ano jde krasne ...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
	MIMO Gear Shield Kit pro UBNT anteny
- Viktor Novotný
 - Moderátor
 - antispam: Ano
 - Kontaktovat uživatele:

To vidim a co radom jde nasadit?
Ale vymenit NB bez sundani radomu asi nejde co?

Ale vymenit NB bez sundani radomu asi nejde co?
		0 x 

- Viktor Novotný
 - Moderátor
 - Kontaktovat uživatele:

ano uz jsem psal, ze radom nasadis krasne .. 
jasne, ze pro vymenu NB potrebujes sundat radom ... ale hold vse ma sve pro a proti

jasne, ze pro vymenu NB potrebujes sundat radom ... ale hold vse ma sve pro a proti
		0 x 

Dade_Marfi píše:ano uz jsem psal, ze radom nasadis krasne ..
jeeeee. paci sa mi to. vies uviest nejake realne rozdiely na realnom spoji, pri pouziti klasickeho NB a takto upraveneho? toto ma vcelku zaujima...
		0 x 

mato1 píše:Dade_Marfi píše:ano uz jsem psal, ze radom nasadis krasne ..
jeeeee. paci sa mi to. vies uviest nejake realne rozdiely na realnom spoji, pri pouziti klasickeho NB a takto upraveneho? toto ma vcelku zaujima...
to by me taky zajimalo.. tohle je snad prvni ubnt vec, ktera vypada ze by mohla fungovat
		0 x 

- Viktor Novotný
 - Moderátor
 - Kontaktovat uživatele:

testovano na 5km ... s vykonem cca v norme ... 60mego ...
nevim co byste radi presne ? ale klasicky NB .. tedy jeho ocelova shit parabolka proste nechodi ... tak proto toto ..

nevim co byste radi presne ? ale klasicky NB .. tedy jeho ocelova shit parabolka proste nechodi ... tak proto toto ..
		0 x 

Dade_Marfi píše:testovano na 5km ... s vykonem cca v norme ... 60mego ...
nejaky detailnejsi navod ako si to upravit? naco davat pozor a co ako mas spojene?
		0 x 

Tak po dlouhe dobe od wispu vidim ubnt ktery by mohlo bejt funkcni docela dost dobre , musim uznat dost dobre reseni  
 ten puvodni odrazovej plech je vazne shit ale tohle chvalim  
A talire co ti zbydou prodavas waveantu?

A talire co ti zbydou prodavas waveantu?
		0 x 

- Viktor Novotný
 - Moderátor
 - Kontaktovat uživatele:

to ppp76 talire co zbyvaji jsem zatim zavezl do separaku ... az toho bude vic nevim, treba nekde vykupuji zelezo ? 

to mato1 vzdyt je to proste, staci ti vrtacek na plast, pilka na plast (i na zelezo platek staci) a mozna pilnik ... vezmes konec z NB, strcis ho do jirouse, oznacis diry ... odvrtas ... oznacis kde konci ten konec v krabce, odrezes ... no zapilujes a je to hotove ... nekdo tam treba krabku jirousi nemusi davat, ale me se to libi z duvodu pohodli vymeny kabelu ... puvodni konec s pruchodkou me prijde hnus .. tak radsi dam krabku jirousi a mam to pekne
 jako na tom nic neni, zkouselo se delat ruzne distance a zasouvat to na ruzne vysoustrizene krouzky ... ale po spocitani a testech vyslo prekvapive nejlepsi nedelat distanc zadny ... proste skladba celeho je parabola, plastovy zadni kus z NB, drzak plechovy z jirouse, toto stahnute sroubama (origo imbus z baleni jirouse) .... a na plechovy drzak jeste krabka od jirouse .... 
no a hrajem si i s 60cm jirousem, mame odsoustruzeny distanc krouzky ... ale ted jeste zkousime napasovat ozarovac z delsiho NB

to mato1 vzdyt je to proste, staci ti vrtacek na plast, pilka na plast (i na zelezo platek staci) a mozna pilnik ... vezmes konec z NB, strcis ho do jirouse, oznacis diry ... odvrtas ... oznacis kde konci ten konec v krabce, odrezes ... no zapilujes a je to hotove ... nekdo tam treba krabku jirousi nemusi davat, ale me se to libi z duvodu pohodli vymeny kabelu ... puvodni konec s pruchodkou me prijde hnus .. tak radsi dam krabku jirousi a mam to pekne
no a hrajem si i s 60cm jirousem, mame odsoustruzeny distanc krouzky ... ale ted jeste zkousime napasovat ozarovac z delsiho NB
		0 x 

- midnight_man

Chlapi tak to je parada 
 je moznost kupit samostatne tie jirous lavore s radomom?

0 x 

- Viktor Novotný
 - Moderátor
 - Kontaktovat uživatele:

cest, na tom tajne pracuju ... ale zatim se Jirousovi moc nechce ... znacne by to omezilo pocet zbyvajicich ozarovacu ... ale co nadelame .. i tak lepsi jak dratem do oka 

0 x 

- midnight_man

Buduci tyzden objednávam jirousov, nejake NB este budu v sklade. Hned idem nasadit testovaci spoj, vyhodim všetky NB co mam v meste a nahodim tam toto. Len aby to nerobilo galibu, chce to otestovať.

0 x 

že sem tak smělej, proč si nenechal původní jirousův vlnovod a nepřipojil si standartně přes konektory do boxu nějaký ubnt? Jako jo je to pěkný ale pokud se nepletu tak cca hodně přes 90° vepředu je ozařovač s NB nekrytej a přímo na něj může svíti kde kdo což u originálního vlnovodu nehrozí protože tam má reflektor.
Jako pochop, musim si rejpnout minimáílně do těch co jsou toho názoru, že by mikrotik měl dělat kompletní sady s anténou a tohle je toho důkazem proč to nedělat, protože i od ubnt to stojí za houby.
Jinak moc pěkný. Ale raději použiju RB711 a mám to vyřešený.

Jako pochop, musim si rejpnout minimáílně do těch co jsou toho názoru, že by mikrotik měl dělat kompletní sady s anténou a tohle je toho důkazem proč to nedělat, protože i od ubnt to stojí za houby.
Jinak moc pěkný. Ale raději použiju RB711 a mám to vyřešený.
		0 x 

Hapi a jak to řešíš s 711? A kolik přes to protáhneš? Díky

0 x