❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB133/133C vysoký load po upgrade na 3.0.rc2

Návody a problémy s konfigurací.
hafieror

RB133/133C vysoký load po upgrade na 3.0.rc2

Příspěvekod hafieror » 18 years ago

Provedl jsem upgrade na zhruba 4 kouscích a u všech se objevil stejný problém. Není možné se na zařízení dostat. Winbox nenačte konfigurace a časem spadne. Přes telnet se připojit jde, ale je to hrozně pomalé. /system resource print ukazuje load skoro pořád 100 i v případě, že netečou žádná dat.
Zatím jsem ještě nezkoušel konfiguraci vyresetovat a nastavit znovu. S trochou trpělivosti lze downgrade zpět udělat.
0 x

devil666

Příspěvekod devil666 » 18 years ago

hafieror píše:Provedl jsem upgrade na zhruba 4 kouscích a u všech se objevil stejný problém. Není možné se na zařízení dostat. Winbox nenačte konfigurace a časem spadne. Přes telnet se připojit jde, ale je to hrozně pomalé. /system resource print ukazuje load skoro pořád 100 i v případě, že netečou žádná dat.
Zatím jsem ještě nezkoušel konfiguraci vyresetovat a nastavit znovu. S trochou trpělivosti lze downgrade zpět udělat.

Jake jsi tam nahral balicky?
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 18 years ago

devil666 píše:Jake jsi tam nahral balicky?

Zkoušel jsem tento
http://www.mikrotik.com/download/router ... 3.0rc2.npk
pak jsem zkusil rc1 i třeba betu8. Chování stejné, tak jsem tam nahrál jen balíček: system, routerboard a wireless a zase to samy. Pokud odeberu wirelles, tak se tam v pohodě dostanu, ale k to je mě pak k ničemu. O tomto problému jsem se dočetl i tady
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=1&t=16904&start=0&st=0&sk=t&sd=a

U RB532 jsme tento problém nezaznamenali, ale tam jsem tomu nějak nevěnoval pozornost. Někde jsem četl, že se mají routerbordy dodávat jen s trojkou, tak to asi o problému s výkonem být nemůže.
0 x

kvnetkvnet

Příspěvekod kvnetkvnet » 18 years ago

tak muzu potvrdit, tento samy problem maji i RB 112
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 18 years ago

Ahoj na RB112 bezi dost line i beta6 ale ta je asi nejlepsi vyssi jsem radsi nezkousel, po pripojeni telnetem vidim CPU +- 1%,ale jak se pripojim winboxem tak je 100% a asi za minutu se to samo restartne:/ Vim ze se to tady resilo ze staci nahrat jen balicky zakladni balicky a to pry pomuze moc se me to ale nezda protoze disablovane balicky se do pameti nejspis nenatahuji ?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

ja osobne mam vyzkousene ze na rb 133(c) nejlepe bezi beta5.. rc1, rc2, beta8.. vsechno hazi velky load... ale ta beta5 se mi zda celkem stable.. bezi cca. pul roku v modu pseudobridge station + ap bridge s NATem.....
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

Potrebujem minimalizovat zatazenie RB133, ktore je ako AP. Ktore balicky su minimom aby fungovalo ako AP + firewall so zapnutym connrack a zakladny routing?
Diky.
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 13 years ago

system
wireless
dhcp
security
routing
routerboard
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Na zakladni (staticky) routing balicek routing nepotrebujes, ne?
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

jasně, ani to dhcp nejspíš nebudeš potřebovat
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

Ok, diky panove.
0 x