❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RouterBOARD SXT
k pouziti pro 802.11a ve vertikalni polarizaci:
instaloval jsem prvni SXT u klienta, ktery je napojen na AP běžíci na Mk, platforma x86, antena je vertikalni vsesmer...
zaškrtl jsem tx chain 1 a rx chain 1 a všechno šlape. jednotku jsem neotáčel, zůstala tak jak má být. signál vynikající, popustnost oproti všesměru 10mbit FD reálného trafficu.
instaloval jsem prvni SXT u klienta, ktery je napojen na AP běžíci na Mk, platforma x86, antena je vertikalni vsesmer...
zaškrtl jsem tx chain 1 a rx chain 1 a všechno šlape. jednotku jsem neotáčel, zůstala tak jak má být. signál vynikající, popustnost oproti všesměru 10mbit FD reálného trafficu.
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
-
- Kontaktovat uživatele:
Po dvou mesicich se mi ten specielni drzak rozpadl.
Rozlomila se plastova manzeta ktera je protikus k te U objimce na stozarek.
... asi Vitr Machale
)) ... to ucloumal.
Rozlomila se plastova manzeta ktera je protikus k te U objimce na stozarek.
... asi Vitr Machale

hapi píše:ať žije zas.... SXT. Díky debilitě mikrotiku/routerboardu se museji dělat takovýhle vopičárny.
0 x
Dokaze mi prosim nekdo vysvetlit, jak mit spravne nastavene ht chains pro vertiakl polarizaci a pro horizontal v modu A only. Tak nejak nad tim tapu a v dokumentaci na mk strankach tohle nejak nemuzu najit (konkretni priklad pro V a pro H pol.). Je mozne, ze jsem to tady prehlidl, tak se pripadne nezlobte. Diky.
- Přílohy
-
- ht.png (12.21 KiB) Zobrazeno 3107 x
0 x
zapni oba.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:zapni oba.
Ano, tak to mam a funguje to, ale neni pak problem v tom, ze jede zaroven u te anteny vertikal i horizontal? Ze to pripadne muze chytat bordel z okoli na obou polarizacich?
0 x
hmm možná ale je to fuk.
0 x
neni to jedno, uz zejmena kvuli spektralni hustote, kterou to radio vyzaruje !!!
chain 0 by mela byt vertikalni, chain 1 hozirontalni (nejhure naopak, pak si to prehod) u duplexniho spoje na jedne strane nastavis txchain0 a rxchain1 tim dosahnes toho ze jedna antena bude horizontalni (1) a jedna vertikalni (0). to same musis udelat na druhe strane. pokud na jedne strane vysila TX v 0 tak na druhe strane musis prijimat RX taky v 0 a naopak, pokud na jedne strane vysilas na TX1 tak na druhe musis mit rx1. staci ?
chain 0 by mela byt vertikalni, chain 1 hozirontalni (nejhure naopak, pak si to prehod) u duplexniho spoje na jedne strane nastavis txchain0 a rxchain1 tim dosahnes toho ze jedna antena bude horizontalni (1) a jedna vertikalni (0). to same musis udelat na druhe strane. pokud na jedne strane vysila TX v 0 tak na druhe strane musis prijimat RX taky v 0 a naopak, pokud na jedne strane vysilas na TX1 tak na druhe musis mit rx1. staci ?
0 x
Lukasw
power panely, komplexní a kvalitní řešení napájení
průmyslové zdroje, patch panely, kleště a konektory, koaxiální konektory
www.VSEPROWIFI.cz
power panely, komplexní a kvalitní řešení napájení
průmyslové zdroje, patch panely, kleště a konektory, koaxiální konektory
www.VSEPROWIFI.cz
cože?
ch0 je H
ch1 je V
pokud chceš přijímat V tak musíš zarthnout obě RX a jedno TX co má sektor ale i tohle prý bylo v posledních verzí Mkčka opraveno takže korektne funguje zatrhnutí pouze u ch1 TX i RX či ch0 TX i RX.
ch0 je H
ch1 je V
pokud chceš přijímat V tak musíš zarthnout obě RX a jedno TX co má sektor ale i tohle prý bylo v posledních verzí Mkčka opraveno takže korektne funguje zatrhnutí pouze u ch1 TX i RX či ch0 TX i RX.
0 x
Měl bych drobný dotaz na který jsem zatím nikde nenašel odpověď... k čemu jsou u SXTčka HT AMPDU Priorities? případně jestli jejich nastavení je nějako nutné nebo není.
děkuji za radu a vysvětlení
děkuji za radu a vysvětlení
0 x
ht-ampdu-priorities (list of integer [0..7]; Default: 0) Frame priorities for which AMPDU sending (aggregating frames and sending using block acknowledgement) should get negotiated and used. Using AMPDUs will increase throughput, but may increase latency therefore may not be desirable for real-time traffic (voice, video). Due to this, by default AMPDUs are enabled only for best-effort traffic.
z wikiny mikrotiku. Defakto je to věc která schromažďuje bezdrátový rámce a pak jich vyšle víc na jedno potvrzení čimž snižuje režijní data. Defakto to co má nstreme už hodně let bylo aplikovaný do 802.11n. Stejně tak funguje agragace u ubiquiti.
z wikiny mikrotiku. Defakto je to věc která schromažďuje bezdrátový rámce a pak jich vyšle víc na jedno potvrzení čimž snižuje režijní data. Defakto to co má nstreme už hodně let bylo aplikovaný do 802.11n. Stejně tak funguje agragace u ubiquiti.
0 x
TAk to jsme tam nějako přehlídl díky...
takže čím výší číslo (zaškrtnuití) tím více rámců schromáždí než je odešla... tzn. zvedá se latence... je to tak?
takže čím výší číslo (zaškrtnuití) tím více rámců schromáždí než je odešla... tzn. zvedá se latence... je to tak?
0 x
ano, je to tak ale netušim jestli se to používá při nv2 nebo nstreme ale čistě z obecnýho hlediska jsou tyhle volby platný pouze pro čistý Nko bez nstreme nebo nv2.
0 x
Super díky.. tak to vysvětluje proč mám na spoji tak vysoký latence, i když se přes to protáhne docela dost.
0 x
Zdar
tusim ze s L4 se SXT nedovazi do CR a mozna ani nedela, nicmene zrejme pres upgrade licence lze docilit L4. Delal uz toto nekdo a pouzil SXT jako APcko na vykryti nejakeho useku ? Rysuje se mi situace, kdy bude zrejme potreba vykryt maly cca 40St. uhel v nejvzdalenejsim miste (do 300m) a cpat tam HW jako na "dospely" APcko (411AH,R52n,Alubox apod) za bezmala 5tacu je podle me zbytecny... zaruseni minimalni, scan lapne 3site.
PW
tusim ze s L4 se SXT nedovazi do CR a mozna ani nedela, nicmene zrejme pres upgrade licence lze docilit L4. Delal uz toto nekdo a pouzil SXT jako APcko na vykryti nejakeho useku ? Rysuje se mi situace, kdy bude zrejme potreba vykryt maly cca 40St. uhel v nejvzdalenejsim miste (do 300m) a cpat tam HW jako na "dospely" APcko (411AH,R52n,Alubox apod) za bezmala 5tacu je podle me zbytecny... zaruseni minimalni, scan lapne 3site.
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))