Zdravím, mám RB433AH osazenou R52Hn. V jednom obchodě jsem v akci nakoupil CPE KOZUMI Air Force One 5. Když na mikrotiku nastavím band: 5GHz (předpokládám 802.11a), kozumi se s mikrotikem spojí. Když dám na MT 5GHz-a/n ke spojení již nedojde. Můžete mě prosím nasměrovat, kde může být chyba?
Děkuji
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik se nespojí s KOZUMI v 802.11n
Mikrotik se nespojí s KOZUMI v 802.11n
- Přílohy
-
- Nastavení KOZUMI AFO5
- kozumi.GIF (8.39 KiB) Zobrazeno 3416 x
0 x
Ne ne, tohle bohužel nepomáhá.
V novém FW mají napsaný nějaký fix pro Atheros čipsety, takže otestuju a pak napíšu.
V novém FW mají napsaný nějaký fix pro Atheros čipsety, takže otestuju a pak napíšu.
0 x
Tak bohužel nic. Psal jsem na výrobce, nereaguje. Pokud by ještě někoho něco napadlo, napište, jinak KOZUMI asi vyměním za SXT a budu mít klid.
0 x
neni nahodou 802.11n od Mikrotiku kompatibilni zase jen s Mikrotik 802.11n produtky ? nikde jsem nevidel, ze by se v "n"ku spojil Mikrotik s necim jinym, to same UBNT...
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
-
co vím tak N na mikrotiku jako AP je nepoužitelný s Nkama v noteboocích. Zatímco s blbým VDSL modemem v Nku to s notebookem valí klidně 90mbit, s mikrotikem je to nestabilních 30, pingy lítaj a co chvila se to rozpojí
0 x
a co já vim tak smartphone v Nku se bez problemu připojí na mikrotikácký Nko.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
czatlantis píše:co vím tak N na mikrotiku jako AP je nepoužitelný s Nkama v noteboocích. Zatímco s blbým VDSL modemem v Nku to s notebookem valí klidně 90mbit, s mikrotikem je to nestabilních 30, pingy lítaj a co chvila se to rozpojí
Kdy jsi to ověřoval naposledy? Tohle, co píšeš, jsem si také vyzkoušel o tvrdil před časem, řekněmě rok a víc zpět. Ze srandy jsem vytáhl to stejné před 3 týdny a nevím proč, ale vše co jsem zkoušel, tak jelo naprosto OK v Nkovým režimu. Jak na 2,4 GHz, tak i v 5 GHz indooru. Potřebuji pár indoor APček nejlépe s Nkem a radius podporou pro ověřování i logování, což většina low cost krabiček nezvládá a HPčkový APčka za 10 kKč kus mi už neprojdou, tak jsem to zkusil znova, protože v ROSu to AAA fungovalo už OK.
I ten stejný HW, co před rokem a půl haproval, tak teď jel naprosto OK. Od té doby samozřejmě jiný ROS (teď je tam 5.7) a možná i nějaká aktualizace pod Wokny (XPčka a W7), ale jede to k naprosté spokojenosti. Notebooky Fujitsu řad Lifebook a Celsius, nějaké IBM/Lenovo ThinkPady, proti nim RB493 s CM9+R52nM a RB433AH s CM9+R52nM.
0 x
A myslíte, že by aktualizace ROSu pomohla? Mám verzi 4.10.
0 x
to rozhodně. Verze 4.x byl takovej pokus a mezipřechod 

0 x
Rozhodne na v 5.7. Jinak, ackoliv se opakuji, na Mikrotik AP jen mikrotik klient a na Ubnt AP jen Ubnt klient. Proste v ramci jednoho sektrou jen jednu platformu. Kdykoliv jsme udelali nejakou vyjimku, casem prisel nejakej problem 

0 x
- routerboardista
- antispam: Ano
Tady ti nikdo neporadí, aby tyhle zařízení ostatní nepoužívali a vypadalo to, že je to problémový zařízení
Ono totiž, když to vykucháš a do desky přicvakneš parabolu, tak s tím uděláš o dost rychlejší a kvalitněší spoj než na těch chrastítkách od UBNT. Škoda, že se neprodávají samotný desky... Ta tvá kombinace zařízení běží v pohodě. První věc co musíš udělat aktualizuj firmware v obou zařízeních a zřejmě, si tam něco špatně nastavil nebo nenastavil, tak si to resetni. To, že jsi nenastavil region máš dobře, výkon se v našich končinách nastavuje na 100%, nastav si v kozumi režim a profil na bezdrát (vypni opakovač), ulož a dej restart a už se v něm nehrabej, je nastavený. Teď si nastav routerboard a jestli to nebude fungovat, nastavuješ blbě věci na MikroTiku nebo máš fakt zoufalej signál na anténách.

0 x
Nic není v síti horšího, než vytočený znalec Linuxu. 
Jaký Vánoční dárek pro školáka ? no přeci WiFi Jammer
¡¡¡ ıʇıs ʌ ɔǝןǝɹʇǝʌ ıpɐʌ ıʇ pnʞod 'uǝʇuɐ ɥɔʎɯ po ןɐp ǝs zɹp

Jaký Vánoční dárek pro školáka ? no přeci WiFi Jammer
¡¡¡ ıʇıs ʌ ɔǝןǝɹʇǝʌ ıpɐʌ ıʇ pnʞod 'uǝʇuɐ ɥɔʎɯ po ןɐp ǝs zɹp
Tak upgrade nepomohl. Nevadí, předělám celou síť kompletně na Mikrotik, alespoň budu mít jednoduchou správu.
0 x
- midnight_man
mam ten isty problem v teme nizsie, nedokazem pripojit Nkovy notebook na R52n. zapni v mikrotiku loging-wireless, a napis co to pise ked skusas pripojit v Nku.
0 x