❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBride 10GHz ...)

Příspěvekod lwq » 13 years ago

David2006 píše:Už aby to tu bylo, že :D . Taky se moc těším až to někde uvidím v reálu.

Se tesim az budou ISP zalovat pseudo-ISP za uslej zisk diky ruseni timhle bazmekem ... Boha jeho :roll:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

:arrow:
Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 19:34, celkem upraveno 1 x.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

David2006 píše:Na to bych odpověděl HAM licencí a nějakým trošku lepším výkonem, ta debata už proběhla... .Že Ti to za to stojí když můžeš jít do 11ky nebo 32ky kde je to defacto levnější a kvalitnější (jak HW tak přenoska)... .

Zrovna ty mas na kazdem vetsim (vic jak 30-50 lidi) vysilaci 11G ci 32G pojitko, ze ? Jsou prece i mista, kde potrebujes uplink pres petku ci znovu uzit jiz nakoupeny 10G HW ...
0 x

David2006

0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

To myslis vazne ? "Rozhozeni optiky pomoci MIMO" ? To je dost degradovana optika, ne ? Nebo jak si to myslil ?
0 x

David2006

0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

Myslim, že žiješ trošku paralení realitu.

Faktem je, že jsem oslovil 3 polské firmy ohledně dodávek. Každá ze 3 firem, jakmile zjistili, že jsme z oboru, přerušili komunikaci. Nejsou schopni odpovědět na základní otázky a všichni se chovají podle stejneho mustru.. Asi náhoda.. Je tu někdo, kdo od poláku má něco víc než vystvenou fakturu?

V poslední době jsem se bavil s pár lidma z oboru a závěr je jednoznačný, nabízené ceny jsou mimo obchodní a faktickou realitu evropských distribučních řetězců, myslím že

Dík za info.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

ocior

Příspěvekod ocior » 13 years ago

Insider píše:Faktem je, že jsem oslovil 3 polské firmy ohledně dodávek. Každá ze 3 firem, jakmile zjistili, že jsme z oboru, přerušili komunikaci. Nejsou schopni odpovědět na základní otázky a všichni se chovají podle stejneho mustru.. Asi náhoda.. Je tu někdo, kdo od poláku má něco víc než vystvenou fakturu?

Tohle dobre znam, psal jsem to i jinde. Slo o zarizeni pro kabelovku evropskeho vyrobce, ktery ma i zastoupeni u nas. Obeslal jsem vsechny distributory, ktere jsem na strankach vyrobce nasel. Bavil se se mnou kazdy, dodat mi to byli ochotni jen z Makedonie a Madarska, kde maji pifku na ceskeho distributora. Kazdy ma urcene nejake ceny a podminky, vcetne regionu, kam to smi prodavat. Podle toho, jak rychle jsou pryc nabidky ceragonu z polskeho aukra, bych rekl, ze dostali pekne pres prsty.

Imho se najde maly distributor v eu, ktery pochopi, ze tohle je jeho sance a pujde do toho. Je jen otazka poptavky jestli pujde o ceragon, optiku nebo mliko. Nevim jak pojitka, ale na poptavku 80km 72vl. kabelu (ne mikrokabelu) dostanes cenu pod 24Kc.
0 x
Dan Skoupý

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

David2006 píše:No popravdě zatím to nebylo díky rozhození optiky do několika(5) směrů pomocí 2x2MIMO zapotřebí, ale lidi přibívají tak už se těším na Erika v 32ce :mrgreen: . A druhou štreku plánuji v 11ce brzy potom :D .

Podívej, každý normální a rozumný člověk, by si na Tvém místě počkal na dodávku prvního (jakéhokoli) spoje, případně Tebou opěvovaného Erika, nasadil ho, a pak teprve diskutoval.
Nezlob se na mě, ale celou dobu tady básníš kolik, jaké a kdy si budeš moct koupit spoje. Tohle nikoho nezajímá, a zřejmě to nechápeš. To, že tady budeš básnit každý týden nad dalším infem, které Ti poslali poláci a nebo lidi od ubnt je pouhé Tvoje přání a k realitě má dost daleko. Zatím si dělej dál spoje na ubnt přímo z optiky, je to to nejlevnější řešení na které momentálně máš.
Když jsem měl pár klientů jako Ty, a musel jsem zvažovat každou investici kterou jsem chtěl udělat, taky jsem básníval co si jednoho dne koupím. Mám pocit že jsi na tom uplně stejně jako já předtím, jenom na rozdíl ode mě, o tom co jsem si chtěl koupit nevědělo 3700 lidí z oboru....

Jakmile budeš vlastníkem jakéhokoli p2p spoje na frekvenci 10Ghz a více, můžeme spolu diskutovat.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

může mi někdo osvětlit, zda-li hrozí riziko prodeje UBNT powerbridge a jiných zmetků v ČR, chtěl bych investovat do ORCAVE ale nějak nevím jestli to má smysl a nemám jít rovnou na licenci.
děkuji
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

David2006

Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 19:35, celkem upraveno 1 x.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

okoun píše:může mi někdo osvětlit, zda-li hrozí riziko prodeje UBNT powerbridge a jiných zmetků v ČR, chtěl bych investovat do ORCAVE ale nějak nevím jestli to má smysl a nemám jít rovnou na licenci.
děkuji

Riziko je tu vzdy, ale je naprosto zanedbatelne..
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

David2006

0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

osobne si myslim, ze je zde velka lobby ze strany vyrobcu, velkych isp, statni spravy ... aby se dodrzela norma, protoze vsichni zmineni v tom maji nemale finance nastrkane (asi stejny tlak jako byl na prodlouzeni 10Ghz jako free pasma)... takze si myslim, ze pokud ubnt uvede na trh neco co normu nedodrzi, tak to ani v CR nebude ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

0 x