❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RouterOS (MikroTik) - blíže nespecifikovaná verze
Re: RouterOS (MikroTik) - blíže nespecifikovaná verze
to je sice pěkný ale PCQ je bast od mikrotiku kterej sem tam blbne. POkud házíš několik IP adres do jednoho QT tak jasný, seš v háji
. My máme co zákazník, to QT a víc se nestarám. Telefonika se stará? nestará, navíc přes nat nepozná IP adresy.

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:to je sice pěkný ale PCQ je bast od mikrotiku kterej sem tam blbne. POkud házíš několik IP adres do jednoho QT tak jasný, seš v háji. My máme co zákazník, to QT a víc se nestarám. Telefonika se stará? nestará, navíc přes nat nepozná IP adresy.
Hapi dobre souhlas, ale predce SFQ nemuzes pouzit vsude a to predevsim na nejake priority - icmp, dns apod., tam uz se PCQ hodi nebo ne?
0 x
hmm jakto? jakej je rozdíl mezi SFQ a PCQ? jenom ten, že u PCQ si můžeš rozdělit podle čeho rozpoznávat datový toky a případně jim nastavit i maximální omezení jinak to má stejnou funkci... rozdělit datový toky tak aby se na každej vždy dostalo. Je mi to jedno, každej dělá co umí 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
- routerboardista
- antispam: Ano
Nikdo neověřil? ...Dneska vydali třetí verzi 5.12
0 x
Nic není v síti horšího, než vytočený znalec Linuxu. 
Jaký Vánoční dárek pro školáka ? no přeci WiFi Jammer
¡¡¡ ıʇıs ʌ ɔǝןǝɹʇǝʌ ıpɐʌ ıʇ pnʞod 'uǝʇuɐ ɥɔʎɯ po ןɐp ǝs zɹp

Jaký Vánoční dárek pro školáka ? no přeci WiFi Jammer
¡¡¡ ıʇıs ʌ ɔǝןǝɹʇǝʌ ıpɐʌ ıʇ pnʞod 'uǝʇuɐ ɥɔʎɯ po ןɐp ǝs zɹp
A to je to hlavní! Je jasné, že pokud má každá IP svoji třídu, tak nemá moc smyslu tam cpát PCQ (nebo to ESFQ). Spíš naopak ... Buď tam stačí fifo (je to jeho problém, že si to přetěžuje), nebo SFQ, ať to tomu klientu trochu srovná.
PCQ je fakt kouzelný v tom, že mi stačí vlastně jenom jedna třída - o maximum pro IP a sharing se to postará samo. To neudělám ani pomocí ESFQ, pokud vím - fair queuing se to nejmenuje jen tak pro nic za nic. Jenže já nemám mikrotiky na žádné velké toky, v podstatě. Takže o problémech s výkonem, či na SMP strojích opravdu nevím ... Ale rozhodně to bude méně náročné na výkon, než padesát tříd s SFQ a k tomu markování.
PCQ je fakt kouzelný v tom, že mi stačí vlastně jenom jedna třída - o maximum pro IP a sharing se to postará samo. To neudělám ani pomocí ESFQ, pokud vím - fair queuing se to nejmenuje jen tak pro nic za nic. Jenže já nemám mikrotiky na žádné velké toky, v podstatě. Takže o problémech s výkonem, či na SMP strojích opravdu nevím ... Ale rozhodně to bude méně náročné na výkon, než padesát tříd s SFQ a k tomu markování.
hapi píše:hmm jakto? jakej je rozdíl mezi SFQ a PCQ? jenom ten, že u PCQ si můžeš rozdělit podle čeho rozpoznávat datový toky
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.