přívod optikou, takže tam půjde jenom malý boxík s něčím ve stylu RB411 k té všesměrce. To už by mělo vypadat jinak.
- Ano, vypadá to esteticky hrozně.
- Sektory místo všesměru zatím nemají smysl. Je tam pět lidí, kdybych dal 120° sektory, tak budou max. dva na jednom, tady snad ještě všeser stačí, ne? Zarušení nula, v této části vsi jediná konkurence jede v indooru, byť na plné koule. Co vím tak ani my nerušíme, výkony postahované, povolené outdoor frekvence, žádné skákání po kanálech každých pět minut ani nic podobného. Za dva a půl roku provozu jediný výpadek kvůli bouřce.
- Děkuji předem, rád se poučím. Kdybych nechtěl znát názory na to, tak to jenom napíšu a nedám sem fotku.
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

Nene, taky mám někde všesměry, protože pro pár lidí, co si ještě vezmou jen sockotarif, to nemá smysl. Ale právě ta estetická stránka...
0 x