❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

mikrotik AP 802.11A/N AP a klienti mix: Mk a UBNT

Návody a problémy s konfigurací.
douby
Kontaktovat uživatele:

Re: mikrotik AP 802.11A/N AP a klienti mix: Mk a UBNT

Příspěvekod douby » 13 years ago

tom-tom píše:
douby píše:kluci, díky za věcné poznámky k tématu :lol:
To fakt nikdo nespároval UBNT vs. Mk v 802.11A/N?

Pamatuj, že ne každý pustí úplně všechny drahocenné zkušenosti, zvlášť když si uvědomuje, že jeho konkurence chodí i na tento server, nebo nedej bože, že by nevědomky poradil přímo právě tomu svému největšímu konkurentovi :)
jj to chapu... nezbyva nez to vyresit sam, ostatne jako vsechno doposud
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

tím samozřejmě neříkám, že bych se nepodělil, jenom prostě nevím :)
V podstatě to mám stejné jako ty. Mix hóóódně starých klientů, prvních straightcore routerboardů a nanostejšnů a teď M5ky od ubnt a routerboardy s Nkovýma kartama.
Takže jsem v pokušení nasektorovat kanály čistě pro duální mikrotiky a pak totéž pro ostatní zařízení. Byť je škoda nevyužít plného potenciálu M5tek, delší dobu pozoruju že i v obyčejném áčku fungují líp než jednopolarizační jednotky a není problém přes ně dostat cca 22Mb, takže asi je ani nebudu řešit v Nku, prostě klioši co budou hledět víc na cenu za net, pojedou jen v áčku a ti co si rádi připlatí, dostanou mikrotika a tomu odpovídající nabídku rychlosti.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

já bych řekl že závěr je takový, nechat áčko a je to, protože pokud je tam slátanina všeho možného tak to nko to jen zhorší
0 x

tom-tom

myslíš jako nechat áčko jen pro mikrotiky a druhé áčko pro ostatní mix?
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

ak chceš s hatlaniny von, postav druhu sektoru vedla na jednotnej technologii. Tj. tam postav Dual Nko s mikrotikom alebo dual UBNT s rocketom. Oddel tam klientov ktory maju nalezity HW. Ostatok nechaj v 802.11a. Pustat Nko tam, kde su rozne zariadenia je vrazda.
0 x

tom-tom

No to jsem myslel.. Nko jenom pro mikrotiky a všechno ostatní A. Tolik volných frekvencí zas nemám, abych si mohl dovolit N sektory pro mikrotiky zvlášť, ubnt zvlášť a pak zbytek A :)
0 x