❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

QoS pro Voip

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
telleke

QoS pro Voip

Příspěvekod telleke » 13 years ago

Ahoj všem
Potřeboval bych opět pomoct s jednou kravinou. Prohledal jsem snad celé fórum, ale jsem z toho magor :oops: Zřídil jsem si doma VoIP pro dva telefonní účty, ale bohužel při kompletním vytížení kapacity připojení (stahování) se hovor zaseká, nebo úplně rozsype :cry: . Je možné nějak nastavit prioritu pro VoIP, aby se nic takového nedělo? Nemám nastavené žádné limity pro jednotlivé počítače. Stačí když nastavím nějaký v Queue tree? Ještě mě napadlo omezit všechny počítače o pár kilo a zbytek ať si sežere Voip, jenže to se mi moc nechce, páč telefon využívám jednou denně a po zbytek mít omezenou rychlost na počítače.....
Kdyžtak prosím mrkněte na demíčko... přihlašovací údaje jsou v sekci demo účty.

Děkuji za pomoc
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

máš garantovaný připojení?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

telleke

Nemám. Jsem připojenej přes 5G Wifi s rychlostí mezi cca 8-10Mb down i up.... Navíc v případě výpadku používám záložní ADSL linku ze který vyždímu 5,5Mb/0,4Mb
0 x

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

tak to budes mit tezky s nastavovaim.
Proste to je vlastnost pokud nemas garant
dela ti to na obojim (wifi i adsl) ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

telleke

jj na obojím. Jakmile se vytíží komplet konekt, ať ten nebo ten, tak na voip nezbyde prakticky žádné místo. Kdysi jsem měl malý SOHO router od Cisca, který uměl upřednostnit určité služby před ostatními. Například http mělo větší přednost než P2P a podobně. Mikrotik neumí něco podobného?
0 x

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

umi, ale pouze na garantovane rychlosti.
jak by router mohl vubec poznat , ze je ted 6Mb maximum , kdyz ma nastaveno 10Mb ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

telleke

nj to je docela blbý ale :evil: Přeci kvůli tomu nebudu pořizovat zase nějakej blbej SOHO router, kterej bude umět upřednostnit některé protokoly.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

to ti stejně fungovat nebude. Pokud nemáš garant, neuděláš nic. Nic se nebude upřednosťovat. To se musí dělat tam co se agregujou rychlosti. Prostě v místě nejužšího hrdla.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků