❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SWR (PSV) vs. degradace vysílanného signálu

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Mudroch_Jan

Re: SWR (PSV) vs. degradace vysílanného signálu

Příspěvekod Mudroch_Jan » 13 years ago

Re honzam:
Díky za podporu - nechtěl jsem psát že můžou být už z výroby nalomené ale je to tak - jste druhý člověk který mi to nezávisle na tom prvním potvrdil...

Re Sooc:
Měření v bezodrazce nemám důvod sponzorovat a vlastní komoru zatím nemáme - i to bylo v plánu ale krize si vybírá svou daň. Takže kdo ví jestli bude a kdo ví kdy...
Upgrade pro UBNT nemá smysl protože: kolik zařízení z výroby jde ke koncovým klientům a kolik na přístupové body? Ten poměr může být někde jedna ku několika stům? Takže z toho vyplývá že jelikož velké firmy řídí ekonomové a ne technici, tak kvalitnější věci které by díky mechanice byly mnohem dražší, se nevyrábějí a myslím že určitě vyrábět nebudou... :(
0 x

Mudroch_Jan

Příspěvekod Mudroch_Jan » 13 years ago

soooc píše:Pro mikrotik jsme chteli kupovat anteny od pana stourace i s boxama, bohuzel pri nasem malem odberu (maximalne desitky anten mesicne) a jeho vytizeni je to pro nas nedostupne zbozi. Ale jak se pridali dalsi problemy s radiovou casti mikrotiku, tak jsme supajdili k UBNT, kde mame zmerene velmi dobre radiove parametry, nesviti to v 5GHz na vsechny strany (nemyslim antenove, ale radiova cast) a tak. A drzi EVM pri plnem vykonu i nejnizsim vykonu. To se o tom, co je v RB711 rict neda :(

A abych se vratil k PSV - jak tu psal Selic - neco podobneho mame taky odpozorovane, v merici soustave kdyz byly utlumaky, co nemely PSV pod 1,2 tak to zkreslovalo vysledky.

Díky za informace. Zajímalo by mne jesli jsou někde na webu dostupné informace i dynamice a selektivitě zařízení jednotlivých výrobců.
Když jsem koukal do rocket M5 tak mne trochu zaskočilo že jsem tam našel jen 4x bandpass filtry a mf je řešena čistě integrovaně bez HW mf filtrace... Prostě vstupní switch, předzesilovač pro RX, 1W koncák pro TX a pak jen brouk který to asi hned práská na I/Q složky...
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Z osobni zkusenosti muzu rict ze kdyz PSV stoji za kulovy tak casem karta ztracela na citlivosti a sla do kopru , radove ji to trvalo neco do dvou let nez exla uplne .... takze vliv tu je , kdyz odesla mela vysilaci soustava PSV cca 1,9 .... :evil:
0 x