❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
1st aerial - AirBQ 9GHz
- midnight_man
midnight_man píše:Je to mozne ze nie, sudim podla nasho kraja
U nás to chodí tak, že pokud někdo něco nahlásí na ČTÚ (anonymy hážou do koše), tak první zkontrolujou hýkajícího osla a teprve potom nabonzovaného.. To je co se spektra týče.
V podstatě je zajímají jenom splněné technické podmínky..
Primárně frekvence.. Do výkonů se ani moc nepouštějí, protože po pár trapasech vědí, že jsou na tenkém ledě.. Samozřejmě přepáleno o 10 db se obhajuje blbě..
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
- midnight_man
A že nemáme k sebe tak ďaleko... Tu? stači telefonat z budky a do 24hodin stoji meracie autičko pod sajtom
Na výkony moc nie sú, skor u nas drbu za indoor/outdoor a posledne sa rozmohli licencovane spoje ktore nikto nikde nenahlasil a nic za ne neplati...

0 x
Tento týden začaly instalace nulté serie na ostrých trasách pro prověření nasazení v živých sítích ISP.
První dva kousky, které jsme osadili před měsícem šlapou na výbornou a momentálně se starají o sběr dat z kamerových systémů a sběr videopřenosů z poboček, dohled nad naší sítí, přenášejí data při zálohách jednotlivých datových centrál do datového sejfu.
Včera jsem nasadili první delší trasu na cca 4,5 km pro testy s prototypama ofsetových antén. Čekám na veřejky od poskytovatele, abychom na to nasadili logovaní.
Trasa stabilně přenáší 120mbit součtové rychlosti.
Tento týden už konečně odejdou první kusy mezi koncové uživatele, ostatním se ozvu tak jak budou vypadávat volné kusy z výroby. Je léto, dovolené, takže to jde pomalu.
První dva kousky, které jsme osadili před měsícem šlapou na výbornou a momentálně se starají o sběr dat z kamerových systémů a sběr videopřenosů z poboček, dohled nad naší sítí, přenášejí data při zálohách jednotlivých datových centrál do datového sejfu.
Včera jsem nasadili první delší trasu na cca 4,5 km pro testy s prototypama ofsetových antén. Čekám na veřejky od poskytovatele, abychom na to nasadili logovaní.
Trasa stabilně přenáší 120mbit součtové rychlosti.
Tento týden už konečně odejdou první kusy mezi koncové uživatele, ostatním se ozvu tak jak budou vypadávat volné kusy z výroby. Je léto, dovolené, takže to jde pomalu.
0 x
Insider píše:Tento týden už konečně odejdou první kusy mezi koncové uživatele, ostatním se ozvu tak jak budou vypadávat volné kusy z výroby. Je léto, dovolené, takže to jde pomalu.
Tento týden je prosím pěkně který týden?
Zajímalo by mě, proč vždycky až zaurguju tady na fóru, se věci o trochu posunou dopředu (samozřejmě po čase to opět vyhnije). Je potřeba udělat ještě něco jiného než standartně objednat a po emailovém potvrzení 2.8 (že do konce týdne by měla proběhnout expedice) očekávat dodávku zboží? Dneska je 23.8. a nikdo mě ještě nekontaktoval ani ohledně toho, jak to chci platit.
Už od začátku, kdy jste uvedli že něco takového plánujete a budete vyrábět, jsem byl nadšený a neustále psal, že by mě zajímal i nějaký poblblý testovací vzorek. Se zkušenostma a použitím se rád podělím, řeknu co mě na tom vadí a nebo naopak. Celou dobu se jen slibuje, a když to řeknu fakt hnusně, hovno z toho. Zřejmě už proběhl prodej prvních oficiálních kousků a já jsem zase utřel hubu.
Očekáváte snad ještě něco jiného, třeba že bych k vám přijel osobně, k zemi se poklonil, a starému člověku poděkoval?
Minule jste tady psal o tom, že některé firmy vyrábějí jen "výrobky", a oproti tomu, jiné mají dar. Pokud si myslíte, že Vaše společnost takovýto dar měla, promrhala ho tím jak se chová, neustále mlží a nebo na nepohodlné otázky prostě vůbec nereaguje. Takováto společnost ikdyž by měla jakkoli super kvalitní výrobky, prostě nikdy nebude mít tolik zakázek, toto je potřeba si uvědomit. Přece nebudu šponovat zákazníka že mu něco dodám, když vím, že mu to nejsem schopný dodat. Lidi si tohle prostě řeknou a špatná pověst se napravuje jen velmi těžko, jde-li to vůbec. Měl jsem s Vámi taky jednu relativně špatnou zkušenost, omluvil jste se, nemám problém. Teď ale s kým komunikuju a náhodou Vás zmíním, ještě od nikoho jsem neslyšel na Vás nic hezkého, naopak se potvrdila má zkušenost s vámi, a myslím že zdaleka nejsem sám. Popravdě by mě zajímal někdo, kdo má s Vámi pozitivní zkušenost.
