❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PPTP

Návody a problémy s konfigurací.
lukyrys

PPTP

Příspěvekod lukyrys » 13 years ago

Ahoj, potreboval bych poradit jsem v tomhle (da se rict) novacek.

Potrebuju udelat VPN tunel na jeden (hlavni) RB kterej bude mit na sebe napichly dalsi RB a ja bych potreboval udelat to ze kdyz se pripojim VPN nejlepe PPTP na ten hlavni abych videl pres winbox ostatni podle MAC adresy. Jinak vsechny RB budou mit svou vlastni verejnou IP.

Je to mozne? Poradi mi nekdo prosim jak?
Povedlo se mi vytvorit openvpn (strasny srani s certifikatama a nastavenim) ale zhaslo to na tom ze sem se pripojil dostal nejakou nastavenou ip.
Zkusil jsem PPTP to trochu "pokrocilo" na to ze se pripojim k PPTP pomoci winu dostanu nejakou prednastavenou IP (2.2.2.2) a dostanu se na ip mikrotiku 192.168.1.98 kterou sem si nastavil jako local ip ale dalsi pripojenej mk kterej nema pridelenou adresu nevidim.

Diky moc za kazdou radu.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

MAC způsob mikrotiku je broadcast. Přes routery máš bych řekl smůlu.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 13 years ago

Nastav si nějakou local a remote IP adresu v nastavení PPTP profilu např. 192.168.100.1 a 192.168.100.2
Potom se v pohodě dostaneš samozřejmě na ten první hlavní router. Aby jsi se dostal i na další routery za ním, musíš v nich mít routu na tu IP 192.168.100.2
a nebo si udělej pravidlo maškarády v NAT směrem do sítě kdy src adresa bude 192.168.100.2 out interface !WAN a action masqaradue.
Pak se dostaneš všude winboxem po IP adresách.

A propó. Proč to řešíš když jak píšeš budou mít všechny routery veřejné IP adresy. Tak pak můžeš chodit přímo po nich ne?
0 x

lukyrys

Příspěvekod lukyrys » 13 years ago

soucez píše:Nastav si nějakou local a remote IP adresu v nastavení PPTP profilu např. 192.168.100.1 a 192.168.100.2
Potom se v pohodě dostaneš samozřejmě na ten první hlavní router. Aby jsi se dostal i na další routery za ním, musíš v nich mít routu na tu IP 192.168.100.2
a nebo si udělej pravidlo maškarády v NAT směrem do sítě kdy src adresa bude 192.168.100.2 out interface !WAN a action masqaradue.
Pak se dostaneš všude winboxem po IP adresách.

A propó. Proč to řešíš když jak píšeš budou mít všechny routery veřejné IP adresy. Tak pak můžeš chodit přímo po nich ne?

pro venek by to meli mit povypinany. proste idea byla vzdalene provest to samy jako bych tam byl a do hlavniho routeru pichnul kabel
0 x