❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Defender

Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBride 10GHz ...)

Příspěvekod Defender » 14 years ago

skoda ze nam do plzence neprisla pozvanka :cry:
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 14 years ago

Njn, se poptejte Mraka a bozkovskejch. Zatım to bylo Jen pro skalnı fandy
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

:arrow:
Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 19:31, celkem upraveno 1 x.
0 x

pfadmin
antispam: Ano

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Shipping -> ship sem dopluje v mid October, nicméně spíš si myslím, že Duke Nukem 10 Ghz Forever bude opět odložen :D
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

tak asi nikdo nechce s timto vylezt na prodej, ze ? prece jen klepnuti pres prsty treba od COI ... to nikoho nelaka :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to neni bonzactvi, ale ochrana investic :) ... predstav si, ze do spoju investujes nekolik milionu a pak prijde nejaka piii*** a da na protejsim baraku neco co zasadne nesplnuje normy, ma vykon 20x vyssi ... tak jak by ses choval ? Nechal by jsi to tak ? Nebo by jsi neco podniknul .... ?

jine je to pokud ty normy, vykony atd .. budou splneny, pak at si vozi takove radia a prodavaji ... ja je i rad koupim ... ale proste dodrzenim norem a zvyklosti ochranime sve investice ... a v tom vydim to jadro toho proc nekdo ceka az bude prvni kus prodany a hned ho da do zkusebny .... protoze chce mit jistotu, ze sve investice ochrani ...
0 x
- programming
- development
- education

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

Dade_Marfi: Jenže on žádný desítkový spoj nemá, a razí tady právě tu druhou stranu, nezajímají ho investice ostatních :) děláš jako bys tady na fóru byl první den. Stačí si přečíst pozpátku tohle vlákno ;)
0 x

David2006

0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

hochu hochu, kolik že bude stát M10? nad 20 tisíc? a ty si to koupíš jako zastánce tohodle levnýho pojítka a já tam přijdu a dám tam to samí a tobě to nepude protože to je free pásmo, co budeš dělat? právě jsi vyhodil voknem 20 tisíc za něco co nefunguje. 10GHz by jsme si měly chránit protože ty sis postavil páteřní spoj na M10 aby jsi uniknul z 5GHz jenomže já si okolo tebe postavim M10 třeba dvacet a ty si neškrtneš a co uděláš? vyplázneš 10x tolik za pojítko v licenci protože nemáš už kam jít a budeš ročně platit za licenci tolik, jako stojí M10. Takže místo toho aby jsi si koupil dneska za babku profi 10GHz spoj kterej smysl má, koupíš si za pakatel wifi spoj kterej nesahá tomu profy ani po kotníky a defakto už ani smyls kupovat M10 nemá když to bude mít každej druhej na páteřích a ono to zase nepojede.

Už se těšim až tu konkurence zasviní 10GHz pásmo a schodí nám spoje. Připravim si airsoftovou M4A1, osadim dvoustovkovou pružinou a to by nebylo aby ty ozařovače nepovolili :-D takhle totiž budeme ochraňovat investice my.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

David2006: To nebylo myšleno jako narážka na Tebe, Tvůj názor je jasný a obecně známý, stačí se podívat tady po fóru. Já názory jiných respektuju, sice mám jiný ale to je jedno. Byla to jen poznámka tady k Dademu, protože se tady opět začíná flame který tu už byl o pár stránek dřív.

Předpokládám že jsme rozumní lidi, proto nechápu že zrovna dva adepti na moderátory, se s železnou pravidelností nechávají takto vykolejit. Neztotožňuju se tu s některými příspěvky, ale proč to hned řešit tak, že na někoho budu hnusný a nebo mu budu dokonce vyhrožovat? Rozumný člověk ví, kdy přestat, raději nebudu psát nic a myslím si o tom svoje.

Jste na fóru pro poskytovatele internetu proboha, to co tady předvádíte sem opravdu nepatří.....
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

:) nevim komu jsem vyhrozoval ( to s COI neni muj napad, to je obecny fakt, ktery jsem slisel uz z vice stran ) ... jen jsem rekl svuj nazor na vec jakozto provozovatel nekolika desitek 10ghz spoju ... rekl bych, ze spousta jinych provozovatelu semnou souhlasi ... a ti co nemaji zadny spoj, tak bohuzel jednaji zase dle sveho ... s nikym se tu hadat nechci a take nechci zbytecne zas*rat tohle vlakno ... omlouvam se vsem co jsem tim prispevkem snad pohorsil, mel to byt jen pohled na vec.
0 x
- programming
- development
- education

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

David2006 píše:Myslím že je to zbytečná diskuze kterou vyléčí časem realita.... .

realita bude taková, že zapláčem všichni. My budeme brečet, že nám nejednou profi spoje, ty budeš brečet, že ti to nejede na max a rád se vrátíš do 5GHz pásma protože to bude podstatně levnější investice. Aktuálně jsou 10GHz spoje bezproblemový. Po příchodu M10 se z toho stane pouze zasviněný wifi pásmo kvůli tomu že někdo chtěl ušetřit pár korun. A jestli nemáš prachy na profi 10GHz pásmo a konkurence jo, tak ty si koupíš jeden dva spoje na M10 a konkurence jich koupí 10 a zase pudeš do kolen. Kuva tohle nemá logiku. Já nevim jak dlouho děláš sítě ale třetí Déjà vu opakovat nechci. (2.4GHz, 5GHz.... 10GHz?) S dnešnim počtem ISPíků a dneska už jsou IPSíci silný než dřív, pujde 10GHz rychle do kopru protože každej na to bude dřív nebo později mít a bude na to mít ne v jednotkách kusů ale v desítkách kusů.

Jo taky jsem před lety na czf nechápal jak někdo může dát za 10GHz tolik prachů ale faktem je, že změníš názor až ty 10GHz spoje začneš používat. Do tý doby tady jenom plácáš kraviny protože vůbec nechápeš co znamená mít 10GHz spoj. Ne nemluvim o wifi M10 ale o alcomě, orcave, saf... takový co nahraději fast ethernet mezi lokacemi a ne že tam zase osadíš tupou wifinu s latencí >2ms. To neni ten správnej spoj. Zeptám se tě jinak, jak často přelazuješ 5GHz páteře a kolik ti skutečně protahnou dat? Ano, vidila levnýho 10GHz pojítka je fakt super jenomže je to postavený na špatný technologii (802.11).

Jo až nebudeš moct na M10 protahnout 50Mbit FD což nebudeš moct téměř nikdy, budeš zase hledat nějaký vychodisko. Mám pro tebe překvapení, žádný pro tebe neni. Kup si licencovanej spoj. Ten si nekoupíš co? Já taky ne a proto budu něco dělat aby se tyhle pojítka nepoužívala.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

hapi +1 :!: :idea:

Co vlastne by se jeste dalo udelat pro to, aby M10 neprislo na trh ci se zatrhnulo ? Mas hapi nejakou petici nebo jak dal proti tomu ? :twisted: :mrgreen:

EDIT: Neslo by pak ty co M10 budou pouzivat a rusit profi spoje napriklad zazalovat za zmareni investice a treba i nekalou soutez ? :roll: :lol: :lol: ... asi blbost vymyslena z toho tepla, ne ? :mrgreen:
Naposledy upravil(a) lwq dne 26 Aug 2011 09:45, celkem upraveno 1 x.
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...