0 x
Leeonek píše:Insider píše:Tento týden už konečně odejdou první kusy mezi koncové uživatele, ostatním se ozvu tak jak budou vypadávat volné kusy z výroby. Je léto, dovolené, takže to jde pomalu.
Zajímalo by mě, proč vždycky až zaurguju tady na fóru, se věci o trochu posunou dopředu (samozřejmě po čase to opět vyhnije). Je potřeba udělat ještě něco jiného než standartně objednat a po emailovém potvrzení 2.8 (že do konce týdne by měla proběhnout expedice) očekávat dodávku zboží? Dneska je 23.8. a nikdo mě ještě nekontaktoval ani ohledně toho, jak to chci platit.
Už od začátku, kdy jste uvedli že něco takového plánujete a budete vyrábět, jsem byl nadšený a neustále psal, že by mě zajímal i nějaký poblblý testovací vzorek. Se zkušenostma a použitím se rád podělím, řeknu co mě na tom vadí a nebo naopak. Celou dobu se jen slibuje, a když to řeknu fakt hnusně, hovno z toho. Zřejmě už proběhl prodej prvních oficiálních kousků a já jsem zase utřel hubu.
Očekáváte snad ještě něco jiného, třeba že bych k vám přijel osobně, k zemi se poklonil, a starému člověku poděkoval?
Minule jste tady psal o tom, že některé firmy vyrábějí jen "výrobky", a oproti tomu, jiné mají dar. Pokud si myslíte, že Vaše společnost takovýto dar měla, promrhala ho tím jak se chová, neustále mlží a nebo na nepohodlné otázky prostě vůbec nereaguje. Takováto společnost ikdyž by měla jakkoli super kvalitní výrobky, prostě nikdy nebude mít tolik zakázek, toto je potřeba si uvědomit. Přece nebudu šponovat zákazníka že mu něco dodám, když vím, že mu to nejsem schopný dodat. Lidi si tohle prostě řeknou a špatná pověst se napravuje jen velmi těžko, jde-li to vůbec. Měl jsem s Vámi taky jednu relativně špatnou zkušenost, omluvil jste se, nemám problém. Teď ale s kým komunikuju a náhodou Vás zmíním, ještě od nikoho jsem neslyšel na Vás nic hezkého, naopak se potvrdila má zkušenost s vámi, a myslím že zdaleka nejsem sám. Popravdě by mě zajímal někdo, kdo má s Vámi pozitivní zkušenost.
naprostý souhlas, taky mě to přestalo bavit... 1A už neřeším....
0 x
Jan Ptáček
Leeonek píše:Insider píše:Tento týden už konečně odejdou první kusy mezi koncové uživatele, ostatním se ozvu tak jak budou vypadávat volné kusy z výroby. Je léto, dovolené, takže to jde pomalu.
Pokrýváme zatím referenční a strategické dodávky, taky mě to štve, protože tu mám už ke stovce objednávek. Co se týče konkrétně tebe, nedostal jsem na expedici zelenou, ačkoliv mi tu pár pro tebe už více než 14 dní leží.
Jediné, co o tom mohu teď říct, že důvody jsou netechnického rázu a týká se to legálního uvedení výrobku na trh. Víc k tomu říci nemohu.
Takže to není o tom, že nejsem schopen dodat, ale zatím nemohu. Jakmile se něco pohne, dám vědět, nejzazší termín je 15.9.2011, po kterém bude výrobek uveden legálně na trh, protože pomine lhůta stanovená zákonem.
0 x
Insider píše:Pokrýváme zatím referenční a strategické dodávky, taky mě to štve, protože tu mám už ke stovce objednávek. Co se týče konkrétně tebe, nedostal jsem na expedici zelenou, ačkoliv mi tu pár pro tebe už více než 14 dní leží.
Jediné, co o tom mohu teď říct, že důvody jsou netechnického rázu a týká se to legálního uvedení výrobku na trh. Víc k tomu říci nemohu.
