❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB711 nová verze - nechce se připojit na AP
-
Mna by zaujimalo, ake klienske zariadenie by nahradilo 19db Gentlbox a RB711??? Cenovo aj vyhodne a rozumne? Cim by sme to docastne nahradily???
0 x
pokud to ma bejt rbcko, tak tezko. rb411 tezko zvlada nv2 jako apcko a je to drahy atd..
0 x
Trochu OT, ale jak vás tady některé pročítám, co se bráníte zuby nehty, byť jenom podržet někomu krabičku s ubnt zařízením, tak by mě zajímalo, jak dlouho fungujete a jak silnou máte konkurenci, když si můžete dovolit ten luxus mít "mikrotik only" síť.
0 x
bez problemu... jak to delaji ti co jedou ubntu only?
0 x
...tak oprava, nenapadlo mě, že bych se měl zeptat obou táborů sólo 
Takže stejný dotaz, ale pro všechny mikrotik-only, nebo ubnt-only ISPíky.

Takže stejný dotaz, ale pro všechny mikrotik-only, nebo ubnt-only ISPíky.
0 x
Ja nemam na siti jedine ubnt, vse na mikrotiku a zadny problem jsem do doby RB711 nikdy nemel.
0 x
Mna by zaujimalo, ake klienske zariadenie by nahradilo 19db Gentlbox a RB711??? Cenovo aj vyhodne a rozumne? Cim by sme to docastne nahradily???
Nanobridge

bez problemu... jak to delaji ti co jedou ubntu only?
Potřebu být UBNT only snad nikdo nemá. UBNT věci řeší AP a připojení klientů. Shaping řeší prometheus, mikrotik, cisco, huawey... a p2p Alcoma nebo "Peterkostroj"

0 x
na sítí mám téměř 1000 uživatelů only RB s nstreme,nv2 a pod, tak připojování na stávající body s ubnt nepřichází v úvahu. 711ky do revize ušli,co předvádí mikrotik teď je šílený.
Alternativně nyní dáváme hold 411ky. Nové body a uživatele jsme chtěli stavět na dvoupolarizačním Nku,se 711G. pokud použiju 411 a Nkovou kartu jsem o pětikilo dražší :-/
A to nemluvím o 2pol boxech,ty se mi nějak nelíbí žádný. Sextant jako alternativa nepřichází také v úvahu,trpí také zimnicí.
Poradí někdo jak tedy dál?
Alternativně nyní dáváme hold 411ky. Nové body a uživatele jsme chtěli stavět na dvoupolarizačním Nku,se 711G. pokud použiju 411 a Nkovou kartu jsem o pětikilo dražší :-/
A to nemluvím o 2pol boxech,ty se mi nějak nelíbí žádný. Sextant jako alternativa nepřichází také v úvahu,trpí také zimnicí.
Poradí někdo jak tedy dál?
0 x
-
jirka123 - mam presne ten isty problem
ale neviem, si snim rady tiez. Jedine vychodisko na kratsie vzdialenosti je SXT..nic rozumnejsie co je 100% funkcne ma nenapada..

0 x
Podle toho, co pisou na mikrotik foru - nikoho tenhle problem nezajima, zadne oficialni vyjadreni nebude, Evropa pro ne neni trh. Asie je tahle - takze dokud se neozve nekdo z Malajsie a podobneho kraje, tak se nic dit nebude. Nejaka Ceska republika je vubec nezajima.
Takze vsem skarohlidum, co zatracovali UBNT
, zjevne vam stejne nic jineho nezbyde ...
Jeste aby zvladli nejak pokazit dosud funkcni RB450G (RB750 uz zrusili ...) a uz muzem nasazovat na routing jen x86 s vlan switchem, ktere podporuje 3.30.
Takze vsem skarohlidum, co zatracovali UBNT

Jeste aby zvladli nejak pokazit dosud funkcni RB450G (RB750 uz zrusili ...) a uz muzem nasazovat na routing jen x86 s vlan switchem, ktere podporuje 3.30.
0 x
nu coz, osobne pokud RB711 kupim s plastovym zmetkem, tak to hned zpevnim tavnou pistoli a je mi fuk, co k tomu rekne servis, pokud nahodou exne. Ja bych se ale ani nedivil, kdyby do asie expedovali s kovovym ETH a evropu yebali plastem.
PW
PW
0 x
tom-tom píše:Trochu OT, ale jak vás tady některé pročítám, co se bráníte zuby nehty, byť jenom podržet někomu krabičku s ubnt zařízením, tak by mě zajímalo, jak dlouho fungujete a jak silnou máte konkurenci, když si můžete dovolit ten luxus mít "mikrotik only" síť.
no a nejlepší jsou ti co mají na AP MKčko a klienty mají UBNT, to jsou fakt super ISPíci, fakt to nechápu
0 x
V tom případě nemáš žádnou konkurenci, když si můžeš dovolit síť na technologii od jedné značky. A nebo jsi OSko (minimální personální náklady, žádné DPH), které si může dovolit dotovat výměnu zařízení u klienta.
Já mám v síti 1/3 ovislinků - to jsou staří klienti ještě z dob, kdy došlo k uvolnění 5GHz pásma a WLA5000 bylo jediné schopné zařízení s regulací výkonu,
slabou 1/3 klientů na mikrotiku (Straightcore), novější klienti z doby, kdy Straightcore cpal do beden ty RB133 sráče od Mikrotiku a zbytek jsou UBNT.
Cca polovina našich klientů jsou migranti od konkurence, kteří přišli s něčím od ovislinku nebo UBNT, takže síť musí být prostě uzpůsobena tak,
aby fungovala dobře se vším.
Navíc, nerad se uvazuju na jednu značku a jakoukoliv proprietární technologii, takže teď nemusím plakat, že se nevyvedly 711ky. Je to sice nepříjemnost, ale pro mě má zanedbatelnou váhu...
Já mám v síti 1/3 ovislinků - to jsou staří klienti ještě z dob, kdy došlo k uvolnění 5GHz pásma a WLA5000 bylo jediné schopné zařízení s regulací výkonu,
slabou 1/3 klientů na mikrotiku (Straightcore), novější klienti z doby, kdy Straightcore cpal do beden ty RB133 sráče od Mikrotiku a zbytek jsou UBNT.
Cca polovina našich klientů jsou migranti od konkurence, kteří přišli s něčím od ovislinku nebo UBNT, takže síť musí být prostě uzpůsobena tak,
aby fungovala dobře se vším.
Navíc, nerad se uvazuju na jednu značku a jakoukoliv proprietární technologii, takže teď nemusím plakat, že se nevyvedly 711ky. Je to sice nepříjemnost, ale pro mě má zanedbatelnou váhu...
0 x