Tak asi teda vemu výše uvedenou sektorku H 90 stupnu.Jde mi o to za rozumnej peníz předělat lokalitu s 2.4B na 5A,jelikož tím prostě víc jak 5M ke kliosovu nedám.když přepnu na G,tak to jde do kytek,pač je tam husto ,každý týden přepínat kanály kvůli zarušení už mě nebaví.Takže tou pětkou si pojistím funkčnost alepoň na pár měsíců i s drobným navýšením a do budoucna při zlevnění konektu předělání pouze sektoru na 2x2 mimo a použít NV2.
Používáte je někdo?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Výběr antény
Re: Výběr antény
0 x
midnight_man píše:,čili pro mé účely bude nejlepší 90H anténa.Vertikální se používá nejspíš pro větší výškové rozdíly a větší aglomerace,kde je vedle sebe třeba 6 sektorek,které vykryjí cca 90/90 stupnu v obou rovinách a zároveň si nelezou do kmitočtů .Chápu to správně ne?
Ahoj podla mna to nechapes spravne,
samozrejme ze vertikal a horizontal je popisany spravne, ale podla mna su dve rozne veci ako antena vyzaruje signal teda ci kmita vertikal (zhora dole) alebo horizontal (sprava dolava) a pokrytie signalom vertikalnu a horizontalnu rovinu... to ci si vyberies H alebo V zalezi skor na zaruseni jednej alebo druhej polarizacie.... u anteny ktora ma npr vyzarovaciu charakteristiku 60/60 ti je jedno aku ma polarizaciu lebo si ju otocis podla potreby...
vsimni si aj u anteny s V polarizaciou je vacsie pokrytie v H rovine ako V
GigaSektor 16 dBi 5 GHz, vertikální, H 120°/V 8°
GigaSektorH 15 dBi 5 GHz, horizontální, H 120°/V 8°
0 x
čili když si vemu dva sektory a mají stejně úhly,tak rozdíl mezi V a H je že signál z nich kmitá vertikálně,nebo horizontálě?To jsem ale opět tam kde jsem byl a nevím jestli zvolit H,nebo V.Ta se volí podle zarušení,nebo podle rozložení klientů?
0 x
podle zarušení, prostě si tam udělej scan klientskou sadou a uvidíš co pak koupíš na ap
0 x
- midnight_man