❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

všesměrka UBNT, popř další

Návody a problémy s konfigurací.
hol
antispam: Ano

všesměrka UBNT, popř další

Příspěvekod hol » 13 years ago

Chci se zeptat, zda máte zkušenosti s UBNT všesměrem, je to použitelné, jaké to má pokrytí, má to výkon jak píšou? Jelo by to s RB411AH a R52n.

http://wifi.aspa.cz/ubnt-antena-vsesmer ... t-z104082/

Než mi začnete bombardovat, proč se vracím k všesměru, tak myšlenta je takováto: Máme sectory na kterých visí ještě historicky nanostejšnový klienti a kombinovat je s duálníma klientama na MK se nám moc nechce. Nevíme, jak by to jelo (a zda vůbec) a nešel by využít nv2 režim. Takže dokud bude MK klientů málo, budou na všesměrce a časem, až ubude nanostejšen se situace otočí. MK dostanou sectory a ubnt půjdou na všesměr a časem do kytek úplně :) Pokud máte někdo lepší nápad, sem s ním.

Druhá otázka je na tuhle duální sectoru s místem pro RB?

http://wifi.aspa.cz/antena-gigasektor-d ... o-z104085/

jde mi o to, zda by dokázala navzdory popisu pokrýt 180st, neb aktuálně žádná rozumná duální anténa na 180st jaksi není. Je to jako náhrada oblíbené prowax sectory 180.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 13 years ago

místa je v té sektorce hafo, není problém ani s RB433.
0 x

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 13 years ago

ten gigasector bych nebral, neznam znacku. neverim kvalite. a hlavne uhly jsou na muj vkus az moc pofiderni na to aby to fakt mnelo... volil bych velky sektory od UBNT uplna spokojenost.

Vsesmer, mam koupeny a uz nejakou dobu v provozu... A nejsem moc nadseny... Ale nebude to miti nic spolecneho s charakteristikou anteny. Ta neni az tak spatna.... na kratky vzdalenosti dobre, ty delsi vzdalenosti to chce dost dimenzovat.... ale jinak nemuzu na ni plut... pokud chces blizsi inf... udelam ti nejaky screen aby si vedel jak to vypada v provozu.
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

Jo postni nejake zive fotky.

Diky Lada
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

ubnt omni je dobra, len ta cena :) s rocket M5 vs. ubnt M5 klienti je to super. Samozrejme nie do mesta :)
Naposledy upravil(a) midnight_man dne 21 Jan 2012 14:24, celkem upraveno 1 x.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Cheprer píše:ten gigasector bych nebral, neznam znacku. neverim kvalite. a hlavne uhly jsou na muj vkus az moc pofiderni na to aby to fakt mnelo...

Kolik jich mas nasazeno,ze soudis?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

jo taky by mě to zajímalo od někoho kdo nasazuje všesměry a takovejhle sektor haní.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

ten sektor máme ve městě (celkem rušno) a na 1 km s SXT jede parádně. Krásně mám obslouží min. 30 klientů
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 13 years ago

okoun píše:ten sektor máme ve městě (celkem rušno) a na 1 km s SXT jede parádně. Krásně mám obslouží min. 30 klientů

No mam tu jednu, ale nevim, co si o ni mam myslet. Uhlum jde plus minus verit. Odstup polarizaci taky jaks taks, ale to PSV. Skace to tam v jedne polarizaci pres 2. Ve druhe je to ok do 1.5. Mereni jsem tu nekde daval...:)
0 x

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 13 years ago

miract a hapi. Vidim ze neumite cist. Takze jeste jednou muj nazor si prectete, pokud to nekdo pouziva, nebranim se, ale JA osobne bych do toho nesel z uvedenych duvodu.

A k hapimu, jako laskave, to ze pouziji vsesmer je snad hrich? JE snad hrich ze v prdeli sveta kde je pet klientu [dohromady je tam 50ppl, ale je to rozlozeno na vice AP] v radiusu 300-1600m, doslova vsemi smeri, takze opravdu mi pripadne vice nez nelogicke si tam davat cca 3 sektory, ktere mi zaberou o dve frekvence navic. A jelikoz prez to misto je jeste par retranslaci, tak velice ocenim oproti nekterym kdyz to nemusim davat do indooru nebo jak nekteri az temer k 6GHz. A uprimne, ano sem spokojen ze moje prace zpusobila to ze ke kazdemu protece 40MBit, staci mi to... pouziti sektoru tam budu realizovat ale jen castecne.

Takze tento vsesmer jsem zvolil protoze je to nejefektivnejsi moznost. Pokud nekdo chce polemizovat o tom zda je ci neni, a neliby se mu to, tak at si hraje doma s babovkama. Protoze nema dana osoba poneti co kde jak a proc je.

Pristi tyden tam pojedu udelat jeste nejake upravy, takze udelam foto jak to vypada a hodim nejaky status klientu, jaky maji signal na jaky vzdalenosti.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Cheprer píše:miract a hapi. Vidim ze neumite cist. Takze jeste jednou muj nazor si prectete, pokud to nekdo pouziva, nebranim se, ale JA osobne bych do toho nesel z uvedenych duvodu.

Ja umim cist moc dobre. Zde se neptal nejakeho teoretika, zda je to dobre nebo ne, zajimala ho praxe. Je naprosta blbost o necem psat, ze bys to nekupoval, pokud jsi to nezkusil. Na tohle tady fakt neni nikdo zvedavy.
0 x