❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
ppp76
Kontaktovat uživatele:

Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBride 10GHz ...)

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

No tak ted uz tuplem z teho poserem , kdejakej vocas kterej neumi nstavit ani petkovej spoj si ted koupi desitku a zacne experimentovat ..... staci ze uz ted nekteri radoby umelci se snazi nastavit si desitkovy spoje samy aniz by se radne poucily jak to spravne delat , ze trebas je dobry si promerit jestli tam nekdo neni atd ... takze ted to zas bude , nejde to vohulim to ...poserem se vsici ....
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

a já myslel že 10GHz pásmo bylo dostupný všem :D ... bylo
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Hodne divoke - v datasheetu nepisou nic o a) vysilacim vykonu b) sirce pasma c) o kanalovem provedeni.

Pokud to bude to same, co airtik, nemel bych s tim nejak velky a zasadni problem. A jestli to nebude podle VO/R, tak jakmile to nekde blizko me vyvesi, tak volam do karlovic, at to prijedou zmerit. Kdyz oni chcou kanaly na 5GHz, tak ja chci ochranu investic a dodrzovani VO/R.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hapi

to nikoho nezajímá, kde to žiješ?
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

proc to prislo jen mailem? Nikde na webu ani na blogu o PowerBridge M10 ani zminka. Google vyplivl pouze http://i4wifi.blog.cz/1011/ubiquiti-airmax-conference, kde ale jakysi Martin, coz podle dalsich prispevku vypada na zamestnance i4, uvadi v diskuzi ze produkt nebude legalni v CR. V clanku primo zminuji ze to nebude legalni asi nikde.
Teoreticky pouzitelne jako "soucastka" pro vyrobce spoju, ktery spoji 2 jendotky a doresi to pomoci reseni ala nstreme2. Pak bude ale cena urcite pres 35000 a to uz neni uplne zajimave.
Opet nezklamali matemaci v ubnt..100mbit ethernet port a 150mbit+ propustnost..i kdyz si domyslim ze hd, mam duvod to vratit kdyz to nepojede 120/30mbit? :)
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 13 years ago

:D tak uz vim co budem davat za ptp mezi apckama. Az bude moznost hned objednavam jeden kus. Parada uz aby to bylo.
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Jeste ze od jiste doby 10GHz nekupujem ... Stavajici presunem kam to jen pujde a jeich mista nahradime 11/24/32GHz pojitkama, protoze s timhle UBNT kramem bude konkurence sestrelovat spoje ostatnich jak to jen pujde ... :roll: :oops: :evil:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

no porad me zajima, jak lze splnit norma s HD spojem ... to fakt nechapu ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

lwq píše:Jeste ze od jiste doby 10GHz nekupujem ... Stavajici presunem kam to jen pujde a jeich mista nahradime 11/24/32GHz pojitkama,

Přesně, poslední desítku jsem kupoval před více než rokem, už tehdá mě bylo jasné kam to pomalu ale jistě směřuje, rušení z ostatních spojů a teď možná tohle. 100Mbit desítky přesunu tam kde nikdo nikdy desítku nenasadí, trasy nahradím licencema a šlus.

Na druhou stranu už tu dlouho slintám nad krátkýma přeskokama na 1-2km a zatím nikde nic pořádného, tak možná tohle bude to pravé ořechové, ale zase 60cm parabolu na takový spoj..... Pokud do dědiny hodím licenci, klidně si tam zaseru desítku. Na moje lokality všichni jedou 5kama, takže ani nikoho nezaruším.

Nechám se překvapit jak to všechno dopadne
0 x

hapi

nemá někdo vyrábět 60GHz pojítka za rozumnou cenu? Díky alergii vzduchu na 60GHz to má slušný útlumy a tim pádem rušení mezi pojítkame je dost minimální ale zase to dosahne max 1km i když na druhou stranu spolehlivě což by v drtivý většině případů stačilo. Kdysi i4wifi takový pojítka nabízelo. Vypadalo to slušně i technicky ale cena to zabila. Kdyby to staálo 50k za 100Mbit FD, to by bylo něco na krátký skoky. M10 na krátký skoky ok ale kolik jich asi v tamovym městě bude moct bejt bez ovlivňování mezi sebou?
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

:arrow:
Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 19:37, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

dej shop kde se prodávaji ty tvoje ericssony.

Podle mě trochu kecáš a věštíš budoucnost z ničeho. Ono až tyhle M10ky se začnou nasazovat a začnou například rušit satelitní vysílání což se při shodou náhod občas děje i s profy pojítkami + ten výkon M10ky, tak to bude ČTU řešit a to hodně a budou padat hlavy. Někde na czf jsou vlákna o rušení satelitního vysílání a řekněme si to na rovinu, taková sranda to zase nebyla. Jo teď si říkáme jak je to super ale ono to bude super cca rok než se přijde na něco na co aktuálně ani nepomyslíme. + samozřejmě to, že to bude laditelný i mezi horní a dolní frekvence + i fakt že to neni duplex. Jestli tohle ČTU nezatrhne, tak u mě ztratilo poslední špetku důvery v jejich úřad a v jejich vyhlášky nebo nařízení.
0 x

David2006

0 x

hapi

dobrá... jak by ses díval na to kdyby 10GHz udělal mikrotik v podobě dejme tomu SXT, říkejme tomu SXT-10. Pořád by se ti to líbilo?
0 x

David2006

0 x