❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AP SPARKLAN WX-7800A

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Vasko

AP SPARKLAN WX-7800A

Příspěvekod Vasko » 19 years ago

Mam problem. Mam zarizeni AIRCA8 nastavene jako AP v pasmu 5GHz.
Zarizenim WX-7800A jsem radiovou casti 5GHz v rezimu client pripojen k tomuto prvku. Druha radiova cast 2,4GHz bezi v rezimu AP. Na tuto se pripojuji tremi PC. Problem je v tom, ze se pripojim k tomuto prvku tremi PC k AP 2,4GHz,ale se zarizenim AIRCA8 mi komunikuje vzdy pouze jeden PC, druhy uz se nekonektne??? Nevite prosim nekdo jestli to je chyba rezimu v jakem bezi nebo to je vec firmware?? Dekuji za odpoved
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

Vasko píše:Mam problem. Mam zarizeni AIRCA8 nastavene jako AP v pasmu 5GHz.
Zarizenim WX-7800A jsem radiovou casti 5GHz v rezimu client pripojen k tomuto prvku. Druha radiova cast 2,4GHz bezi v rezimu AP. Na tuto se pripojuji tremi PC. Problem je v tom, ze se pripojim k tomuto prvku tremi PC k AP 2,4GHz,ale se zarizenim AIRCA8 mi komunikuje vzdy pouze jeden PC, druhy uz se nekonektne??? Nevite prosim nekdo jestli to je chyba rezimu v jakem bezi nebo to je vec firmware?? Dekuji za odpoved

Můžu vědět jak se tohle týká mikrotik fóra?
Kdybys tohle měl obráceně, Airca by byla v klient módu a ten druhý bazmek byl AP tak bych ti poradil aby sis přehrál novější firmware na tu Aircu protože právě tohle v klient módu dělala s původním firmware. Jelikož se ale připojuješ tím sparklanem, tipoval bych to na přesně ten samý problém s tímto zařízením, v klient módu dělá bordel když je za ním víc počítačů.
0 x

Vasko

Příspěvekod Vasko » 19 years ago

Omlouvam se, ale nevedel jsem uz, kde se mam zeptat. Diky za odpoved.
Jeste jestli by jsi mi poradil jestli neni lepsi to mit v rezimu repeater??Jestli te neobtezuji.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

Vasko píše:Omlouvam se, ale nevedel jsem uz, kde se mam zeptat. Diky za odpoved.
Jeste jestli by jsi mi poradil jestli neni lepsi to mit v rezimu repeater??Jestli te neobtezuji.

Repeater mód ti udělá jen to že AP co na tom 5Ghz rádiu přijme to i tím samým rádiem vysílá, to znamená že by to bylo reálné jen v případě že by klienti za repeaterem byli na 5Ghz, 2,4Ghz rádio by to podle mě vůbec nevyužívalo. Dále repeater mód neumožňuje připojení klientů na tom ap které slouží jako repeater, protože to jen pošle dál to co přijme. S tím sparklanem nemám žádné zkušenosti, chtěl sem si ho koupit ale odradilo mě hodně negativních zkušeností ale teï poslední dobou už se prý polepšili a vydali nějaký lepší firmware, zkus ho a uvidíš, třeba to pomůže http://www.wirelessdrivers.net/download.php?view.167 jen nevím jestli je tam rozdíl ve verzích píše se tam o verzi WX-7800 nikoli WX-7800A
0 x

rrob

Příspěvekod rrob » 19 years ago

cau, mam sparklan WX-7800A jako klient pripojeny na AP RB532 s CM9 AR5213 na 5GHz a vse bezi bez problemu uz nekolik mesicu. Je fakt ze jsem mel nejake komplikace behem instalace a nastavovani ale pak uz jsem na to nemusel ani jednou sahnout a stale jede. Nezazil jsem tohle ap s krpatym firmwarem protoze uz pri jeho koupi jsem byl varovan ze s puvodnim firmw to nejede - viz http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Catalog.asp?ca=1620&it=9392 takze jako prvni vec sem nahral novy firmware. Mam ale dojem ze jsem mel problem s napajenim, ze byl zrejme spatne pripajeny konektor v ap a ze kdyz jsem apckem pohnul tak se resetilo, ale nejsem si jist a pokud to tak skutecne bylo tak se zrejme jedna o vadu jednoho kusu, nebo jsem ten adapter proste jen malo zastrcil. CO HOVORI JEDNOZNACNE PRO SPARKLANA je to ze na vzdalenost 700m ma na jedne strane antenu WA26-5xP schovanou vevnitr v byte v panelaku cca 2m od okna a namirenou tak ze signal prochazi tesne rohem balkonu a na druhe strane je vsesmerovka ktera je z tohoto pohledu kryta strechou a je z ni videt mozna 5cm ale taky mozna ze nic, to se nam nikdy nepodarilo presne urcit. Takze zazrak, kdyz to srovnam s tim ze s jinymi ap mam primou vyditelnost a super anteny a kratsi vzdalenosti a stejne to dela problemy.
Naposledy upravil(a) rrob dne 06 Dec 2006 13:25, celkem upraveno 1 x.
0 x

gingo2

Příspěvekod gingo2 » 18 years ago

Podarilo se vam nejak vyresit puvodne zminovany problem? Mam presne to same trapeni :-(
0 x