❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NV2 - nasazeni, zkusenosti
Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti
nerekl bych ze to 5.7 resi, me to dela neco podobneho ovsem zaruseni je zde dost vysoke, ale rate drzi a udp Btest i pres 40M HD tdma zkouseno 1-3 nyni, zda se mi ze cim je vyssi je ten spoj stabilnejsi, zarizeni 2xrb600 karty cm9
0 x
Klient RB711 s 5.2 nevidi (a nepripoji se) APcko (RB433+CM9) s 5.5 v Acku s NV2. To bych to rozkopal, mikrotik jeden zku*venej. Zlaty UBNT, tam se mi tohle jeste vazne nestalo.
0 x
to je dobra haluz
to se mi popr. jeste nestalo, na AP 5.7, u kl. to, co tam nasypal vyrobce pred expedici (711,sxt), takze od 5.2 do 5.5 a vzdy sem se linkl a frcelo to ok, pak sem sosl 5.7 nebo posl. co byla a pohoda...
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
no tak přesně tuhle kombinaci tu mám a jede to. Nezapoměl jsi nastavit na klientovy "any" u "wireless protokol"? a pak jedna prasárna. Když máš APčko mimo kanál 5500-5700 a máš přepnutou RB711 na a/n, tak se nespojí. V Nku případně v A/N je omezenej rozsah kanálů na 5500-5700 a v Ačku na 5500-5855 nebo tak nějak.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hmm dej si super kanál a spojí se ti. osobně tyto pseudo a/n a b/g nepoužívám jede to někdy dost mizerně
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
hapi píše:no tak přesně tuhle kombinaci tu mám a jede to. Nezapoměl jsi nastavit na klientovy "any" u "wireless protokol"? a pak jedna prasárna. Když máš APčko mimo kanál 5500-5700 a máš přepnutou RB711 na a/n, tak se nespojí. V Nku případně v A/N je omezenej rozsah kanálů na 5500-5700 a v Ačku na 5500-5855 nebo tak nějak.
Zkousel jsem vsechny mozny i nemozny kombinace u klienta, vcetne superchannel a pod. Nepomohlo proste nic, na AP je pripojeno nekolik klientu bez jedineho problemu, ale maji novejsi ROS. Zkusim tam dneska naprat 5.7 a uvidime. Vcera jsem ji nemel u sebe...
Jinak AP by melo jet v outdoor pasmu.
0 x
Zdravím, poradil by mi někdo s vyladěním dvou SXT proti sobě? Je to na pouhých 100m s naprosto čistý éterem a nedá to víc jak 30Mbps. Ono tam o rychlost sice vůbec nejde, ale spíš ze studijních důvodů bych chtěl vědět jak to vyladit a kolik je to schopný dát.
Demo účty:
88.101.36.57 - demo, demo (AP)
88.101.36.57:8292 - demo, demo (klient)
Díky za nápady.
Demo účty:
88.101.36.57 - demo, demo (AP)
88.101.36.57:8292 - demo, demo (klient)
Díky za nápady.
0 x
hw retries na 15
0 x
hotovo, 180Mbit. Pošly kylčo na účet co ti pošlu do PMka 
jo a ještě přepni data rates na advanced, mohlo by to pomoct. Já osobně dělám ještě jednu věc, přepnu data rates na configured a odškrtám všechny rate pro 802.11a a kartu přepnu pouze do 802.11n. Tim se nebude přepínat do rate na 802.11a a podle subjektivnýho sledování je to lepší.
edit: 225Mbit. pošly dvě kylča

jo a ještě přepni data rates na advanced, mohlo by to pomoct. Já osobně dělám ještě jednu věc, přepnu data rates na configured a odškrtám všechny rate pro 802.11a a kartu přepnu pouze do 802.11n. Tim se nebude přepínat do rate na 802.11a a podle subjektivnýho sledování je to lepší.
edit: 225Mbit. pošly dvě kylča

0 x
ou, ty tam máš eoip tunel, zastřelit. To je žrout výkonu.
Pokud se snažíš zkoušet TCP na btestu na sxtčkách, víc než 40Mbit při optimálním rozložením hvězd to nepude.
Pokud se snažíš zkoušet TCP na btestu na sxtčkách, víc než 40Mbit při optimálním rozložením hvězd to nepude.
0 x
Supr díky moc za rady...a jakým způsobem jsi to testoval když ne btestem? Co je tedy lepšího použít než eoip?
0 x
určo to tam máš kvůli bridge takže použij spíš WDS. Jedna strana bridge, druhá station wds. Pouze na straně bridge zapneš na záložce WDS dynamic a zvolíš bridge do jakýho se to má hodit. Na station wds hodíš pouze wifinu do bridge. Hotovo.
Testy se daji provádět pouze UDPčkem. Nejlepší je to pustit a až to dosahne maxima, nesmí rychlost kolísat typu že spadne na hubu. Musí pomalu vystoupat a tak nějak se držet nahoře a přitom sleduj CCQ.
Testy se daji provádět pouze UDPčkem. Nejlepší je to pustit a až to dosahne maxima, nesmí rychlost kolísat typu že spadne na hubu. Musí pomalu vystoupat a tak nějak se držet nahoře a přitom sleduj CCQ.
0 x
ukazuji obrázek, graf který ukazuje přechod z nv2 na klasické čisté 802.11n bez nstreamu. sestava je RB411AH MIMO 2x2, 20MHz kanál a antény šťourač 24 duplex.
krásně je zde vidět co dělá nv2 s latencí a jaká je krásná latence u 802.11n, ale zase je o něco horší přenoska (max jedním směrem okolo 80Mb) a v maximálním vytížení je horší latence, ovšem naše spoje na max nejedou a nepojednou
krásně je zde vidět co dělá nv2 s latencí a jaká je krásná latence u 802.11n, ale zase je o něco horší přenoska (max jedním směrem okolo 80Mb) a v maximálním vytížení je horší latence, ovšem naše spoje na max nejedou a nepojednou

- Přílohy
-
- graph_image.png (37.63 KiB) Zobrazeno 1983 x
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
hmm, jo, bohužel nám tu NV2 spoje nejedou s takovou latencí. To co tu máš ty, my máme na 3 spojích za sebou.
0 x