❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Toughswitch
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
David2006 píše:Si to tam pak navrtej a dej pokoj s blbostma.
Ty ses posledni dobou dobrej diletant - minimalne 14 dni sem se neprihlasil - nebylo treba, ale abych ti napsal, podobne jako hapi, aby ses uz zacal klidnit, tak na to sem si cas nasel ...
Znam jednu sit, radiove fungujici na UBNT, ale veskere routovani delaji na freeBSD a proc asi ? Protoze UBNT kramy proste routovat poradne neumi.
Diletanti (ci proste nepouceni) co staveji sit na UBNT bazmecich jednoho dne doznaji, ze delat rozumnou sit jen na UBNT kramech nejde.
Holt, chytremu napovez, hloupeho trkni --- ani to nekdy nestaci ...

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Koukám další můj skalní fanda a Mikrotiku taktéž
. To že se do mě navážíš je mi vcelku šumák a Ty jsi...
, síť mi jede dobře je postavená kompletně na 2x2MIMO od Ubiquiti a jak se časem ukazuje je tomu moc dobře. Pokud jsou UBNTu věci pro vás tak špatné tak si je nečtěte a nepoužívejte je. Pro mě význam mají a sáhnu klidně i po Mikrotiku i když už mi na něm jedou jen okrajové RB750 v bridge a ne iGW.

0 x
ehm, jak že máš velkou síť že ti to ještě spolehlivě bridguje?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
intimní otázka bude až se tě zeptám jestli chceš nakopat do koulí a nebo do zadku.
0 x
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
Presne, jakze velka sit ?
A kdeze to ? Urcite to neni v zarusenym prostredi typu Plzen, Hradec Kralove, Praha, ne ?
A posledni vec -i ostatni co UBNT ze site vyhazuji ty UBNT kramy musi zajimat, aby vedeli co za bazmeky si okolni pseudo_ISP nakoupi a jak snimi valcit o legitimni misto v eteru ...

A kdeze to ? Urcite to neni v zarusenym prostredi typu Plzen, Hradec Kralove, Praha, ne ?

A posledni vec -i ostatni co UBNT ze site vyhazuji ty UBNT kramy musi zajimat, aby vedeli co za bazmeky si okolni pseudo_ISP nakoupi a jak snimi valcit o legitimni misto v eteru ...

0 x
Hapi, asi Tě zklamu, ale na tyhle hrátky si budeš muset najít někoho jiného
.

Naposledy upravil(a) David2006 dne 14 Oct 2011 12:03, celkem upraveno 2 x.
0 x
Ale no tak trošku serióznosti do této diskuze, chápu že moje názory nesdílíte, ale přeci nemusíte hnedle klesat na úroveň puberťáků. Abych vás nasitil řeknu pouze že pokrytí je do dvacítky obcí, tedy nic velkého a přírůstek jsou desítky klientů měsíčně. Ale přesné číslo říci nehodlám, stačí
.

0 x
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
Takze sit ma tak maximalne 30-40 vysilacu a odhadem tak 300 klientu ... 

0 x
ne, ubnt je dobrý, to neodsuzuju. Odsuzuju bridge a pokud máš větší síť, řádově přes 200 userů, nemůžeš bridgovat pokud teda nemáš 4 apčka po 50 lidech. Pak nutně potřebuješ routovací krabku kterou je aktuálně pouze mikrotik ve který končí na sajtech ptpčkový a apčkový ubnt věci. Já neříkám že to nemůže fungovat, jenom co jsem zatim viděl tak vždycky rozlehlejší síť v bridge dřív nebo později prostě nejela tak jak by měla. Náhodný chyby, někdo občas nešel, pomalí rychlosti atd.. prostě nestabilní.
20 obcí.. kolik v každý klientů? 2?
20 obcí.. kolik v každý klientů? 2?
0 x
Nechapu, jak tady muzete motat nejaky bridge a vlany
S vlan, VRRP a filtrama na switchich neni zadny problem ani pro 3500 účastnících.

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
- lwq
- Kontaktovat uživatele:
A propos, jasny UB5 radiove karty od UBNT jsou fajne, ale to co predvadi v tech svych Nano vecech za radiova zverstva a s cenou kdy si tuhle "zbran" koupi kazda lama ... 

0 x
soooc píše:Nechapu, jak tady muzete motat nejaky bridge a vlanyS vlan, VRRP a filtrama na switchich neni zadny problem ani pro 3500 účastnících.
na wifi? a umí tohle všechno filtrovat ubnt?
Naposledy upravil(a) hapi dne 14 Oct 2011 12:14, celkem upraveno 1 x.
0 x