❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Restore noveho RB 450 ze stare konfigurace
Restore noveho RB 450 ze stare konfigurace
Odešel jeden ze dvou Routerbordů 450 co už mnoho let používám. Koupil jsem nový, ale když nahraju zálohovanou konfiguraci, netrefí se ethernety a není to funkční. Potřebuji oba RB se stejnou konfigurací. Jde to nějak zařídit? (umím jen winbox)
Naposledy upravil(a) kraken123 dne 14 Sep 2011 10:23, celkem upraveno 1 x.
0 x
Vymen v tom starem ty dva elektroliticke kondenzatory a pojede dal.
0 x
Které dva kondíky? Je jich tam víc.
Neexistuja nějaký konverzní program mezi zálohama např verzí 3.10 a 4.14 ??
0 x
kraken123 píše:Které dva kondíky? Je jich tam víc.
Dva z nic budou "nafoukle". Jsou hned vedle sebe.
0 x
problem je v MAC adresach. Hapi tady daval navod, jak to udelat, ale ten mi nefungoval a na MK webu je napsano, ze nelze pouzit pro komplet obnovu zalohy (export konfigurace jako txt human-readable scriptu). Co mi fungovalo je normalne si ten backup soubor otevrit v nejakem notepad+++ nebo pspadu, najit tam ty MAC adresy (je to sice datovy soubor, ale ty MAC tam jsou citelne) a normalne je rucne prepsat. pozor, jsou tam vzdy 2x.
0 x
To tam mate takove hafo veci, ze se to neda nastavit rucne, popr. vykopirovat z export.rsc? Otevru export a po jednotlivych vetvich naimportuju pres terminal. Predpoklad je mit predem spravne pojmenovane iface a je to. Otazka par minut, nez to hodiny resit na foru a badat, jak na to. Bezne takhle obnovuju i nastaveni na hl. routru, kdyz mi odesla deska ... a tam je teprve tech pravidel, mangle zaznamu, qt atd.
0 x
pepulis píše:To tam mate takove hafo veci, ze se to neda nastavit rucne, popr. vykopirovat z export.rsc? Otevru export a po jednotlivych vetvich naimportuju pres terminal. Predpoklad je mit predem spravne pojmenovane iface a je to. Otazka par minut, nez to hodiny resit na foru a badat, jak na to. Bezne takhle obnovuju i nastaveni na hl. routru, kdyz mi odesla deska ... a tam je teprve tech pravidel, mangle zaznamu, qt atd.
Hlavně se povedla ta první rada. Po výměně kondenzátorů deska šlape.
Nastavení tam je poměrně dost, je to kupodivu hlavní router podnikové sítě pro několik desítek ůčastníků. Problém je ve mě, protože jsem lempl a nedokážu udržovat na záložním MKT stejné nastavení jako dělám změny na tom co je v provozu. Dokud byly stejné, šlo přenést bez problémů a nemusel jsem nic řešit. Tedy nenaučil jsem se export.rsc a nevím dokonce ani, co to je. Ve svých 65 letech to asi lepší nebude.
Díky za spolupráci.
0 x