❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Spoj 2450m kapacita od 80 Megabit pásmo? Výrobca?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
someboy
antispam: Ano

Spoj 2450m kapacita od 80 Megabit pásmo? Výrobca?

Příspěvekod someboy » 14 years ago

potreboval by som spravit spoj v dlzke 2450m kapacita 80 Mbps s moznostou navýšenia do min 150 Mbps
Aké pásmo by ste doporučili?? 24 Ghz??? CO sa tyka výrobcu SAF, Alcoma???
Ake su tam mesacne poplatky??? Kde to môžem zistiť??
Viete mi niekto ponuknut niejaky hardvare alebo doporucit od koho sa to oplati kupit??

dakujem
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

mělo by stačit 80Ghz Siklu
0 x

someboy

áno rozmyslal som aj o siklu ale ma to realne niekto nasadene nad 2 km??? obavam sa aby sa to nerozpajalo pri dazdi a pod.....
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

počkej si na 60cm paraboly, dle výrobce je tam možno dosáhnout až 4,5km s dostupností 99,9%. Je lepší brát to s rezervou ale do 3km bych to asi v klidu nasadil ;)
0 x

someboy

http://www.alternetivo.cz/radiova-jedno ... 31481.html ano cital som.... Co sa tyka servisu ako je na tom alternetivo??
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 14 years ago

4,5 km super , ale kde ? niekde v púšti .
radšej chod do 17 GHz Alcomy , síce ich moc nemusím , ale majú vo freebandoch jednu výhodu oproti ostatným výrobcom .

Všetci vyrábajú rádiá na 17/24 GHz tak aby aj s antenou neprekračovali max eirp (20dBm pre tieto pásma) .

A tý čo majú 24 GHz alcomu vedia že vie ísť do +5 dB vyžiareného výkonu , a teda sa za zlého počasia dá zabrániť rozpadnutiu spoja aj keď za cenu prekročenia max eirp.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 14 years ago

Na každý spoj jednou přijde takový déšť, že se rozpadne. To je axiom. Slyšel jsem o spojích, byť GigaBeam, nad dva kilometry a že se rozpadají jenom při opravdu velké smršti. Ovšem gigabeam se běžně nasazuje s 60cm anténami a pokud vím, tak má podstatě vyšší vysílací výkon. Neporovnával jsem ale citlivosti.

Spoje E-band na půl kilometru jsou v podstatě 100%. Dál bohužel nemůžu sloužit. Ale GigaBeam máme na 1.4km a ten se rozpadá poměrně brzy, nemusí být žádná velká bouře. Signálově prý je ale naprosto v pořádku. Tak nevím co si mám o tom myslet. Dnes nám ovšem měnili jednu stranu, takže je teoreticky možné, že to byla HW závada. Není náš, takže ho nemám pod dohledem a přesnými parametry nemůžu sloužit.

Nedá se ale říct, že by se mi chtělo takovýto spoj nad dva kilometry zaměřovat. Fuška byl i ten půlkilometr s poloviční anténou. Nemluvě o tom, že je velice vhodné to mít na něčem hodně stabilním. Běžně používané "tyčky" rozhodně nestačí. Ani na STA stožár bych to nedával.

Jestli ti stačí do 100Mbit, s výhledem na cca těch 160 - 180, tak jdi do 10GHz. Jak Alcoma, tak Racom mají na webu aplikaci pro výpočty. Když to nepoddimenzuješ, budeš dlouhodobě spokojen. Je ale také pravda, že na megabit je cena Siklu nedostižná ...

someboy píše:áno rozmyslal som aj o siklu ale ma to realne niekto nasadene nad 2 km??? obavam sa aby sa to nerozpajalo pri dazdi a pod.....
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

ludvik

Ale teď jsem si uvědomil, že na Slovensku je 10GHz licencované. Sorry. Ale licenc pásmo má také své výhody ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

ludvik

Alternetivo je v klidu. Žádné strachy. Ale není to výrobce, jen prodejce. K výrobci při troše snahy ráno rádio odvezeš a odpoledne montuješ zpět ...

someboy píše:http://www.alternetivo.cz/radiova-jednotka-siklu-etherhaul-1200-s-integrovanou-antenou-60cm-100mbps-50mbps-full-duplex-_d31481.html ano cital som.... Co sa tyka servisu ako je na tom alternetivo??
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 14 years ago

ludvik píše:Alternetivo je v klidu. Žádné strachy. Ale není to výrobce, jen prodejce. K výrobci při troše snahy ráno rádio odvezeš a odpoledne montuješ zpět ...

ked je tam v pohode, preco od jedneho svojho zakaznika pytali cca 250€ na postovne do izraela?
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

ludvik

To se musíš zeptat jich :-) Tyhle JPP bez podložených informací nic neříkají.
andreas4all píše:ked je tam v pohode, preco od jedneho svojho zakaznika pytali cca 250€ na postovne do izraela?
0 x

someboy

Kvôli tomu sa pýtam lebo som počul o tej reklamácii. Mate overených aj iných predajcov??? Nehrá rolu či to bude o 100€ drahšie ale aby som sa na nich mohol obrátiť keď sa niečo pokašle...
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 14 years ago

ludvik píše:To se musíš zeptat jich :-) Tyhle JPP bez podložených informací nic neříkají.
andreas4all píše:ked je tam v pohode, preco od jedneho svojho zakaznika pytali cca 250€ na postovne do izraela?

tak skus si precitat toto, prispievatel je rakel, ktory si jednotku opravil sam.

http://www.skfree.net/index.php?name=PN ... c&start=90
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

Opravil si siklu hezky. Proti slovákům nic nemám ale....
Výcuc z diskuze
ja uz z cechov fakt nemozem...
na cechov si davajte pozor... su "dobri" obchodnici...
Cirkusy a kolotoce- českej tezky pumysl
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 14 years ago

someboy píše:potreboval by som spravit spoj v dlzke 2450m kapacita 80 Mbps s moznostou navýšenia do min 150 Mbps
Aké pásmo by ste doporučili?? 24 Ghz??? CO sa tyka výrobcu SAF, Alcoma???
Ake su tam mesacne poplatky??? Kde to môžem zistiť??
Viete mi niekto ponuknut niejaky hardvare alebo doporucit od koho sa to oplati kupit??

dakujem

Nieco podobne by som potreboval aj ja, ale zatial nikto tu nedal nejake relevantne info. SIKLU asi nechcem, lebo to nie je realny duplex. Skor SAF ci Alcoma alebo Nera.alebo.. asi je to zrejme jedno koho, len neviem aky mix fekvencie sirky pasma vyziareneho vykou popri co najmensich poplatkoch TUSR (vratane teda freeband), od koho kde tonakupit a ake sa komu podarili uhadat ceny ;-).
0 x