❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB532A nebootuje
- midnight_man
RB532A nebootuje
RB532A po zapnuti pipne 1x a potom je ticho....Snažil som sa o upgrade mikrotiku s 3.20 a zrejme niečo nevyšlo.... . Netinstall ho nevidí..čo doporučujete teraz? diky
0 x
musis ho prepnout pres seriak do bootu pres ethernet. a nebo zkusit reset to default kdyz jednou pipne.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- midnight_man
mozem tam narvať priamo ROS 5.7? AKym programom mam zmenit boot s ETH? ked to budem mat na seriovom kábli.?? dik
0 x
třeba putty to umí. Ne, dej tam 3.30 kvůli updatu licence.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
na seriovou komunikaci pouzivam tera term pro a spokojenost.
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
- midnight_man
jo, je tam zrejme vadná pamat, furt to hadze nejaky error
neda sa tam nič poriadne nahrat.

0 x
Zdravím,
koupil jsem jetý RB532A na seznámení s Mikrotikem. Deska ovšem nenabootuje. Sériová linka vypisuje toto:
U posledního řádku se to vždy zastaví a nehne, spodní ledky svítí a zelená nad nimi bliká. Zkoušel jsem NetInstallem nahrát verzi 4.17, byla tam 5.26. Poté jsem zkusil nahrát RouterBOOT 2.18 ze stránek mikrotiku a poté opět 5.26. Ale RB se chová pořád stejně a nabootuje pouze pokud při zapnutí podržím reset tlačítko (ne jumper). Poté nabootuje a naběhne ok. Má to řešení?
Děkuji za pomoc.
koupil jsem jetý RB532A na seznámení s Mikrotikem. Deska ovšem nenabootuje. Sériová linka vypisuje toto:
Kód: Vybrat vše
RouterBOOT booter 2.18
RouterBoard 532A
CPU frequency: 399 MHz
Memory size: 64 MB
Press any key within 2 seconds to enter setup..
loading kernel from nand... OK
setting up elf image...
U posledního řádku se to vždy zastaví a nehne, spodní ledky svítí a zelená nad nimi bliká. Zkoušel jsem NetInstallem nahrát verzi 4.17, byla tam 5.26. Poté jsem zkusil nahrát RouterBOOT 2.18 ze stránek mikrotiku a poté opět 5.26. Ale RB se chová pořád stejně a nabootuje pouze pokud při zapnutí podržím reset tlačítko (ne jumper). Poté nabootuje a naběhne ok. Má to řešení?
Děkuji za pomoc.
0 x
Zdravím,
mě se tohle stalo s RB532A, když jsem do ní nacpal RouterOS v.6.Routerboard skolaboval s hláškou něco ve smyslu že nemůže nahrát system package.
Nepovedlo se mi to vrátit zpátky žádnou jinou verzí softwaru.Při restartu to končilo právě v tom místě setting up elf image...
Zjistil jsem, že když se zmáčkne a podrží tlačítko reset, tak reboot proběhne korektně.
Tak jsem vzal pájku a připájel na tlačítko tenký drátek, aby to bylo stále spojené.
Od té doby mám klid Routerboard najede korektně a už půl roku pracuje správně.
mě se tohle stalo s RB532A, když jsem do ní nacpal RouterOS v.6.Routerboard skolaboval s hláškou něco ve smyslu že nemůže nahrát system package.
Nepovedlo se mi to vrátit zpátky žádnou jinou verzí softwaru.Při restartu to končilo právě v tom místě setting up elf image...
Zjistil jsem, že když se zmáčkne a podrží tlačítko reset, tak reboot proběhne korektně.
Tak jsem vzal pájku a připájel na tlačítko tenký drátek, aby to bylo stále spojené.
Od té doby mám klid Routerboard najede korektně a už půl roku pracuje správně.
0 x
Zdravím,
díky za rychlou odpověď. Po pravdě jsem nad tím už také uvažoval, ale nevěděl jsem jestli to RB nějak neublíží.
díky za rychlou odpověď. Po pravdě jsem nad tím už také uvažoval, ale nevěděl jsem jestli to RB nějak neublíží.
0 x
Problém jsem vyřešil. Našel jsem RouterBoot 2.9 pro danou desku, nahrál a RB se rebootlo v pořádku. Zatím co jsem to zkoušel vypínat a zapínat, tak deska naběhla pokaždé ok. Můžete to zkusit a napsat zda vám to taky problém vyřešilo.
RouterBoot 2.9 pro RB532A : http://www.routerboard.com/files/rb-2.9/rc32434-2.9.fwf
RouterBoot 2.9 pro RB532A : http://www.routerboard.com/files/rb-2.9/rc32434-2.9.fwf
0 x