Zdravím místní experty,
mám výše zmíněný modem a nedaří se mi nastavit VDSL od O2. Zkoušel jsem už všechny možné konfigurace a nic nefungovalo. Vzdálený DSLAM broadcom modem vidí, ale prostě se nepřipojí. Je divné, že v nastavení nikde nemám možnost zvolit PTM, je tam jen ATM. Originální modem od O2 chodí na 22 Mb/s, to je v poho. Přikládám odkaz na screen toho, jak vypadá webové rozhraní, nic jiného validního s DSL tam konfigurovat nelze.
http://i.nahraj.to/f/31u.jpg
Díky za jakýkoliv tip!
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
VDSL na Fritz!Box 7390
Zavolej si na O2 linku at ti poradi.
Tady na foru neni nikdo VDSL ISP pokud vim a O2 nemá cenu resit.

0 x
KoZLiCeK píše:Zavolej si na O2 linku at ti poradi.![]()
Tady na foru neni nikdo VDSL ISP pokud vim a O2 nemá cenu resit.
Nejlépe na datovou linku za 9 kč / min.
0 x
Můj čistý názor je ten, že je problém v PPPoE. User je O2 a heslo je také O2, ale tam máš 4 hvězdičky nebo při pár pismenek ti to hodí jako 4 hvězdy místo dvou v pass ?
Jinak pak druhá varianta: V Account Information zaškrtnout Account a vyzkoušet
PS: adsl a samotny O2 nemám rád, ale snad to nějak vyřešíš.
Jinak pak druhá varianta: V Account Information zaškrtnout Account a vyzkoušet
PS: adsl a samotny O2 nemám rád, ale snad to nějak vyřešíš.
0 x
Heslo mam O2, on jej takhle skryje... Account mam vyplneny, zkousel jsem ruzne varianty...
0 x
No tak to dál nevím.Prodej ten krám na aukru a kup si tohle http://www.i4wifi.cz/td-w8960nb-300-mbp ... d2156.html
Podporuje aji ADSL 2+, takže konektivitu bys mohl mít až 25 Mbit/s ( ikdyž s O2 a jejich agregací + dálka od telefonní ustředny, tak reálných je vždycky tak cca. 3 MBit/s na dědině a ve městě tak 5 - 6 Mbit/s ). Máš tam bezdrát na 2,4 GHz b,g,n . A nebo kdyby si chtěl 5 GHz, tak jedině jít do Tiku.
Podporuje aji ADSL 2+, takže konektivitu bys mohl mít až 25 Mbit/s ( ikdyž s O2 a jejich agregací + dálka od telefonní ustředny, tak reálných je vždycky tak cca. 3 MBit/s na dědině a ve městě tak 5 - 6 Mbit/s ). Máš tam bezdrát na 2,4 GHz b,g,n . A nebo kdyby si chtěl 5 GHz, tak jedině jít do Tiku.
0 x
romec píše:No tak to dál nevím.Prodej ten krám na aukru a kup si tohle http://www.i4wifi.cz/td-w8960nb-300-mbp ... d2156.html
To,co mu doporučuješ není modem pro VDSL ale ADSL2+,což je nekompatibilní protokol.To co je,nebo není reálné závisí na vzdálenosti od ústředny a kvalitě vedení.Já jsem na vesnici a ADSL 8/512 jede stabilně 7.2/450.
0 x
LOL, proč bych ho měl prodávat? To je nejspíš nejlepší VDSL modem v naší sluneční soustavě
Navíc jak píše Hallo, já mám VDSL, které mi šlape na více než 20 Mb/s, takže co bych dělal s ADSL???

0 x
1. spojil se modem na VDSL vrstvě s ústřednou? Co říká informace o kvalitě linky a stavu spojení?
O2 využívá VDSL2 profil 8b a 17a, takže pokud v informacích o spojení je, že se modem sesynchronizoval s ústřednou na jednom z těchto profilů, může být chyba už jen v nastavení vytáčeného PPPoE spojení.
obecně jsi nám podal málo informací o tom, co na modemu svítí za kontrolky a co říká nějaká stavová stránka v modemu
O2 využívá VDSL2 profil 8b a 17a, takže pokud v informacích o spojení je, že se modem sesynchronizoval s ústřednou na jednom z těchto profilů, může být chyba už jen v nastavení vytáčeného PPPoE spojení.
obecně jsi nám podal málo informací o tom, co na modemu svítí za kontrolky a co říká nějaká stavová stránka v modemu

0 x
Už se to podařilo ? Já s tím právě bojuju a furt nic. Zkoušel jsem nastavovat různé možnosti a jediné co mi ukaže je rychlost linky ,ale internet nešlape
0 x
Problem spociva v samotne konfiguraci VDSL, zatímco u ADSL/ADSL2 se nastavují kanaly 8/48 u VDSL se musi nastavit VLAN 848 (bez hlasu a IPTV) cisla VLAN pro hlas a iptv neznam. U starsich verzi fw tato konfigurace nebyla mozna a modem mel natvrdo nastavenou VLAN pro nemecko(proto se synchronizoval s ustrednou ale data neprochazela), v novejsich verzich fw jiz PTM konfigurace je.
0 x