❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

kvalitný 8 port switch

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
midnight_man

kvalitný 8 port switch

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

Zdravim,

poradte aky switch mam kupit. Potrebujem 8 port, ktorý pôjde von do škatule..na sajt. Niečo kvalitné čo tam vydrží a nezhorí, príp. nezdochne keď bude von -20°. Samozrejme rozumná cena :) Najlepšie niečo overené....tým 10€ tplinkom neverim :D
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

a kam to planujes? limit na rozmery ?

pro klienty pouzivame prave tyto tplinky , hlavne kvuli cene,
na paterich mame samozrejme lepsi , ale povetsinou rb switche (ale jsou jen 5ports) , 100mb u tplinku != 100mb u routerboardu
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

midnight_man

potrebujem 8 port, rozmer, aby vosiel do vonkajsej krabice, no proste klasicky 8 port switch (nič velké). Ten POE TP link 8 port je super...lenze pouzitelne len 4 porty, dalsie 4 su poe...niečo také :) ale bez POE. Ma to kovove prevedenie, to sa mi pači.

rozmyslal som tento:
http://wifi.aspa.cz/cisco-sd208t-sf100d ... ch-z81643/

ale rad by som niečo, čo máte overené v drsnejších podmienkach ako len kancelaria.
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

Co to jsou drsnější podmínky?? U klientů používám běžnej TP Link desktop switch, mají to na půdě na trámu a i když pořádně mrzne tak to jede normálně. Ono se to stíhá provozem dostatečně zahřát. Problém by možná nastal v případě vypnutí, vychladnutí a zapnutí, nicméně mě ještě nic v mrazu neodešlo - když nepočítám zmrzlý kondíky a baterky na PC základních deskách, dokud jsme stavěli ještě na x86.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

na ty dulezitejsi mista davam 3Com Office Connect 5/8 port, frci na 10-30V,starsim kusum menim napajeci konektor za "standartni" jako jsou na RBckach. Vyslovene zdechl jen jeden a to byl rok stary kus, ty jete starsi drzi dodnes.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

midnight_man

link?
0 x

pcwifi

http://www.mironet.cz/3com-office-connect-dual-speed-switch-8+dp129168/
ty novy maj jinej desing...

cena neni nejaka hitparada, proto beru vesmes z aukra starsi, kdyz tam nejaky je http://aukro.cz/3c16793-me-switch-3com-officeconnect-switch-5-i1914505643.html

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

midnight_man

no to mi nepomoze, som myslel skor nieco nove :( i4, aspa, atd...
0 x

pcwifi

pche ti o 3com mozna ani neslyseli, pritom kvalitativne je podle me hodne vysoko.TPLinky max klientum na doma. Hledej smudlo, kdo hleda, najde :P

PW
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 14 years ago

Mi dáváme na síť alespoň ty nejlevnější gigabitové cisca, nestojí to tolik a ještě neodešlo ani jedno. Na síti bych nešetřil. Nutnost restartování u klienta se dá tolerovat, na hlavní lince už stěží.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 14 years ago

Donedávna jsem měl několik let na střeše u APček obyčejný switch od Ovislinku. Za ta léta si něco odswitchoval a běžel naprosto v pohodě v mrazech i parnech. Mám dojem, že tam byl celou dobu i původní zdroj. Teď jsem ho přesunul jinam a sviští dál. A jinak i ty nejlevnější TP-linky běhají taky bez jakéhokoliv problému.
0 x

disk

Příspěvekod disk » 14 years ago

Zatím žádný problém. Jen napájení by mohlo být nějaké normální a ne 5V/2,5A.
http://atcomp.cz/zbozi/micronet-8-port- ... p=z:118431
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 14 years ago

zkus industrial provedení Planetu, viz www.asm.cz.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

midnight_man

Presne tak, nemam chut v zime chodit po sajtoch a restartovat / vymienat zhnite hnusne switche za 8 €. Zrejme zoberem tie Cisca. Velky vyber v tej aspe nemaju. Tiez by som prijal keby tam mali dake 3com a spol.
0 x