Takže to není o tom, že nejsem schopen dodat, ale zatím nemohu. Jakmile se něco pohne, dám vědět, nejzazší termín je 15.9.2011, po kterém bude výrobek uveden legálně na trh, protože pomine lhůta stanovená zákonem.
Od solidniho dodavatele bych cekal, pokud mu neco brani v expedici, tak ze se tomu, kdo ma objednano minimalne ozve a sdeli mu to.
0 x
Pintero píše:Insider píše:Pokrýváme zatím referenční a strategické dodávky, taky mě to štve, protože tu mám už ke stovce objednávek. Co se týče konkrétně tebe, nedostal jsem na expedici zelenou, ačkoliv mi tu pár pro tebe už více než 14 dní leží.
Od solidniho dodavatele bych cekal, pokud mu neco brani v expedici, tak ze se tomu, kdo ma objednano minimalne ozve a sdeli mu to.
Beru na sebe.
0 x
Mne spise vadi to, ze kdyz jako zakaznik napisu email s dotazem, tak mi na nej neni nikdo schopen ani odpovedet. Chapu, nekdy toho clovek ma hodne, nebo mail prehledne - i mne se to stalo, ale neodpovedet na 3 mail tak uz ztracim zajem o cokoliv. Ted jsem resil i 10GHz, chtel jsem poptat 1A ale radeji jsem koupil tam, kde se zakaznikem komunikuji. Tak ma zkusenost a s timto pojitkem uz radeji ani nepocitam 

0 x
Leeonek píše:Popravdě by mě zajímal někdo, kdo má s Vámi pozitivní zkušenost.
Trošku OT:
Tak já se hlásím... Já mám dobrou... Loni jsme od nich kupovali pojítko počátkem prosince. Dodávka přijela jak měla, částečně vinou počasí a částečně nedostatkem volného času jsme instalovali až mezi svátky.
Při instalaci jsme zjistili, že jsme zvolili nevhodný průměr trubky (původně mělo jít jiné pojítko..) a že v dodávce na to není držák (byl do cca 80mm). Takže hovor p. Peterkovi a druhý den byl u nás. Opět příprava na smontování a ejhle.. chybí "ježek" k druhé parabole. Nevím jestli ho nedodali a nebo ho kolega někde ztratil, každopádně nebyl. Beru chybu na nás, protože nám pojítko leželo 3 týdny ve skladu a nedostatečně jsme zkontrolovali obsah dodávky. Takže opět telefonát panu Peterkovi. Dokonce byl ochoten to zavést na svoz PPL, aby se to k nám druhý den dostalo (tuším že to bylo 30.12.). No na na silvestra dopoledne hurá na střechu a dodělávka montáže.
Na to, že bylo mezi svátkama a spousta firem jede v "udržovacím" stavu, kdy se skoro nic nedělá, si myslím, že byl p. Peterka hodně ochotný. Pro mě tedy dobrá zkušenost.
Nicméně musím uznat, že tím protahováním uvedení nového výrobku si moc dobrou pověst nedělá.
PS: Od uvedení do provozu o pojítku už nevím... prostě jede.
0 x
Obcas je fajn rozlišovat mezi podporou prodeje hotového výrobku a připravovaného výrobku. Potom dle toho, kdo Vám výrobek dodal - tam samozřejmě výrobce nese určitou část kooperace, ale nikoliv celou viz Leeonek.
A na konec a v tom rozlišuji absolutně: pokud mohu pomohu. Zásadně se ale starám o klienty, ke kterým mám osobní nebo obchodní závazek. Tam těch nespokojených moc nenajdete..
A na konec a v tom rozlišuji absolutně: pokud mohu pomohu. Zásadně se ale starám o klienty, ke kterým mám osobní nebo obchodní závazek. Tam těch nespokojených moc nenajdete..

0 x
RB711UA-2HnD Dual Chain
http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=7880
Tak kdy? Ted uz neni zadna vymluva typu mikrotik nema dual pro 2,4GHz.
http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=7880
Tak kdy? Ted uz neni zadna vymluva typu mikrotik nema dual pro 2,4GHz.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
to miract snad NIKDY 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
Potom ale prijde o polovinu potencionalnich klientu...
I kdyz ono mu to asi vadit nebude, bude spousta tech, co si ve velkem koupi tu ubnt srandu.
I kdyz ono mu to asi vadit nebude, bude spousta tech, co si ve velkem koupi tu ubnt srandu.
0 x