❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Repkins

Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

IPMedia hlásí skladem 43ks. Neřekl bych, že nejsou k sehnání. Pravda, cena není už tak moc dobrá jako před půl rokem....
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

Peyrak píše::D tak to konektorem nebude :roll: vypadá to na problém elektroniky

eee jenže sextan má právě ty konektroy taky, SXT je nemá ale sextan ano
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

okoun píše:eee jenže sextan má právě ty konektroy taky, SXT je nemá ale sextan ano

aha, to jsem netušil, ale stejně třeba groove má přímo N a taky mi chcíply, viděl bych to na tu teplotu, ale ty moje kusy se ani po ohřátí nesrovnaly :(
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 13 years ago

Peyrak píše:
okoun píše:eee jenže sextan má právě ty konektroy taky, SXT je nemá ale sextan ano

aha, to jsem netušil, ale stejně třeba groove má přímo N a taky mi chcíply, viděl bych to na tu teplotu, ale ty moje kusy se ani po ohřátí nesrovnaly :(

Tak to ja tu zkousim rb v teple primo na stole... a vetsinou uz je ko rovnou :/
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Repkins píše:IPMedia hlásí skladem 43ks. Neřekl bych, že nejsou k sehnání. Pravda, cena není už tak moc dobrá jako před půl rokem....

Díval jsem se v pondělí a nikde jsem je neviděl, Ipmedia, Aspa, i4, Penta. Tak aspoň že už jsou běžně k dodání...
0 x

roman.wifi@post.sk

Příspěvekod roman.wifi@post.sk » 13 years ago

Odkedy se tento problem objavil??
Musim spetne preverit vsetkych klientov zapojenych :(. Posledna varka RB711-5HnD z i4wifi je 100% nahovno. Z 8ks je vadnych 8ks. Niektore maju power nadafaulte a maju zly signal a niektora, az po znizeni o par decibelov :(, takze som "velmiii" rad.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

roman.wifi@post.sk píše:Odkedy se tento problem objavil??

První příspěvek byl pon lis 14 ale vadné byly asi už dříve...
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

honzam píše:
roman.wifi@post.sk píše:Odkedy se tento problem objavil??

První příspěvek byl pon lis 14 ale vadné byly asi už dříve...

na prvni vadne jsem narazil tak o 14 dni driv..tenkrat jsem mel za to ze je to mmcx konektorem a vymenil jsem je v i4 za ufl verzi, ktera byla asi ze starsi serie a ok
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

ako to mozu take predavat? Vedia o tom, vieme o tom....veselo sa to predáva stale. Som si kupil 2 ks minuly tyzde na test s aspy. Problem rovnaký. Keď na to tak pozerám plošák keby mohli tak urobia s hrubšieho papiera a namiesto konektora budú len svorky na vodiče. Pokiaľ pôjdu dalej týmto smerom..prestaneme to používať. Mal by im to niekto napísať tam.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

no vědí nevědí, spíš nevědí a neberou v potaz vlákno na mk foru. Distributoři jim to musí říct že to maji na pikaču. Zákazníka poslouchat nebudou. Neříkejte mi že si nevedou jako výrobci statistiky reklamací.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

roman.wifi@post.sk

Zacinam byt s toho zufali :? . Z poslednej dodavky z i4wifi, som objednal 8ks RB711-5HnD. Celyyyy den ich skusam a testujem,..sranda. Niektore kusi isli, niektore nie, niektore zacali ist, niektore prestali ist,... Presnejsie, povedane, niektore isli na vysielacom vykone v defaulte a niektore mali i v defaulte signal nahovno -86/-60 na 240m.

