❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Omnitik U-5HnD
v zasekanym prostredi jde vysilat v pohode vsesmery ? no jde, ale podle toho to taky bude vypadat. Vsesmer uz nikdy vice, nikam ani do horni dolni.
tusim ze to hapi nasadil nekde v dolni horni ruseni nula nula nic.
PW
tusim ze to hapi nasadil nekde v dolni horni ruseni nula nula nic.
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
v horní dolní přesně tak. Ale pouze tam kde máme bod uprostřed vesnice, tam se sektory prostě nevyplatí a tohle do 500m proti SXTčkům jede luxusně a díky malímu zisku neslišíš bordel z měst. Nicméně ve městě je to nepoužitelný pokud nemáš příznivou situaci.
Všimněte si, že ta deska má díry na šrouby. Napalo mě vyrobit plechy a přišroubovat je na nějaký distanční sloupky nad a pod desku a zašoupnout to zpátky. Teoreticky by se zmenšilo to rušení co vzníká mezi sxtčky na jedný trubce. Tady to totiž vzniká taky. Ty plechy se tam v pohodě vejdou. Nebo nalepit hliníkový pásky na boky zevnitř. Otázka je jestli by se to potom neupeklo v létě.
Všimněte si, že ta deska má díry na šrouby. Napalo mě vyrobit plechy a přišroubovat je na nějaký distanční sloupky nad a pod desku a zašoupnout to zpátky. Teoreticky by se zmenšilo to rušení co vzníká mezi sxtčky na jedný trubce. Tady to totiž vzniká taky. Ty plechy se tam v pohodě vejdou. Nebo nalepit hliníkový pásky na boky zevnitř. Otázka je jestli by se to potom neupeklo v létě.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
To už má v základu PoE na všechny porty nebo je nutno to propojit, jak hapi ukázal? Jak moc velké zatížení to zvládne?
wifi.aspa.cz
Porty:
1x Auto-sensing 10/100BaseTX Ethernet port, konektor RJ-45 s podporou napíjení PoE
4x Auto-sensing 10/100BaseTX Ethernet port, konektor RJ-45 s podporou napíjení PoE
wifi.aspa.cz
Porty:
1x Auto-sensing 10/100BaseTX Ethernet port, konektor RJ-45 s podporou napíjení PoE
4x Auto-sensing 10/100BaseTX Ethernet port, konektor RJ-45 s podporou napíjení PoE
0 x
disk píše:To už má v základu PoE na všechny porty nebo je nutno to propojit, jak hapi ukázal? Jak moc velké zatížení to zvládne?
wifi.aspa.cz
Porty:
Bohuzel je treba udelat propojeni,jak to udelal Hapi.Ja to udelal primo na ethernetovych konektorech.
0 x
prej bude s poecky uz od vyroby ale nevim kdy prijdou.
0 x
Přišly dva kousky a průchozí poe nefunkční.
Přemýšlím kam to nasadím. Do města je to nesmysl, na vesnici nic nemám.
Přemýšlím kam to nasadím. Do města je to nesmysl, na vesnici nic nemám.
0 x
jaký poe? máš verzi s poe?
0 x
Napájení přes POE ano, ale další porty neumí napětí poslat dále. Bude nutná úprava jako jsi ty provedl.
Myslel jsem, že už by mohla přijít verze s průchozím POE.
Hapi, jaký chain je vertikál? Děkuji
Myslel jsem, že už by mohla přijít verze s průchozím POE.
Hapi, jaký chain je vertikál? Děkuji
0 x
druhej by měl bejt vertikál tedy chain1 je vertikal. Ale jestli chceš používat vertikal, tak stejně musíš zapnout oba chainy.
0 x
Tak nějak jsem to předpokládal, když to dávají k použití s SXT (ten má taky chain0 horizontal).
Děkuji
Děkuji
0 x
Nějak mi tam chybí popisek os - zvlášť divný je ten popisek -10dBi. Ale jinak tedy nic moc všesměr a navíc - pro mimo 2x2 je ideáljí vyrovnanost signálů pro oba chainy. To tady asi moc nepůjde, když každá polarizace to má dosti jinak ve vertikální rovině.
0 x
panove v dnesni drahe dobe
me napadla idea jak nahradit RB711G-5HnD, kdy Omnitik sezenu za cenu slabe pred 500kc /samozrejme bez zaruky/ z nej vykuchat onen Board a pouzit ho na jine anteny. Ale kamen urazu je nepritomnost MMCX konektoru, nejak zkusenost / praxe jde li tam nejak solidne pripajet a kde vubec MMCX konektor sehnat ci udelal by to nekdo ?
PW

PW
0 x