Pak už zbývá jedině na to jít přes BCP
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:BCP_bridging_(PPP_tunnel_bridging)
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
PPTP - klienti
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
Klient 10.0.0.200 je linux na který nemám přístup. Stačilo by to dle návodu nastavit jako "Office 1 configuration" s tím že za "Klientem office 2" (10.0.0.200) nejsou klienti, ale potřebuju komunikovat jen s ním?
- Přílohy
-
- 1.png (15.03 KiB) Zobrazeno 1402 x
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
Zdravim,
data mi přes tunel tečou, ping bez problémů, leč problém je v použitelnosti. Většina WEBů lze pingnout ale neotevřou se. Původně jsem měl zkzte PPTP navázaný EoIP a sváděl jsem to na to. Nyní po pročtení výše psaných příspěvků sem EoIP zruši a do bridge přidal rovnou PPTP a výsledek je bohužel stejný.
Jeden MK je připojený přes GSM síť ale bez tunelu to brouzdá normálně.
Další problém je, že se mi tunel nenavazuje okamžitě po zapnutí MK i při použití "dial on deamond". Stále vysí na Waiting for packets.
Nemáte někdo nápad?
data mi přes tunel tečou, ping bez problémů, leč problém je v použitelnosti. Většina WEBů lze pingnout ale neotevřou se. Původně jsem měl zkzte PPTP navázaný EoIP a sváděl jsem to na to. Nyní po pročtení výše psaných příspěvků sem EoIP zruši a do bridge přidal rovnou PPTP a výsledek je bohužel stejný.
Jeden MK je připojený přes GSM síť ale bez tunelu to brouzdá normálně.
Další problém je, že se mi tunel nenavazuje okamžitě po zapnutí MK i při použití "dial on deamond". Stále vysí na Waiting for packets.
Nemáte někdo nápad?
0 x
hapi píše:pingni jestli projde 1500 bajtovej paket.
covece paralelene s tim cos psal sem to zkoušel a vejde se mi jen 1400...
Ted kde to zvýšit tunel měl nastaveno 1460.
0 x
nekde tu je na foru pravidlo do firewallu, kterym se to zveda na tech 1500 (tusim ve spojeni s ADSL linkou) - melo by to resitm Tvuj problem
0 x
net.work píše:nekde tu je na foru pravidlo do firewallu, kterym se to zveda na tech 1500 (tusim ve spojeni s ADSL linkou) - melo by to resitm Tvuj problem
Nedari se mi to najit...

Co se týče toho okamžitého vytočení tunelu by nápad nebyl?
0 x
ad vytoceni toho tunelu - nevim o tom, ze by to po rebootu nenavazovalo spojeni, ale mozna ze by pomohl blby netwatch, ktery by si nekde pingal, popr. napsat jednoduchy script, ktery by spojeni po rebootu nahodil...
ad ten ta zmena MTU - tohle by mohlo pomoct (zkopirovano od Majklika, snad se nebude zlobit
): chain=forward protocol=tcp tcp-flags=syn action=change-mss new-mss=1452 tcp-mss=1452-65535
ad ten ta zmena MTU - tohle by mohlo pomoct (zkopirovano od Majklika, snad se nebude zlobit

0 x