Resim problem. Vysilac je RB433 s MK 5.7 (problem byl i na 5.5 a 3.30) Kdyz zapnu sifrovani WPA2 PSK tkip tak se mi k vysilaci propoji jednotky UBNT a Warp ale nepripoji se mi mikrotik. A kdyz dam sifrovani WPA PSK tkip tak se mi pro zmenu pripoji mikrotik ale uz se mi nepripoji UBNT a Warp.
Neresil to nekdo? mam problem pouze na tomto jendom vysilaci.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SIFROVANI
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
SIFROVANI
0 x
- midnight_man
Mikrotik - ubnt je jediny problem s tymto sprostym sifrovanim....odporucam nasledovne:
mikrotik profil WPA2 nastavit len PSK AES ostatne moznosti odciarkni, vypni namagement protection (disabled)
v UBNT zvol ako sifrovanie WPA2 - AES
vo wrape neviem aky mas soft, ale taktiez zamkni na WPA2 AES.
Toto vyriešilo všetky moje problemy, no beztak odporucam nekombinovat Mikrotik/ubnt
mikrotik profil WPA2 nastavit len PSK AES ostatne moznosti odciarkni, vypni namagement protection (disabled)
v UBNT zvol ako sifrovanie WPA2 - AES
vo wrape neviem aky mas soft, ale taktiez zamkni na WPA2 AES.
Toto vyriešilo všetky moje problemy, no beztak odporucam nekombinovat Mikrotik/ubnt
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
No .. take jsme s tim bojovali a mame klienty UBNT a Mikrotiky jako vysilace běžně. Jakmile se adl mikrotik musel jsem ručně objet všechny klienty UBNT a ručně je připojit a od te doby jedou bez jakehokoliv vypadku.
0 x
- midnight_man
ta kombinace WPA2+AES ma krome bezproblemove kompatibility take tu vyhodu, ze je suverene nejbezpecnejsi 

0 x
- midnight_man
mikrotik aj ubnt odporuca pouzivat vylucne AES koli mensej zatazi CPU na sifrovanie 

0 x
midnight_man píše:mikrotik aj ubnt odporuca pouzivat vylucne AES koli mensej zatazi CPU na sifrovanie
pokud se nepletu, tak vsechny sifry by mel pocitat wifi cipset bez nejake vetsi zateze CPU. To je take duvod, proc nektere stare wifi karty neumeji WPA. Pri zapnuti WPA2+AES jsem ani na starych RB zadnou zvysenou zatez nepozoroval.
0 x
- midnight_man
možná zapomínýte na rozdíl mezi 802.11n kde skutečně může šifrovat karta a pak když se použije NV2 nebo nstreme kde už to jít hardwarově nemusí.
0 x
- midnight_man
hapi píše:možná zapomínýte na rozdíl mezi 802.11n kde skutečně může šifrovat karta a pak když se použije NV2 nebo nstreme kde už to jít hardwarově nemusí.
Nemyslim si, ze by ten 400MHz procesor v NB M5 zvladal sifrovat 100Mb AES v realnem case...
0 x
okoun píše:někde jsem četl že WPA2 zmenší max datový tok na spoji, tak jak je to?
Na MK s CM9 a na ubnt NB M5 tomu tak neni.
0 x