mám jeden spoj na cca 6 km s těma anténama a zdá se dle grafu signálu, že tam nějak zateklo i když nepršelo, ale byly silné mlhy. konektory samozřejmě vulkanizuji, netušíte kde by mohla být slabina na té anténě? vůbec netuším kde mám hledat a jakou anténu vyměnit.
zde je vidět jak voda zmrzla v noci a potom zase rozmrzla
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
maxlink 29dB s límcem a radomem, zateklo ale kam?
maxlink 29dB s límcem a radomem, zateklo ale kam?
- Přílohy
-
- graph_image.php.png (18.51 KiB) Zobrazeno 2475 x
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
hmm, to vypadá jak graf mího spánku 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- midnight_man
dobrý dobrý, ale mě zajímá kam ta voda zatekla či kondenzuje, mám dojem že se to děje u antény terá míří trochu nahoru a voda zůstává na zadní stěně antény kde nění žádný odtok, asi to tam budu muset vrtnout
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
tak jsem se na antény koukal a nic jem nenašel, voda nic tam nebylo. tak vůbec nevím co si o tom mám myslet
0 x
Kazdopadne je to smejd. Prakticky stejny pokles signalu mi delala jedna 23 dBi Interlinka http://wifi.aspa.cz/antena-panelova-interline-23dbi-5ghz-z45144/
chrastil v ni asi upadly sroubek, nebo nyt, co drzel tistak
chrastil v ni asi upadly sroubek, nebo nyt, co drzel tistak
0 x
Zdravím Já mám na této anténě (bez límce a radomu) Groova a chová se to podobně. Přes den teplo, v noci zima. Viz graf. Podezřívám z toho právě toho Groova a ne anténu. Zatím jsem nic neměni, ale kdyby byla špatná anténa, to by jsi mě nepotěšil.
- Přílohy
-
- signal_batovka.jpeg (39.6 KiB) Zobrazeno 2305 x
0 x
Problem bude v tom ozarovaci na kuri nozce - mel jsem jich docela dost a vsechno krome 22 dB sit slo do haje - vzdycky teklo kolem toho konektoru i kdyz jsem vulkanizoval podle nejlepsiho vedomi a svedomi. Tak jsme se na pacific wireless vykaslali a problemy uz nejsou 

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
- midnight_man
a ja som sa čudoval ze mi signal den/noc chodi o 4-5db
...vyhoďte tie krámy do koša.

0 x
no je to zvláštní, já jsem s tím problémy nikdy neměl, vždy mi jen zateklo do wavepoklic
0 x
Nikdy jsem s Pacific Wireless nebo Maxlinkem neměl problema. Pokaždé vulkanizuju konektor včetně toho hliníkovýho soklu, ze kterýho ten konektor trčí, nebo používám na Maxlinku ty Maxboxy, který mají gumovej O kroužek na utěsnění. Žádný kolísání signálu nevidím. A pokud mě do konektoru natekla voda, tak aby signál šel dolů, musel být konektor uplně plnej vody, což se stalo jedině když pršelo aspoň 2-3 dny v kuse.
0 x
já si myslím že tam nezateklo, prostě to jen někde natáhlo vlhkost, mám to samozřejmě vulkanizované, ono totiž cca už měsíc a kus je vlhkost u nás 99% a to je horší než déšť 3 dny a ještě se strašně střídají teploty, no myslím že ono to v zimě vymrzne a bude pokoj
0 x
trošku offtopic ale inverze dělá zajímavé věci
http://www.digizone.cz/aktuality/inverz ... slovensko/
http://www.digizone.cz/aktuality/inverz ... slovensko/
0 x
- midnight_man
už tam chýba len, že eskimák zachytil neznáme vysielanie so silou -80db, s SSID: UBNT, zrejme sa jedná o prístupový bod niektorého s poskytovateľov internetového pripojenia v Európe 

0 x
Cokoliv s pacific ozarovacem sem testoval a opustil ... melo to casto neatabilni signaly ... presel sem u klientskejch veci na dcomky a zatim pres rok bez problema ...
0 x