❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
midnight_man

Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

snazim sa dopracovat ku koncovym cenam keby to dopravili do EU. v EU to nik vyrabat nebude. Ti chlapi to tam maju presne merané (myslim). Predstava že namontujem nanobridge ktorý nesvieti 2km dozadu sa mi páči aj za cenu + 50€.

hapi ano, pretoze mikrotik ziadnu hotovu alternativu nema.
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 13 years ago

Tak jak jsem psal ASPA obratem vse vymenila a vsechny nové jso jiz v poradku. Za SN je /143
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 13 years ago

mpcz píše:Ahoj, zkusil bych se zaměřit na výstupní RF switch 711-ky. je to ten malý 6-ti nohý platový čtvereček cca 3x3 mm velký, asi 1 cm jihovýchodně od MMCX konektoru, ETH přitom míří na mě. RF víčko jde odklapnout snadno, pokud nejsem extra nešika. Všiml jsem si, že u dobré verze je osazen známý typ S14, u vadné cosi jako iG4x nebo tak nějak, to neznám. Je to samozřejmě jen jedna z mnoha možností, navíc velmi chabě statisticky podložená. Má někdo více poznatků v tomto směru? Rád bych podotkl, že účelem celého "výzkumu" je především rozpoznání vadných kusů. Úspěšně vyměnit ten mrňavý obvod nedokáže jen tak někdo. Předem říkám, vem si lupu a to velkou. (Foťák do mikroskopu nemám)
Dík.
mpcz, 22/11/2011

Teď jsem rozebral jednotku s RB711, která se taky vrátila ze střechy a problém je stejný - nalezen čip S14. takže tudy cesta taky nevede.
Číslo za SN je /138
Další jednotka za SN /128 uvnitř čip iG4x, problém stejný
0 x

polom-123

Příspěvekod polom-123 » 13 years ago

zdravim, ja mam za SN 144 a je to stejne taky se nespojim s AP ani na vzdalenost 2m :(
0 x

ef

Příspěvekod ef » 13 years ago

V pátek mi přišel zpět balík s reklamacemi z i4wifi.
Některé uznaly některé ne. Tak jsem je hodil zpět na stůl a signál 44/77 a prý že je to v normě.
Myslím že toho technika co to měřil pošlu ven ke klientům a ukážu mu ty jeho normy.
Ke každému RB jsem vyfotil obrazovku a posílám znovu zpět.

Ty které poslal vyreklamované jsou ze serie 144 a jsou OK. Některým bylo nutné scvaknout ten MMCX konektor.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Nenakupuj v i4wifi :twisted: u nich sou reklamace na palici , prave kvuli reklamacm sem od nich zdrhnul uz pred dvema lety :evil:
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

OT: i4wifi = velmi neprofesionální zacházení, když chceš radu tak ti poradí vždy špatně protože sami nevědí a reklamace jak zde bylo psáno je katastrofa, je to také vidět na jejich sortimentu, co nabízejí
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 13 years ago

Jak jsem psal ja ASPA v patek jsem odeslal 4 spatne kusy, v utery vsechny 4 spatne vymeneny za dobre a u me doma
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Ahoj, mám takové polořešení. Měřil jsem výstupní výkon jednotek. My nastavujeme od pradávna all rates fixed s hodnotou okolo 10dBm - případně víc nebo míň dle antény, ale zákaznické jednotky většinou mají 10dBm s 17dBi anténou.

Děje se toto:
Client - all rates fixed 10dBm - nepřipojeno na AP - vysílací výkon OK - připojeno na AP vysílací výkon klesá a kolísá
Client - default bez regulace - nepřipojeno - vysílací výkon OK - připojeno na AP vysílací výkon OK

Rozdíl venku - klient ručně 5 až 17 dBm - signál -83 - změna na default bez regulace - signál -50
Pokud použiju "regulatory domain" s antenna gain 0 až 20 - signál pořád -83

Ověřeno u 4 lidí venku, aplikujeme na další a pomáhá to. Bohužel se můžeme s tímto postavit do řady vedle UBNTdefaultpowerinstalátorama (čti i4wifikurvátor) a nechat se zastřelit. Nicméně při našem počtu instalací si za 3 měsíce znehodnotíme vzduch tak, že je uplně jedno, jestli nám tohle pomůže vyřešit problém.

Měření se týká RB711-5Hn - plastový ethernet - plošnák o síle tvrdšího papíru (deska shodná pro verzi D s 2x2)
Měření na RB711-5Hn-MMCX - (kovový ethernet) je v pořádku.
Howg.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 13 years ago

Ahoj, reaguji na předchozí příspěvek:

trošku se v tvém popisu nápravy ztrácím, prosím, můžeš přesněji definovat jednotlivé nastavovátka, které ovlivní vysílací výkon jednotky? T. j. přesně místo a nastavení? Já to totiž zkoušel všelijak a výsledek žádný. Jedině pomohlo, když začnu vysílat na plno, pak je výkon OK.

Dotaz č. 2: aplikoval již někdo oficiální nápravu od výrobce - deformaci vnějšího obalu konektoru MMCX kleštičkami? A vyřešil se tím problém s výkonem?

Díky.
mpcz, 29/11/2011
0 x

ef

Příspěvekod ef » 13 years ago

U některých kusů ano, u některých pomohlo scvaknout středovou dutinku. U některých pomůže jen svěcená voda.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Prostě nefunguje z mýho pohledu regulace výkonu, cokoliv jiného než default nechodí. Možná je chyba v ovladači chipsetu, možná je špatnej chipset, nevím.
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

cybermole píše:Prostě nefunguje z mýho pohledu regulace výkonu, cokoliv jiného než default nechodí. Možná je chyba v ovladači chipsetu, možná je špatnej chipset, nevím.

Ja tipuji taky chybu v ovladaci, protoze pozoruji problem na jednom APcku, kde jsou 3 klienti, AP je dualni RB411AH s R52Hn a 2 klienti single jeden RB711, druhy Groove a treti je dualni. Oba single klienti takhle na AP signalove poskakuji (ve stejny cas!). Vysilaci vykon maji vsichni stazeny na stejno.
Capture_17.jpg
Capture_17.jpg (33.87 KiB) Zobrazeno 2888 x

edit: prave jsem nasadil v5.9 a zacal skakat i ten dualni spoj. A je to vzdy jen prijmova Rx strana na tom AP.
Capture_19.jpg
Capture_19.jpg (69.07 KiB) Zobrazeno 2867 x
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

Tak ako sa vam tvaria nove varky RB711, uz su v poriadku?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

dnes jsem testoval tento fix na vadné 711. Bohužel problém s vadným TX signálem to neřeší. Doufám že nové série jsou již OK
0 x