ro000917 píše:reset píše:a jak jsi na to prisel, me to teda neprislo, ze by to nefungovalo
Jednak u tohoto pravidla není žádný pohyb paketů a taky, když chci zakázat vše ostatní, jak je obvyklé, tak přestane fungovat i odchozí provoz. Abych to zkrátil. Jde o nastavení firewalu, který používám běžně.
Mam nekolik RB, kde mam 5.6 a vse jede v klidu, ale ...Vcera jsem konfiguroval novou RB433, byla tam myslim 4.14. Upgrade na 5.6. Vse probehlo ok, ale po chvili se to zacalo chovat divne. Byl jsem prihlaseny do winboxu a nemohl jsem nic zmenit. Tak jsem to pres netinstall prehodil na 5.4. Vse dobry do okamziku, nez jsem do fw nastavil par pravidel na hlidani virov. portu. A opet stejny problem. Ted jen cim to je. Zda RBckem a nebo verzi. Jinak jinde ty pravidla funguji, jak maji.
 . Problém v tomto případě nebyl způsobený verzí, ale kartou R52. Nevim proč, ale ať jsem tam dal jakoukoliv kartu R52 (zkoušeny 3), tak se to chovalo uvedeným způsobem. Po výměně za CM9 všechno OK.
. Problém v tomto případě nebyl způsobený verzí, ale kartou R52. Nevim proč, ale ať jsem tam dal jakoukoliv kartu R52 (zkoušeny 3), tak se to chovalo uvedeným způsobem. Po výměně za CM9 všechno OK.

Po opravě na 0.0.0.0/0 to funguje.
 Po opravě na 0.0.0.0/0 to funguje.