❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NV2 - nasazeni, zkusenosti

Návody a problémy s konfigurací.
hapi

Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti

Příspěvekod hapi » 13 years ago

skuz no skenovat spektrákem v dude a nastav tam nejdelší čas poslouchání. Člověk by nevěřil co venku lítá. Krátký skenování většinou niíc nenajde, dlouhý trvá dlouho ale stojí to za to.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

pcwifi píše:jsi si jisty cistotou kanalu ? S jakou hlaskou se ti ten spoj rozpada ?PW

disconnected, not responding
connected....
Na tom stejnym kanale to puvodne jelo v 1x1
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

No vidis a polad co muzes,napis na support mikrotiku a dozvis se totalni kulovy a zbude ti stale rozpadajici se spoj :mrgreen: osobni zkusenost... me se imrvere odpojoval 1 klios od APcka a ted nejakym zazrakem drzi uz par dnu a odpojuje se jinej...no haluz.

kdyz ten spoj rozjedes v 1x1, drzi ci taky pada ?

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

Pintero píše:
pcwifi píše:jsi si jisty cistotou kanalu ? S jakou hlaskou se ti ten spoj rozpada ?PW

disconnected, not responding
connected....
Na tom stejnym kanale to puvodne jelo v 1x1

Mozna je zarusena jen ta druha polarizace, nez s jakou to jede v 1x1. Zkus 1x1 s jinou polarizaci.
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Walkeer píše:Mozna je zarusena jen ta druha polarizace, nez s jakou to jede v 1x1. Zkus 1x1 s jinou polarizaci.

Je to tak, rusi to sektor, ktery je metr od dual anteny. Puvodne byly anteny kazda v jine polarizaci....
V noci, kdy na tom sektoru byl minimalni (zadny) provoz tak se to nerozpojilo ani jednou.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 13 years ago

nezkousel nekdo z vas pouzit privacy passphrase v NV2 k cemupak to asi je, nebude to resit problem s reasociacemi klienta, protoze me to pise v logu received deauth a ten muze poslat kdokoli kdo ma stejnou mac jako muj klient ?
0 x

hapi

a jak pošleš příkaz k deasociaci když nemáš správnej klíč?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 13 years ago

zas tak dalece neruzumim tomu jak komunikace presne probiha, k cemu to tam tedy je?
0 x

hapi

klíč k autentifikaci datových rámců. Něco jako WEB nebo WPA.
0 x

pcwifi

dnes jsem resil problem, SXT s L4 jako AP, 2x SXT jako klient, dalka cca 500m k obema. Prvni drzel ok pri Nku a Nstreme. Druhy drzel do 5minut,pak padnul. FW nemel na nic vliv. Jediny rozdil bych u toho druheho kliosa, ze byl vice "vystaven ruseni" z okoli, ale dle scanu kanaly ciste. Ovsem rozpadal se pravidelne,rekord cca 5minut, pak zasrana hlaska not pooler to long apod. sracky. Druhy klios drzel, je ale vic utopeny, asi minimalni ruseni. Po nasazeni nv2 klios co padal OK,druhej taky ok. Koukam ze citlivost na ruseni je skutecnej masacker :? to fakt soudruzi z MiKrotiku nevychytali, to ma takovy trable jen MK, nebo i N-kova UBNT-cka, pokud zrovna nepali plnym vykonem pres normu, cimz slabe ruseni prebiji ? Asi jsem blbej, kdyz jedu v limitu :lol: , pritom v te lokalite, kde se tydle trable vyskytuji bylo do onehda volny v 5tce skoro vse, najednou jak sme se tam nasrali, tak lidi utikaj od stavajiciho ISP, ktery na vse sere a ten se v ramci zachrany rozhodl rozjet APcka na 5tce a kdovi jak moc vykonu tam sype...no hruza todle to...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Zkoušel jsi jiné kanály? Někdy se zdá podle skenu že OK ale "něco" tam jede co to schazuje. Mě Nko s NV2 drží i v zarušeném prostředí. Vždy je ale složité vybrat kanál. (Ale mám jen 1x1)
OT: kde jsi vzal SXT s L4?
0 x

pcwifi

zkusil jsem 2 jine na scanu ciste kanaly,problem trval. L4 do SXT jsem si prikupil za 530 penez, protoze uz musi krmit 2 a casem mozna i vic lidi, takze nutno mit plnohodnotne APcko z nej.

PW
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Spoj SXT-SXT cca 500metru, eter cisty.
13.10.2011 kolem 19 hodiny se zacal rospadat link, vydrzel jen par vterin. Preladil jsem o jeden kanal, a jelo to do druhe dne do vecera vpohode a potom to same. Tak jsem AP SXT rebootnul a jelo to na stejnem kanale vpohode. Predtim uptime pres 30 dnu. Podle me je to nejaka SW vada. Je tam V5.4.
0 x

hapi

v5.7
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Asi zkusim, dnes to totiz po cca 24 hodinach udelalo to same. divne je, ze predtim to drzelo mesic vpohode..
0 x