❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
Naprosta LAMA

Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

Příspěvekod Naprosta LAMA » 13 years ago

Admin umí ve verzi 3.60 stable detekovat Skynet virus. Našli jste ho někdo na Ubiquity ve svojí síti?
0 x

kdavid

Příspěvekod kdavid » 13 years ago

Zdravom panove,

jak jsem mohl predpokladat, znova se neco pos..lo. Po upgradu na 3.60 nevidim zadne grafy od uzivatelu!

Uživatel nemá aktivovánu žádnou službu internetu

Ma nekdo podobny problem?
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Dělá to i ve starších verzích. Mám 3.51 a hlášení je stejné. Za to by měl někdo viset. Doufám, že to je jediná chyba způsobená novým rokem. Páč bych se už fakt neudržel..
0 x

milam

Příspěvekod milam » 13 years ago

3.57 totéž - bez grafů
0 x

ltkac
antispam: Ano

Příspěvekod ltkac » 13 years ago

To není verzí, myslím, že to dělá přechod roku.
0 x

milam

možná se něco nepovedlo.
V changelogu 3.60beta2 je tato věta: Opravena chyba, kdy by se 1.1.2012 nezobrazily služby Internet v menu Uživatelé / Internet. Tyto služby by se normálně zobrazily až 1.2.2012.
V 3.60 by tato změna měla být zapracována. Je tedy asi třeba počkat do 1.2.2012.
0 x

ltkac

tak jsem našel řešení z roku 2010:

kompletni datove struktury pro rok 2010 ( prechod na novy rok je trochu slozitejsi ) se vytvori automaticky o pulnoci.
pokud to potrebujete urychlit, tak spustte script /usr/local/script/ispadmin/reset_counter.pl

Mě to pomohlo
0 x

Repkins

ltkac píše:tak jsem našel řešení z roku 2010:

kompletni datove struktury pro rok 2010 ( prechod na novy rok je trochu slozitejsi ) se vytvori automaticky o pulnoci.
pokud to potrebujete urychlit, tak spustte script /usr/local/script/ispadmin/reset_counter.pl

Mě to pomohlo

Nic takovýho jsem loni nedělal (pokud mě paměť slouží). Vyvstává otázka, esli takovýhle kraviny jsou způsobený lajdáckýma chybama programátorů a jestli není lepší to ošetřit už "při výrobě", aby se pak uživatelé zbytečně neděsili a nestresovali..
0 x

ltkac

Problém je, že některé opravené chyby se vrací. Možná to již bylo opraveno a je to tady znova. Admin má (programátoři) obecně problém s opravama oprav. Je asi lepší se s tím naučit žít, než si způsobovat stres.
0 x

milam

Tak už to grafuje - spustilo se to samo, asi o půlnoci.
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 13 years ago

Kazdy rok, vsichni stejne :)Staci mrknout do historie tohodle vlakna....
0 x

milam

Nechci se Vás v žádném případě dotknout, ale za sebe neshledávám žádný důvod k úsměvu. U software za několik desítek tisíc s placenou podporou ve výši dalších několika tisíc ročně bych očekával korektní fungování ve všech základních věcech bez toho, abych musel cokoli vyhledávat. Tím spíše rok nazpátek. Myslím, že za tu dobu měla být chyba odstraněna. Na Nový rok bych své myšlenky raději směřoval jiným směrem než na to, co se zase přihodilo a jak to budu muset řešit.
0 x

Repkins

milam píše:Nechci se Vás v žádném případě dotknout, ale za sebe neshledávám žádný důvod k úsměvu. U software za několik desítek tisíc s placenou podporou ve výši dalších několika tisíc ročně bych očekával korektní fungování ve všech základních věcech bez toho, abych musel cokoli vyhledávat. Tím spíše rok nazpátek. Myslím, že za tu dobu měla být chyba odstraněna. Na Nový rok bych své myšlenky raději směřoval jiným směrem než na to, co se zase přihodilo a jak to budu muset řešit.

Nezbývá než stoprocentně souhlasit. A dál to rozvádět nebudu, protože jsem tady svůj názor už několikrát publikoval a vím, že se uživatelé ISPAdmina dělí na ty, kteří za svoje peníze chtějí funkčnost a spolehlivost za všech okolností a na ty, kterým je jedno, že třetina systému nefunguje správně nebo vůbec, hlavně že to vystaví faktury na jedno kliknutí byť s chybami.
0 x

ltkac

Repkins píše:Nezbývá než stoprocentně souhlasit. A dál to rozvádět nebudu, protože jsem tady svůj názor už několikrát publikoval a vím, že se uživatelé ISPAdmina dělí na ty, kteří za svoje peníze chtějí funkčnost a spolehlivost za všech okolností a na ty, kterým je jedno, že třetina systému nefunguje správně nebo vůbec, hlavně že to vystaví faktury na jedno kliknutí byť s chybami.

Lehce nesouhlasím. Já chci funkčnost, spolehlivost i fakturu na jedno kliknutí. Nechci však pořád psát o tom stejném. To, že něco nejede a těžko se to řeší s autorem je prostě fakt. Každý to ví a řeší po svém. Tady píši jen když je něco k řešení. Stěžovat si tady není produktivní.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 13 years ago

Neresil jste nekdo, kdyz mam nastaveno aby se mi generovali zalohove faktury, jak mam nastavit u nekterych klientu aby se vygenerovala faktura normalni?
0 x