Nechapem tomu!!! Jeden kus som meral cca 5-krat,.. 4-krat ok, v defaulte i na 10db,.. a nechal som ho vonku,.. ..a bum -86/-60. Teraz sa po polhodinke zohrial a ma -62/-58 v defaulte a na 10db ma -82/-58. Dobry kus z 10db vykon ma mat cca -60/-60. Takze som stoho uuuuplny jelen,..ako ma ten mikrotik dokaze vyskolit,.normalne cumim a nestacim to vstrebavat :roll:

PS: takze posledny kus RB711-5HnD, co 5-krat bol dobry,.som nechal do sestice, trosku (1hod.) vymrznut, tak i ten po zapnuti a na 10db ma signa -80/-60. Takze 9kusov z 9-tich, vsetko "naprd" a viac doma zial a nastastie nemam, uz len stiahnut vsetky posledne od klientov a doma vyskusat. Ked vie clovek, co ma hladat, a tu ste to pekne popisali, tak to ide same :P . Dakujem Vam vsetkym za rady,.. :wink: su uzitocne :wink:

PS2: Testujem RB711G-5HnD. Mate aj niekto tieto vadne???
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Spíš teď otázka - co s tím budeme dělat? Najdeme nějakou náhradu? Asi nee ... RB411 je už pro lidi moc drahá. Přejít na UBNT? V podstatě nemožné, neufinancovatelné (kromě toho jim taky regulace zjevně nefunguje, ale alespoň to jede).

Mikrotik podle mě tuhle závadu neuznává. Normisova rada - nech to na default mě dostala. Stěžuje si asi málo lidí. A oni to netestují, to by jim takovéhle série nemohli projít výstupní kontrolou i kdyby testovali jeden z tisíce. O klimatické komoře zjevně také asi neslyšeli.

Co těch pár kusů prostě nechat někde proměřit? Nemáte někdo konexe někde u měřáků?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

no asi, reklamovat a reklamovat. Co můžeš dělat? Koupíš 5 kousků a 4 jim pošleš zpět. Náklady na reklamace se jim museji někde ukázat atd.. atd.. Nijak ty hajzly nedonutíme reagovat.
Naposledy upravil(a) hapi dne 22 Dec 2011 22:34, celkem upraveno 1 x.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

roman.wifi@post.sk

Podla mna su vsetky RB711-5HnD vadne. Aspon teda, co sa tyka serie/140. Testoval som nasledovne, tych 9ks:
1/ TEST: Tx Power - default = 4ks KO
2/ TEST: TX Power - 10dBm = 3ks KO
3/ TEST: Teplo/Chlad = 1ks KO
4/ TEST: RB som nechal hodinku v 0° vonku vypnuty z napajania a testoval nahodne 1-4 test = 1ks KO

U klientov co maju RB711-5HnD uz nasadene, som nastavil Tx Powor na default. Zial nemam ich za co vymenit :(. Z 2ks som sa trapil snad 2-3x hodinky a nakoniec po 5-krat OK dostali na 6-krat KO. To ma definytyvne dostalo. Kazdy jeden kus som dokazal polozit=KO. RB711G-5HnD mi zatial odolava. 100% chyba nieje v konektoroch a vobec nie v 19Db Gentlboxoch z MMCX koncovkou. Testoval som na 19db panelke Elbox a minipigtajlom, co mam doma viac ako 6mesiacov, kupenych 50ks naraz a vsetky boli v poriadku. Mne to pripada na elektroniku samotnej dosky, pripadne na nejaku suciastku, mozno viac suciastok,..
Naposledy upravil(a) roman.wifi@post.sk dne 22 Dec 2011 22:36, celkem upraveno 1 x.
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

ludvik píše:Spíš teď otázka - co s tím budeme dělat? Najdeme nějakou náhradu? Asi nee ... RB411 je už pro lidi moc drahá. Přejít na UBNT? V podstatě nemožné, neufinancovatelné (kromě toho jim taky regulace zjevně nefunguje, ale alespoň to jede).
Mikrotik podle mě tuhle závadu neuznává. Normisova rada - nech to na default mě dostala. Stěžuje si asi málo lidí. A oni to netestují, to by jim takovéhle série nemohli projít výstupní kontrolou i kdyby testovali jeden z tisíce. O klimatické komoře zjevně také asi neslyšeli.
Co těch pár kusů prostě nechat někde proměřit? Nemáte někdo konexe někde u měřáků?

Problem je, ze jsme v globalu moc maly odberatel. Nekde v Zambii, nebo kam jdou hlavni dodavky Mikrotiku, regulovat vykon nepotrebuji, hodi default a jedou....
0 x