Zdravím, nevím jestli už se tady něco podobného probíralo nebo ne, ale potřebuji zda by mi někdo poradil jak blokovat třeba dle IP adresy přístup k internetu v určitý čas.
Konkrétně chci blokovat dceři internet třeba od pondělí do pátku vždy od 17:00-20:00, aby se v této době učila a ne pořád seděla u internetu.
Popř. ještě zda by bylo možné v tuto dobu jí přesměrovat na určitou stránku třeba uloženou v RB (něco podobného jako je třeba přihlašovací stránka v hotspotu,která se zobrazuje ať zadám v prohlížeči cokoliv), kde by byla stránka třeba s nápisem "je čas na učení" nebo něco takového.
Možná se to tady bude někomu zdát jako blbost, ale mě by to dost pomohlo, kdyby se našel někdo, kdo by mi to mohl pokud možno polopaticky poradit, protože se v mikrotiku zatím moc nevyznám.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Dotaz: blokování uživatelů v určitý čas
Blokování IP adresy na určitý čas a den je možné.
Pravidlo nastavuješ -> IP – FIREWALL – FILTER.
Nebo rovnou můžeš udělat NAT, který veškerou komunikaci bude přesměrovávat na určitou stránku.
Pravidlo nastavuješ -> IP – FIREWALL – FILTER.
Kód: Vybrat vše
/ip firewall filter add action=drop chain=forward disabled=no src-address=192.168.1.89 time=17h-20h,sun,mon,tue,wed,thu,fri,sat
Nebo rovnou můžeš udělat NAT, který veškerou komunikaci bude přesměrovávat na určitou stránku.
0 x
zip píše:Nebo rovnou můžeš udělat NAT, který veškerou komunikaci bude přesměrovávat na určitou stránku.
A to udělám jak, prosím.
0 x
RB411A, RB450 s tim si hraju doma
Posílám ukázku kódu. Změn si.:
- SRC-ADDRESS - zadáš o jakou IP se ti jedná
- TO-ADDRESS - nastav třeba IP adresu mikrotiku
Veškerý provoz co bude s IP „192.168.1.159“ se bude v určití den a čas přesměrovávat na IP „192.168.1.1“.
- SRC-ADDRESS - zadáš o jakou IP se ti jedná
- TO-ADDRESS - nastav třeba IP adresu mikrotiku
Veškerý provoz co bude s IP „192.168.1.159“ se bude v určití den a čas přesměrovávat na IP „192.168.1.1“.
/ip firewall nat
add action=dst-nat chain=dstnat disabled=no src-address=192.168.1.159 time=17h-20h,sun,mon,tue,wed,thu,fri,sat to-addresses=192.168.1.1
0 x
Omlouvám se za vytáhnutí kostlivce, ale mohu poprosit o radu?
Pokud zadám:
/
zobrazí se mi "inactive time". Jak prosím napravit tuhle chybu?
Pokud zadám:
/ip firewall filter add action=drop chain=forward disabled=no src-address=192.168.1.89 time=22:30:00-23:59:59,sun,mon,tue,wed,thu,fri,sat
/
/ip firewall filter add action=drop chain=forward disabled=no src-address=192.168.1.89 time=00:00:01-06:00:00,sun,mon,tue,wed,thu,fri,sat
zobrazí se mi "inactive time". Jak prosím napravit tuhle chybu?
- Přílohy
-
- Time.png
- (47.27 KiB) Zatím ještě nestaženo
0 x
Skoro půl druhé odpoledne nepatří do intervalu od půlnoci do šesté ráno.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Mohl by jsi mi rici, jak jsi to myslel prosim? Popripade jak to mam zadat? Tapu, omlouvam se tedy za novy dotaz!
0 x
Máš tam: time=00:00:01-06:00:00,sun,mon,tue,wed,thu,fri,sat
Což znamená čas od první sekundy po půlnoci do šesté hodiny ráno. A všechny dny v týdnu.
Ale na screenshotu je 13:23:32. To je prostě MIMO zadaný interval. Pravidlo neplatí, mikrotik to zdůrazňuje, stačí si přeložit. Je to vlastnost novějších verzí ROS.
Podívej se tam před šestou ráno. Nebo si dočasně přešteluj hodiny.
Což znamená čas od první sekundy po půlnoci do šesté hodiny ráno. A všechny dny v týdnu.
Ale na screenshotu je 13:23:32. To je prostě MIMO zadaný interval. Pravidlo neplatí, mikrotik to zdůrazňuje, stačí si přeložit. Je to vlastnost novějších verzí ROS.
Podívej se tam před šestou ráno. Nebo si dočasně přešteluj hodiny.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Proc zase stejne tema kde uz je to vyresene !!!
viewtopic.php?f=51&t=13014
Staci si to precist a hotovo.
EDIT: toto je trosku jiny postup, takze diky taky za nej
viewtopic.php?f=51&t=13014
Staci si to precist a hotovo.
EDIT: toto je trosku jiny postup, takze diky taky za nej
0 x
ludvik
Tak triviální řešení, děkuji za nakopnutí a radu!
Ladik
Přesně tak, jiné řešení než to tvé! Proto jsem požádal o radu, jsem začátečník samouk
Tak triviální řešení, děkuji za nakopnutí a radu!
Ladik
Přesně tak, jiné řešení než to tvé! Proto jsem požádal o radu, jsem začátečník samouk

0 x