strana se stourackou,20Mhz,802.11n, nv2
5540Mhz,bandwith test UPD
send - max 32Mbit,hodne beha v rozpeti 17-30Mbit.
receive - max 53Mbit,celkem stable
5300Mhz,bandwith test
send - 37-39Mbit,celkem stable
receive - 29-34Mbit
scan z obou stran ukazuje, ze freq. 5540 je uplne cista, nikde nic...ani snooper nic nenasel...
PW
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
problemovy spoj
Re: problemovy spoj
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Ono to asi nepojede v indooru tak dobre pokud neni jedna strana na to prizpusobena. Ale je videt, ze je to lepsi... Ono to nemusi byt na stejnem kanale.. to klidne rusi i 200MHz od toho. A az kdyz to das dal od sebe, nebo stahnes vykon, nebo jsou tam kvalitni anteny, tak se to spravi.
0 x
5560mhz -59db je od 5540 nedaleko a nejspíš ti to to síto zaruší,samo že zíleží jestli se tam nějaké spoje nekříří,nebo ti zdálky nesvítí do antény.
0 x
802.11a, nv2, situace temer ta sama,v dobrem smeru cca 34Mbit, v druhem skoro ten samy pruser,max cca. 20Mbit, zmena kanalu nezabrala a to sem skocil uz i na ty zbyle i mene ciste, ciste z pokusu...ccq nijak rapidne nepada...nekdy skoci na 60,jindy zas na 80%...
ale jedna vec je zajimava, mam z te budovy, kde je stouracka dalsi spoj , na zacatku je to same sito,na konci nejake PW 25db a tam se to sralo fest,max 10-14Mbit, 802.11n,nv2. Zde ale pomohl jiny kanal...najednou tam i zpet 41Mbit.
jeste ziju s teorii resp s mym pruserem, ze jsem zdrbal montaz ozarovace, proverim jak to pujde ale nejak v to moc neverim, to by sel signal myslim uplne do kytek...
EDIT : z prdele jsem zkusil stouracce dat 13db mito 3db vykonu co to udela...no spoj se v podstate stabilizoval a uz frcel 48/51Mbit., takze asi stoji za uplne hovno to sito...nebo uz nevim...
PW
ale jedna vec je zajimava, mam z te budovy, kde je stouracka dalsi spoj , na zacatku je to same sito,na konci nejake PW 25db a tam se to sralo fest,max 10-14Mbit, 802.11n,nv2. Zde ale pomohl jiny kanal...najednou tam i zpet 41Mbit.
jeste ziju s teorii resp s mym pruserem, ze jsem zdrbal montaz ozarovace, proverim jak to pujde ale nejak v to moc neverim, to by sel signal myslim uplne do kytek...
EDIT : z prdele jsem zkusil stouracce dat 13db mito 3db vykonu co to udela...no spoj se v podstate stabilizoval a uz frcel 48/51Mbit., takze asi stoji za uplne hovno to sito...nebo uz nevim...
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
pcwifi píše:802.11a, nv2, situace temer ta sama,v dobrem smeru cca 34Mbit, v druhem skoro ten samy pruser,max cca. 20Mbit, zmena kanalu nezabrala a to sem skocil uz i na ty zbyle i mene ciste, ciste z pokusu...ccq nijak rapidne nepada...nekdy skoci na 60,jindy zas na 80%...
PW
NE! prebil jsi ruseni na strane sita. Ono to ani nemusi byt ruseni z wifi, a potom ti ho zadne ukazovatko v mikrotiku neukaze.
0 x
pfff,je to hnus todle resit
nakonec nezbude nic jine,nez dat stouracku misto sita...zatim jine reseni nevidim...nebo ma nekdo jiny napad ?
PW

PW
0 x
nooo uz jaxi skladem nic neni krom 25db sita PW...nejak se nevybavuji antenama do zasoby....
PW

PW
0 x
jeste me napadla 1panelka 23db,byla nejaka divoka,proverim ju jestli je ok,nejak za nu nabastlim RB711 a uvidim, ale az za par dnu az budu uplne fit,mam nejaky pochroumany telo
http://ispforum.cz/viewtopic.php?f=4&t=7378
PW

http://ispforum.cz/viewtopic.php?f=4&t=7378
PW
0 x
Já bych to tipnul na špatně nasměrované síto nebo zdeformovaný reflektor síta. Podle mých měření je potřeba při zaměřování síta pustit BTest aspoň 5Mbps a sledovat nejen sílu signálu ale i CCQ a linkovou rychlost. I při poměrně malé odchylce a nevelké změně signálu v dB se mění CCQ velmi výrazně.
A nebo se ještě u některých sít, která míří směrem dolu, může stát, že nateče voda do krytu ozařovače a pak anténa začne šilhat a signál brutálně klesne.
A nebo se ještě u některých sít, která míří směrem dolu, může stát, že nateče voda do krytu ozařovače a pak anténa začne šilhat a signál brutálně klesne.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
smerovat se zkouselo, signal uz lip proste nesel...sito jako takove dokurvene neni,draty jsou ok, toto sito miri "nahoru" par stupnu...
zkusim tu panelku a uvidim...
PW
zkusim tu panelku a uvidim...
PW
0 x
- midnight_man
no nevim, 27ka pacifik nam na 10 km chodi lepe nez 24ka parabola, takze proc ne, pokud je to v pustine... ve meste je to slabsi ale kdyz se odstini, tak je to sumafuk
0 x