❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

mrtve RB750 po downgradu na 3.30

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Hobbit
Kontaktovat uživatele:

mrtve RB750 po downgradu na 3.30

Příspěvekod Hobbit » 14 years ago

Zdravim vespolek.
Uz asi u trech kousku RB750 se mi nepovedl downgrade na v 3.30.
Problem je v tom, ze RB pak neni ochotne vubec komunikovat, ale nechce se mi verit, ze by uplne zcihlovatelo.
Zkousel jsem ho ozivit pres netinstall, ale nechce se mi vubec zobrazit v seznamu, takze do nej tezko neco nahrnu.

Napada vas, jak do nej nahrnout firmware? Bud neco delam blbe, nebo z nich mam prachovky :-(
Zkousel jsem drzet reset cca 15 vterin, zmacknout reset, pripojit napajeni a pockat tak 15 vterin (dokud ACT neprestalo blikat), to samy a pustit kdyz ACT blikalo a nic z nepomohlo.
Ve vsech pripadech byl kabel v eth1.

Dik za kazdou radu.
0 x
...Linux is like a Wigwam. No Windows, no Gates, Apache inside...

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 14 years ago

Nechci nic rikat, ale na RB750 3.30 opravdu ne :-(, tam bezi pouze 4.x a vyse :-).

Ahoj Lada
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

Currently tested operating system is MikroTik RouterOS (starting from version 3.26).

Pokud ti to ale již přišlo s verzí 4.x a vyšší tak tam 3.x cpát nemůžeš. Musel by jsi udělat downgrade klíče a celkově se to nedoporučuje
0 x

Hobbit
Kontaktovat uživatele:

Dobra, ale je cesta z5?
0 x

Hobbit
Kontaktovat uživatele:

sry, ale netinstall jsem zkousel, ale jak jsem psal hned nahore, tak se mi nepodarilo donuti RB750 aby z nej bootnula (viz prvni prispevek) a ukazala se mi v seznamu zarizeni. Mozna jsem delal v tom postupu chybu, proto jsem take psal, co vsechno jsem zkusil.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

doufám že jsi tam dával novnější než 3.30
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Upgradoval jsem obráceně než je zde popisovane. Z 3.28 na 5.16. Bohužel 750tka nenajela. :(
Když držím reset tak dioda nezhasne tudíž nejsem schopný rozjet netinstall. Je nějaká jiná možnost jak to rozjet?
0 x