Na parabole vysel zajimavy clanek se kterym musim bohuzel souhlasit, zejmena u zdroju.
http://www.parabola.cz/clanky/4478/kvalita-techniky-vcera-a-dnes/
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Pekny clanek na www.parabola.cz o kvalitnich vyrobcich
muzu jenom souhlasit.. taky me to hrozne sere.. na druhou stranu kde bychom dneska byli, kdyz by lide pouzivali MT znacky motorola velke jako cihla?
takze treba v tech mobilnich technologiich to rychlejsi obmenovani techniky smysl ma.. ale v jinych odvetvich mi to setreni leze pekne na nervy....
takze treba v tech mobilnich technologiich to rychlejsi obmenovani techniky smysl ma.. ale v jinych odvetvich mi to setreni leze pekne na nervy....
0 x
Jan Ptáček
Vše má svoje pro i proti.. Kdyby nebyl tlak na cenu a nevyrábělo se levně, tak by RB711 nebo jinej wifi bazmek stál 4000,- a víc jak polovina lidí by si nemohla internet dovolit. Kdyby Čína neměla odbyt, byla by tam nezaměstnanost, bída a hlad. A co udělá bídný nezaměstnaný hladový číňan? Vzbouří se a začne válčit. To bysme taky mohli ve zprávách na Nově vidět záběry z bojů na čínsko-polských hranicích... Když jsem před pár lety začínal s wifi, tak přijímač stál něco kolem 4000,- a parabola skoro 3000,-. Celý se to muselo udržovat v suchu a v dosahu 220V protože PoE bylo scifi. Takže si to mohlo dopřát jen pár majetných. Dneska se s moderní technologií vejdu do 1900,- , montáž je jednoduchá a cena je akceptovatelná i pro nižší příjmovou vrstvu obyvatelstva. Koneckonců každý má možnost si vybrat co si koupí. Jestli levnej šmejd nebo si připlatí za něco lepšího. Na celou věc se lze dívat i z toho pohledu, že dřív se dělaly kvalitní věci ale ne všichni na ně měli prachy. Dnes se vyrábí i pro nižší příjmové skupiny..
0 x
to sice jo, ale ja bych strasne rad prisel do obchodu a chtel bych si koupit neco fakt kvalitniho (bez ohledu na cenu)... Jde to dneska? .....
Me nevadi ze se vyrabi levne cinske smecka, ale proc to proste neni nejak odliseno, oddeleno... Ja kdyz to potrebuju a vyuziju to, rad si priplatim.... ale takhle to abych si fakt pred kazdym nakupem cehokoliv sedl ke googlu a hledal reference na tu a tu vec, cetl testy a recenze....
Me nevadi ze se vyrabi levne cinske smecka, ale proc to proste neni nejak odliseno, oddeleno... Ja kdyz to potrebuju a vyuziju to, rad si priplatim.... ale takhle to abych si fakt pred kazdym nakupem cehokoliv sedl ke googlu a hledal reference na tu a tu vec, cetl testy a recenze....
0 x
Jan Ptáček
S tim na 100% souhlasim a cte mi z duse pan, ktery to napsal.
Ahoj Lada
Ahoj Lada
0 x
Prostě nová doba... Civilizace, integrace, globalizace a kdoví jaká ještě ...ace. A nakonec stejně všichni natáhneme bačkory.. Taky jsem donedávna měl doma telku TESLA COLOR 429 vyrobenou léta páně 1988 s obrazovkou západní provenience, kterou jsem po 22ti letech bezporuchového každodenního provozu hodil do šrotu, protože se nějak rozladil zvuk. Obraz měla pořád perfektní a měl jsem co dělat, abych si zvyknul na mírně neostrý digitální obraz na plazmové TV. Ale jak říkala moje babička: čas a prd nezastavíš... A dá se to rčení aplikovat i na technický a cenový vývoj..
A co se týče nakupování.. Je dobré mít známého nějakého servisáka, který ví co jak a na čem se nejvíc tentuje. Neb prodejce říká něco a servisák většinou něco jiného.. A nebo si vypěstovat averzi vůči nějaké značce.. Což se mě podařilo u SAMSUNGU a LG a Daewoo.
A co se týče nakupování.. Je dobré mít známého nějakého servisáka, který ví co jak a na čem se nejvíc tentuje. Neb prodejce říká něco a servisák většinou něco jiného.. A nebo si vypěstovat averzi vůči nějaké značce.. Což se mě podařilo u SAMSUNGU a LG a Daewoo.
0 x