❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nastaveni p2p spoje v Nku
Nastaveni p2p spoje v Nku
zdravim, testuji na 3km trase Nko mezi 2ma 711 a nejlepe jsem z toho dostal 40mbit udp / 33 tcp a slinkovano jest na 65/65mbit neni to nejak malo ccq je nekde kolem 95+- a -65 signaly obou stran.. Je to v NV2 tdma 1(vyssi napr 3 bylo horsi v propustnosti), v nstreme to jede podobne max kolem 40 udp.
0 x
- midnight_man
demo jednoduse nemuzu dat, kdyztak pozdeji, spis me jde to to ze to ani nezkusi vyssi rate nez 65m, ruseni tam jiste je to spoj pres mesto sice vysoko ale ne zas tolik aby se to vyhlo bordelu v eteru a je toskoro 4km 2x parabola s limcem TX snizeno myslim ze -65 je v pohode a kdyz to prenasi data tak je ccq 95-100%
0 x
Maxik píše:demo jednoduse nemuzu dat, kdyztak pozdeji, spis me jde to to ze to ani nezkusi vyssi rate nez 65m, ruseni tam jiste je to spoj pres mesto sice vysoko ale ne zas tolik aby se to vyhlo bordelu v eteru a je toskoro 4km 2x parabola s limcem TX snizeno myslim ze -65 je v pohode a kdyz to prenasi data tak je ccq 95-100%
Neni nahodou Nko ve 20MHz a jedne polarizaci maximalne 65m?
0 x
je to skoro ok na TDMA 1ms. Na TDMA 2ms by to mělo stoupnout až na 55Mbit. Ano, je to obrovskej rozdíl. Ale jestli máš horší propustnost, hmm tak to bude rušením. Na 1ms by to mělo dát o něco víc než ti z toho vypadlo.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
takze s NV2 na 2msec, rate 65 +- jede to stabilne 54 mbit UDP a asi 35 tcp 20conn ale asi nestiha 711 generovat. Kdyz jsem zkusil 20/40 chovalo se to divne a jelo to tak 20 mbit ani ne
0 x
jo tcp sse zastaví na 35. To pak nestíhaji cpučka generovat a duplexně je to jak píšeš divný protožet o nestíhaji už vůbec. Musíš do toho zapojit okolní routery pro test.
0 x
jestli to někomu pomůže tak se může kouknout na spoj v nku na 7,8km jedna polarizace je hodně zarušená proto to mám na 5,8 jelikož všude je alepon -80
jedu na 40MHz
reálně to dá 50/50 Mb každym směrem 100Mb
www.matejov.org:4042
demo
demo
jedu na 40MHz
reálně to dá 50/50 Mb každym směrem 100Mb
www.matejov.org:4042
demo
demo
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
koukam ze jedes 2 kanaly a mas to slinkovane 300 mbit ale ja v 1 kanalu jen 65 jak je to mozne nemela by to byt pulka ?
0 x
Maxik píše:koukam ze jedes 2 kanaly a mas to slinkovane 300 mbit ale ja v 1 kanalu jen 65 jak je to mozne nemela by to byt pulka ?
20/40 MHz
0 x
to ze ma 300, tak ma 40MHz a 2 atnteny. Pokud je 711 tak 20MHz a jedna atena je 65M. Pokud na 711 zapnes 40MHz tak to bude mit 150 resp. 135.
0 x
to jsem prave zapl 20/40 obe moznosti a nezvysilo se nebo jsem si nevsiml a jelo to hur
0 x