❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak se dostat na vzdaleny RB se spatne nastavenou IP

Návody a problémy s konfigurací.
honza26

Jak se dostat na vzdaleny RB se spatne nastavenou IP

Příspěvekod honza26 » 13 years ago

Dobry vecer,

mam vzdaleny router, na kterem je asi spatne nastavena IP na ETH a nemuzu se na nej dostat.

Konfigurace:

RB1200 - BULLET M5 AP WDS - BULLET M5 klient WDS - RB450G

Potrebuji se dostat ba ten RB450G.

Idealne pres MAC ve Winboxu, nebo alespon pres SSH. V discovery na tom RB1200 neni videt.

Neresil to nekdo? Nejde treba udelat nejaka VLANa nebo tunel na tech BULLETech abych se na to dostal pres MAC. Nebo jak toto resit? Jet se mi tam fakt nechce.

Diky moc.
0 x

Vampire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Vampire » 13 years ago

Takže Mac telnet nejde?

Pokud ne, tak mě nenapadá...
0 x

honza26

Kdyz dam MAC telnet, tak tam ten router vubec nevidim. Vsechny ostatni routery vidim... Nevim jestli to RB nebude nejaky divny. Kdyz tam je prece WDS spoj a ten port na kterym to je jsem dal jeste do bridge, tak to snad pres MAC telnet musi byt videt, ne?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

hmm sklamu tě ale tohle se na ubntu bridgích občas stává. Než jsme překopali jednu síť na MKčka tak tam byly ubntu wdska a prostě to nebylo ono a některý mkčka za tim prostě nebyli vidět v discovery. Pokud nezjistíš macovku jinak než přes discovery, budeš tam muset zaject. Neválí se ti doma někde štítek od toho RBčka? tam jsou napsaný macovky. Jinak zkus použít macovku toho ubntu spoje a kdyžtak koukni na ubntu do hosts jestli tam něco takovýho je. V mkčku je hosts v nabídce bridge a je to takový mac tabulka pro potřeby bridge.
0 x

honza26

Stitek jsem si nalepil dovnitr aluboxu na sajtu...

Klienti na tom nejsou, ale fakt se mi tam nechce :-)

V bridge table jsou jen zarizeni na WLAN, na LAN tam nic nevidim coz je hodne divny. Pritom ethernet je slinkovanej na 100Mbps FD, takze drat tam strcenej je...

Nechapu.

Jdu spat, zitra tam hold zajedu.
0 x

honza26

Tak jsem ho vyměnil, byl tuhej. Vypadá to na sériák nebo popelnici. Vydržel cca 3hodiny a pak umřel. Modrá ledka svítí, jednou pípne, ale dvakrát už ne...jde z toho něco soudit?
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

honza26 píše:Tak jsem ho vyměnil, byl tuhej. Vypadá to na sériák nebo popelnici. Vydržel cca 3hodiny a pak umřel. Modrá ledka svítí, jednou pípne, ale dvakrát už ne...jde z toho něco soudit?

ze by lost license?
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

kernel panic :)
0 x