❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

17GHz - jaké jsou klady / zápory pásma, pojítek?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: 17GHz - jaké jsou klady / zápory pásma, pojítek?

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

jo a jeste k tem kecum, ze tohle nikdo jiny nenabidne ... zase sprosta lez, alcoma to nabizi davno : http://www.alcoma.cz/cz/clanek/mpa+dlou ... ic/?acid=1
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Fajn že to nabízí i Alcoma. Jen mě ta nabídka od Alcomy přijde trošku jiná - Alcoma chce ještě ceníkový doplatek rozdílu tzv. výpalné :mrgreen: . Podle toho co čtu u Racomu tak u nich výpalné a další vícenáklady nejsou :wink: . Předpokládal bych že když vemu plnou palbu od Vanca tak dostanu nejbližší vyší v 17ce...možná taky plnou palbu (což už asi neudělají). A teď Dade zase mudruj :mrgreen: .
Naposledy upravil(a) David2006 dne 14 Dec 2011 22:38, celkem upraveno 1 x.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jiste ... racom ma jeden model spoje .. a tim padem rychlost v 10.5ghz a 17ghz stejnou ... tam je jasna vymena kus za kus .. ale jak jiste vidis alcoma ma na vyber z vice moznosti .. a tezko, kdyz bys koupil treba 100mego ti da nekdo vymenou zadara 365 mego :)
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Safra Dade že bys už věděl jaký spec(datovku) ta jejich 17ka Racomu bude mít? :wink: Aby to nedopadlo jako Tvůj předpoklad M10ky v 9GHz :wink: .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to ne ... ale ty si myslis ze kdyz si koupis 170 mego od racomu ... ze vymenou zadara dostanes rychlejsi ? to by byly blazni a samy proti sobe ne ? ... pokud budou mit spoj rychlejsi .. jiste ti ho na vymenu zariznou na rychlost adekvatni te co sis koupil v desitce ... a za priplatek muzes otevirat nahoru ... a jsi tam co alcoma :)
0 x
- programming
- development
- education

David2006

No, prostor na spekulace tu je jak jsem psal :wink: . Každopádně to udělají tu výměnu narozdíl od Alcomy zdarma. Ale mě zase vůbec nenapadlo si myslet že by v 17ce udělali max 170mego, tos mě zase jednou překvapil (rozesmál,pobavil) :D , ale možná ses trefil, kdoví :wink: .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

hm .. az tu vymenu uvidim ... tak treba uverim, ze je to fakt zdarma :) ... ale je fakt, ze priblblych 30spoju ... to asi neni takovy problem vymenit ...

a uprimne doufam, ze racom udela v 17ghz rychlejsi spoj nez 170mego ... uz jen diky sirce kanalu ..
0 x
- programming
- development
- education

David2006

No Ty si stejnak koupíš Alcomu, takže neuvidíš :wink: . Odhaduji to že maxka pod 350Mbit nebude. A nevíš jestli ta 17ka Alcomy je skutečně jejich nebo zase toho půlku či spíš celé jen přelepili? :) U Racomu to bude asi zase jejich výtvor u Alcomy je to už asi jak co.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

co to meles ? samozrejme, ze to je cele jejich ;-) uplne stejna vyroba jaka je v racomu .. je i v alcome ... to, ze se kdysi dohanel zkluz ve vyvoji tim, ze se "prozatim" preprodaval e-band atd ... to uz je davno pryc :) ... takze jako bych se byt tebou uklidnil ... sam nemas ani kus .. a uz kricis, ze je to jen prelepene samolepkou :D co by pak mel rikat Insider o prelepovani samolepkou :D
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Nekřičím, to Ty tu ječíš na celé kolo :mrgreen: . Jen jsem se slušně zeptal, protože o tom jistě víš víc jak já :wink: . No a možná pak zase někdo jiný opraví Tebe :) .
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

troufám si tvrdit, že vyměnit 10GHz pojítko "jen tak" za 17 nebo nedejbože 24GHz nepůjde. Většinou to bude znamenat i výměnu parabol, tedy fyzické problémy na sitech. A na delší vzdálenosti to stejně není - kolik spojů by se vám tam vešlo? Mám 17 na kilometr a je to v podstatě ťip-ťop (pro mnou požadovanou kvalitu, samozřejmě by šlo slevit), s 60cm parabolama. U desítky mi stačily třicítky. Tak velké procento to tedy nebude.
Náhrada za 11GHz, to už je jiné kafe.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

David2006 píše:No Ty si stejnak koupíš Alcomu, takže neuvidíš

:D dobrééé

Dade_Marfi píše:to, ze se kdysi dohanel zkluz ve vyvoji tim, ze se "prozatim" preprodaval e-band atd ... to uz je davno pryc :) ...

bohužel se s nima "samolepkování" potáhne ještě dost dlouho jak sám vidíš :)
Co mi to na tom Alcomím webu vyskočilo za okno, největší výrobce 17ghz spojů na světě? Jak se to pozná? :)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to Leeonek - nevim, bud PR ... a nebo se to treba zaklada na nejake pravde .. prece jen kdo jeste dela 17ghz spoje ?
0 x
- programming
- development
- education

blax

Příspěvekod blax » 13 years ago

Co mi to na tom Alcomím webu vyskočilo za okno, největší výrobce 17ghz spojů na světě? Jak se to pozná? :)

zeby treba SAF:
https://www.saf-lastmile.com/
a ten asi bude krapek vetsi nez Alcoma nebo ne?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Přesně tak, pokud si pamatuju dobře, nejdřív tu byl freemile a Alcoma v té době nic takového nenabízela, právě proto jsem koupil Saf. Ale to jen na okraj....
0 x