❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NV2 - nasazeni, zkusenosti

Návody a problémy s konfigurací.
hocimin1

Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti

Příspěvekod hocimin1 » 13 years ago

ME by zajimalo prost mas tak razatni rozdil mezi TX/RX signal
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

Obrázek

po upgrade na 5.7 zatim jen na APcku (nstreme) se stal zazrak a zatim drtiva vetsina drzi uz pomalu 2dny,coz je nevidane :shock: , ten jeden padavka me az tak nepali.
Ale neverim, ze to vydrzi...nacpu 5.7 i kliosum vecer.

honzam - ten tvuj log,to je jeste prt :D , kdyz mi padali kazdou hodinu snad vsichni na APcku,tak sem fakt nechapal...padali s 3-4 ruznymi typy hlasek.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

hocimin1 píše:ME by zajimalo prost mas tak razatni rozdil mezi TX/RX signal

protože sektor zregulovaný na 19dBi a klienti blízko mají moc dobrý signál. Nemyslím že by to byl problém odpojování
0 x

honzam

vyřešeno změnou kanálu. Nevím co tam jelo ale po přeladění všichni drží 1.20hod bez výpadků
0 x

pcwifi

1h20 ? :D tak 10d20h pokud se udrzi,tak pak snad mozna treba trosku ok...do te doby si nedelej falesny nadeje :wink:

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Líbí se mi jak všichni láteřijou jak mají problémy, řeší kravinky proč by to mohlo dělat, ohání se tím, že rušením to určitě není. Ve finále změní kanál a problém vyřešen. Lamy :)
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Leeonek píše:Líbí se mi jak všichni láteřijou jak mají problémy, řeší kravinky proč by to mohlo dělat, ohání se tím, že rušením to určitě není. Ve finále změní kanál a problém vyřešen. Lamy :)

jj - o par prispevku vyse 16.9. jsem psal, ze je to rusenim :-)
Tady je jeden sektor s NV2 - je hoodne vysoko....
nv2.jpg
nv2.jpg (34.04 KiB) Zobrazeno 1676 x
Naposledy upravil(a) Pintero dne 24 Sep 2011 19:58, celkem upraveno 1 x.
0 x

honzam

pcwifi píše:1h20 ? :D tak 10d20h pokud se udrzi,tak pak snad mozna treba trosku ok...do te doby si nedelej falesny nadeje :wink:

Tak předtím se odpojovali co 5-15min. Ted drží už přes 7hod
0 x

honzam

Leeonek píše:Líbí se mi jak všichni láteřijou jak mají problémy, řeší kravinky proč by to mohlo dělat, ohání se tím, že rušením to určitě není. Ve finále změní kanál a problém vyřešen. Lamy :)

Já jsem neříkal že to nemůže být rušením. Jenom mě není jasné, na tom kanále na kterém se to odpojovalo (5700) to v pohodě dávalo přes 30Mbit na sektoru takže ten kanál mě přišel dobrej. Ale jak vidět NV2 je náchylná že i s dobrých signálem to disconnectí... :(
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

kdyby me aspon nekdo poslouchal tak by vedel ze nv2 jde do kopru jako prvni. je nachylna az hruza. logicky to tak musi bejt.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

první přeladit, pak se teprve ptát. Ikdyž si myslíte že není v okolí žádní jiná síť a že to není rušením.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

honzam píše:

Já jsem neříkal že to nemůže být rušením. Jenom mě není jasné, na tom kanále na kterém se to odpojovalo (5700) to v pohodě dávalo přes 30Mbit na sektoru takže ten kanál mě přišel dobrej. Ale jak vidět NV2 je náchylná že i s dobrých signálem to disconnectí... :(

nv2 je neodolna kvuli tomu, ze pokud slot k danemu klientovi je ztracen, rozpadne se mu mnohem lepe synchro. Nelze cekat, protoze v TDMA ma dalsi na rade slota. Zato u 802.11a/b/g mame kamarada retry, ktery to zaridi. A navic je tam u 802.11a naslouchani, takze kdyz je v kanale plno, tak nepecu :) a cekam nahodny cas do dalsiho naslechu. Aneb at zijou jednoduche algoritmy, ktere ovsem neresi problem skryteho uzlu. Vzdy je to neco za neco ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

chcete říci že 5.7 už opravila funkčnost na 802.11n 2x2 nstreme ?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Tak mam spatny zpravy - nahradil jsem jeden delsi ptp spoj NV2 1x1 (HW Provax + Groove, APbridge + client), ktery drzel bez rozpadu vice nez mesic za dual anteny + RB411AH s R52Hn, prakticky stejne nastaveni (NV2 2x2), podminky, nezaruseno a rozpada se co hodinu. Spoj je slinknutej 130/130 (20MHz). :roll:
0 x

pcwifi

jsi si jisty cistotou kanalu ? nedavno jsem pry rusil svym APckem na stozaru CRA nejaky 5tkovy alvarion, ktery jsem nezachytil vubec nicim...nakonec ho prekopl majitel na jiny kanal ale i kdyz ten oskenuju cim se da a co ma mikrotik v sobe,tak tam nevidim nic...

S jakou hlaskou se ti ten spoj rozpada ?

PW
0 x