❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

OS PFsense

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Ajfel

Re: OS PFsense

Příspěvekod Ajfel » 13 years ago

miract píše:Podle me to dela driver sitovky. Podobny problem jsem mel ve spojeni RB450G(RB1200) a Gbit Alcomou MP165. musel jsem udelat upravu v nastaveni ethernetu Alcomy. Zkus sitovku s jinym chipem nebo si pohrat s nastavenim.

Mno, realtek tam davat nechci, jsou tam toky neco nad 100Mbps, zkousel jsem intel 82572 alias Intel 1000Pro PT sitovky do PCI-E. Mas nejaky jiny navrh an nejaky jiny chipset sitovky ? Moc moznosti neni :(
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Pokud tam mas toky kolem 100Mbit, tak to vubec neres, vem GBit realtec a zkus to s nim. Vubec by nemelo vadit, ze to bude PCI. Alespon uvidis, kde je problem.
0 x

Ajfel

miract píše:Pokud tam mas toky kolem 100Mbit, tak to vubec neres, vem GBit realtec a zkus to s nim. Vubec by nemelo vadit, ze to bude PCI. Alespon uvidis, kde je problem.

Tak jeste jeden poznatek, sou tam dve sitovky, obe stejne 82572 intely, do lanu bez vlanu to nedela, do wanu s vlanem to dela, kdyz je prohodim, tak to dela to stejne zase do wanu s vlanem a do lanu bez vlanu to nedela. Chyba sitovky vyloucena teda, zmena wan sitovky za integrovanou realtek 8111b myslim, opet to dela, rozpojuje a spojuje sitovku. Uz nevim co s tim, rad bych zkusil neco jineho nez nekrotik, ktery neumerne k tomu co dela vytezuje server(tot muj nazor, pokud mate jiny ja vam to rozmlouvat nebudu). Je mozne, ze by to zpusobovaly VLANy ?
0 x

Ajfel

Jakou verzi Pfsense pouzivate ? Ja po predchozich problemech jsem musel skoncit u 1.2.3 ve ktere se ten problem neprojevoval(rozpojovani sitovky)
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Jen drobnost, kdyz uz resite PFsence a podobne ... Na webu zerosehllu sem zahlednul odkaz na Soekris desky ... Nevypadaji spatne 8)
http://soekris.com/products/net6501.html
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

ok1in

Příspěvekod ok1in » 13 years ago

Tak jsem neodolal z zkusil pfSense na Alixu 3D3. Zapojen jako WiFi klient a router pro školu - připojení 1x WiFi klient 5G, 1x WiFi 2.4G jako lokální AP a Lan port pro školu. Karty jsou Atheros. Vše funguje k naprosté spokojenosti. Líbí se mi možnost doplnění o moduly statistik a dohledů.
Pro moje potřeby naprosto dostačující, později udělám ještě dlouhodobější porovnání s MK, taky mi jich tu pár jede... :-)
0 x