❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Odezva na GW mého ISP
-
Odezva na GW mého ISP
Chci se zeptat jaká je dle Vás max nebo standart hranice velikosti odezvy od mé GW na hlavní GW mého Providera ?. Potřebuju si to ověřit jestli není čas na změnu a to radikálni, ty naše odezvy se mi moc nelíbi Avg.55 ms a to nejede linka na 100 %
0 x
4-6ms z naší gw na gw dodavatele. 55ms bych považoval za hroznou odezvu. Opozorňuju že dodavatelova GW neni na popu ale 300km daleko skrz MPLS.
0 x
-
hapi píše:4-6ms z naší gw na gw dodavatele. 55ms bych považoval za hroznou odezvu. Opozorňuju že dodavatelova GW neni na popu ale 300km daleko skrz MPLS.
No to jsem si myslel dik.
0 x
atomic1977 píše:Chci se zeptat jaká je dle Vás max nebo standart hranice velikosti odezvy od mé GW na hlavní GW mého Providera ?. Potřebuju si to ověřit jestli není čas na změnu a to radikálni, ty naše odezvy se mi moc nelíbi Avg.55 ms a to nejede linka na 100 %
Nejak si si vybral zly "testovaci server", zo Slovenska mam na AVG.cz 24ms a na dsl.cz 8ms.
0 x
keksik píše:Nejak si si vybral zly "testovaci server", zo Slovenska mam na AVG.cz 24ms a na dsl.cz 8ms.
On myslel AVG.55ms jako zkratku anglicky AVERAGE, jako že má průměrnou odezvu na gw poskytovatele 55ms.
A né že měřil na avg.cz

0 x
tom-tom píše:keksik píše:Nejak si si vybral zly "testovaci server", zo Slovenska mam na AVG.cz 24ms a na dsl.cz 8ms.
On myslel AVG.55ms jako zkratku anglicky AVERAGE, jako že má průměrnou odezvu na gw poskytovatele 55ms.
A né že měřil na avg.cz![]()

0 x
Ono to teoreticky může být způsobeno tím, co je ta gw zač. Může to být klidně něco většího, vše zadrátované v hw. Ale když na to pingáš, jde to na procesor a to může být špatné, nebo limitované.
0 x
Není nic jednoduššího, než si pustit souběžně ping na gw a třeba na seznam. Ten vrací pingy správně.
To mi připomíná, že jsme kdysi ze začátku reklamovali u SloaneParku taky ping na gw, který jel 2ms, ale špičkama dělal až 120ms .
Bylo nám diplomaticky vyp*čováno, že tam mají nějaké Cisco XXXX, které má v první řadě routovat a odpovídat na ping je vedlejší, až jestli zbyde čas.
A že si máme pinkat na seznam. Takže od té doby jsme opinkávali gw a 3 další servery v netu. Do týdne ty špičky na gw ale zmizely a jelo to těch 2-3ms.
To mi připomíná, že jsme kdysi ze začátku reklamovali u SloaneParku taky ping na gw, který jel 2ms, ale špičkama dělal až 120ms .
Bylo nám diplomaticky vyp*čováno, že tam mají nějaké Cisco XXXX, které má v první řadě routovat a odpovídat na ping je vedlejší, až jestli zbyde čas.
A že si máme pinkat na seznam. Takže od té doby jsme opinkávali gw a 3 další servery v netu. Do týdne ty špičky na gw ale zmizely a jelo to těch 2-3ms.
0 x