❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB neodpovídá na konzoli

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

RB neodpovídá na konzoli

Příspěvekod Dr.Easy » 13 years ago

Hoj,

mam tu dva kusy boardu a tak nejak uz nevim co s nima.
Jeden je 532A, kterej jsem si, priznam se :), sam "rozbil" :). Dal jsem do nej upgrade firmware a tak nejak proste jsem ho vzal, vytahnul z elektriky a ulozil na misto, az mi doslo, ze se vlastne upgraduje...

kdyz ho napichu na seriak, rve na me kernel panic! to chapu, co nechapu je to, ze je ta konzole totalne mrtva. Chci se dostat do rezimu, kde zvolim jaky boot chci, ale nastavim seriak, zapnu RB, mohl bych tu klavesnici na ntb rozmlatit a stejne me do toho neprepne... Proste na tu klavesnici vubec nereaguje.

Nedalo mi to, vzal jsem zivej kus 433AH a to same...
Zkousel jsem tedy ruzne klienty - tera term, putty, hyperterminal ve windows XP v terminalu a to same.

Nevi nekdo?

A druha vec - user si koupil RB411 na domaci wifi, jenze se mu to podarilo nastavit tak, ze se tam uz nedostal, tak si vzal seriak a v domeni, ze maze konfiguraci RB smazal celou pamet. Tzn. ze to je prazdny. Je tam nastavene bootovani, takze zapnu netinstall, dam IP, RB to najde, vyberu balik a dam install, trva 5s a pak se vrati do stavu ready. Hadam proto, ze nema .key file... ale ted otazka - necha se nejak nekde vygenerovat, kdyz smazal cely system? Nebo da se s tim delat jeste neco jineho, nez to hodit do srotu?
Diky :)
0 x
UBNT? Maximálně pro klienty...

Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

jo a pridam, ze ten RB 411 taky nereaguje v konzoli na stisk jakekoliv klavesy... ale je to divny, jeste nedavno se stejnym notebookem to slo ...
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

mas rychlost portu nastavenu na 115200?
0 x

Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

ano, samozrejme.

normalne se mi zobrazi ta tabulka s typem RB a ze mam do 2s. neco zmacknout, abych se dostal do boot options nebo tak neco :).
jenze to na klavesku vubec nereaguje a samo to skoci do bootovani a hned tam vidis, jak najizdi kernel, apod...
0 x

midnight_man

skus iny PC :mrgreen:

mas dobry null modem cable? Zrejme to nebere príkazy smerom od teba..
0 x

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 13 years ago

ee pc to neni, ani kabelem

mi to delalo taky, taky jsem vyzkousel nekolik programu a nakonec jsem se do toho dostal a bylo to jinou bitovou delkou nebylo tam 115200 ale neco jineho, vypis se mi taky zobrazil ale nereagoval na zadnou klavesu az jsem si potom zjistil presne jak je ten seriak nastaveny pak mi to jelo
0 x

midnight_man

predvcerom som instaloval 5.8 na 532A.....115200 no problem. Null cable som spravil podla navodu od mikrotiku.
0 x

Dr.Easy
Kontaktovat uživatele:

zkusim jiny pc a jine bitove delky a uvidim.

no, tim seriakem ovladam vsechno. Alixy, switche (3com, HP, Edimax), aj UPSky, tak hadam, ze null bude..
0 x