tak ještě jinak, já si z vnitřní sítě na tu veřejku ani nepingnu.. Na veřejné IP mám navěšené domény a když z lanu pingám doménu, tak vypršel limit, z inetu OK. V podstate mi jde o to, že potřebuju mít MT ovladatelný z venku přes veřejku(tedy přes doménu:8291).. to je z inetu ok, dále mám za MT NAS server, na kterém běží web server a ftp, to je také z venku OK. A jelikož mám např ve winboxu přístup uložen z veřejky, tak poklikáním ve winboxu na uložené chci otevřít winbox i z LANu - zase z inetu ok. To samé v prohlížeči mám v oblíbených WEB a FTP a administraci na NASu. Weby jsou na doménách. Nyní když chci upravovat weby, mám v PSPadu uložené FTP vždy např: web1-z inetu;web1-z lanu; web2-z inetu; web2-z lanu.. Musíte uznat, že to je otravné. Chci tam mít jen web1;web2;web3 a aby mi bylo jedno, jestli jsem doma, v práci, v jihoafrické republice, nebo na mount everestu

prostě zadám domena.cz:8291 mám winbox, zadám domena.cz:21 a mám ftp, a to funguje z inetu. Ale když to zadám v LAN, tak jsem v pytli

Prosím poraďte mi někdo, začínám být zoufalý

Co statické routy? Tím se nedá? Nevím nikdy co je dst, co src a tak jsem tam zkoušel různé ptákoviny, ale bez efektu

Já se vždycky bojím jít domů, protože vím, že kliknu do oblíbených a zobrazí se mi prd

Prosím poraďte