❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Alternativo 71GHz-76GHz aneb 100/200Mbs za 103tis
Re: Alternativo 71GHz-76GHz aneb 100/200Mbs za 103tis
Tak jak vam to drzi v tehle destich? 

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
uplně v klidu, zatím jsem neměl vůbec žádný problém, a to už mě padali i desítky...
0 x
tak jsem náhodou zabrousil v ipmedii na siklu a zjistil jsem, že http://ipmedia.cz/?cls=stoitem&stiid=2318 nabízejí rychlost 200 Mbit za velmi dobrou cenu. Dokonce mají i v nabídce 60cm paraboly a dost podstatně se tím zvýšil dosah. Škoda že je to tak náročné na stabilitu stožáru, jinak bych to začal cpat všude na každý přeskok.
0 x
A už to někdo s tou 60cm parabolou máte? Já myslím že to IPMEDIA inzeruje dopředu a tyto jednotky tu opět nejsou jako když se čekalo na ty první. Ale možná se pletu...
0 x
Co na to říct ty ceny jsou vcelku mazec
. To už se vyplatí i nějaká ta vopičárna s kotvením, jen aby se nemusela kupovat předražená desítka
. Píšou vyšší výkony a antény i 60cm...sice Q4 tohoto roku, ale i tak je to rukavice do pranice už i na pomalu střední trasy kolem 2-3km pro desítkáře... . Uvidíme co těch 4dBm navíc a krapet větší anténa udělá s dosahem.
19.07.2011
Společnost Siklu uvolnila informace o rychlejším spoji, který bude dostupný během Q4/2011. Nové jednotky EtherHaul EH-1200 mají přenosovou kapacitu až 1 Gbps a až 4,5 km délky spojů. Pro uživatele provozující EH-1200L je zajímavá možnost HW upgrade na nový model.
Nárůstu délky spoje je dosaženo vyšším výkonem a použitím až 60 cm parabolické antény. Ostatní vlastnosti včetně mechanických rozměrů budou shodné se současně dodávaným modelem EH-1200L. Upgrade současných jednotek EH-1200L na nové 1 Gbps EH-1200 bude formou výměny elektroniky jednotek. Spoj EtherHaul EH-1200 bude dodáván se 2 variantami parabolických antén - 30 cm a 60 cm. Maximální rychlost spoje bude 1 Gbps (Half-duplex, TDD), spoj bude dodáván i ve verzi 500 Mbps a 200 Mbps. Upgrade rychlosti EH-1200 bude možné pomocí licenčních klíčů. Upgrade ze současného modelu EH-1200L (s rychlostí 400 Mbps) bude na EH-1200 s rychlostí 500 Mbps formou výměny HW. Možnost změny antény z 30 cm na 60 cm při upgrade je v jednání s výrobcem.

19.07.2011
Společnost Siklu uvolnila informace o rychlejším spoji, který bude dostupný během Q4/2011. Nové jednotky EtherHaul EH-1200 mají přenosovou kapacitu až 1 Gbps a až 4,5 km délky spojů. Pro uživatele provozující EH-1200L je zajímavá možnost HW upgrade na nový model.
Nárůstu délky spoje je dosaženo vyšším výkonem a použitím až 60 cm parabolické antény. Ostatní vlastnosti včetně mechanických rozměrů budou shodné se současně dodávaným modelem EH-1200L. Upgrade současných jednotek EH-1200L na nové 1 Gbps EH-1200 bude formou výměny elektroniky jednotek. Spoj EtherHaul EH-1200 bude dodáván se 2 variantami parabolických antén - 30 cm a 60 cm. Maximální rychlost spoje bude 1 Gbps (Half-duplex, TDD), spoj bude dodáván i ve verzi 500 Mbps a 200 Mbps. Upgrade rychlosti EH-1200 bude možné pomocí licenčních klíčů. Upgrade ze současného modelu EH-1200L (s rychlostí 400 Mbps) bude na EH-1200 s rychlostí 500 Mbps formou výměny HW. Možnost změny antény z 30 cm na 60 cm při upgrade je v jednání s výrobcem.
0 x
je to inzerce dopředu, to je jasné, ale pro mě je to spíš zajímavé z důvodu krátkých přeskoků, takže mě 60cm parabola určitě netrápí (zatím). Každopádně ta cena za 200Mbit je brutální, jako za 56 i s dph....
0 x
To jo, ale je k tomu výpalné skoro 6tis za ten montážní kit + se pak musí někde jinde koupit kloudné napájení.
Ale prvotní cena to není špatná ikdyž je to jen wi-fi roublá do 80GHz. Alcoma se asi musí obracet....v hrobě
.

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
to David2006 .. za a, myslim, ze alcoma jeste zdaleka neni v hrobe
... za b, je fakt rozdil mezi kramem za par penez .. vytlaceneho z parboiled materialu
a poradnym FD spojem ... myslim, ze kazde si najde sveho zakaznika ... a vase volba jen ukazuje miru vasi dospelosti ve stavbe siti 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Ale, ale někdo zase nerozumí nadsázce se smajlíkem na konci
(asi servisák od Alcomy). A právě že rozumí po technické stránce podepřené zde zkušenostmi těch co už Siklu v pohodě mají, aspoň toliko aby věděl že přes ten bastl Siklu do značné míry zkřížilo plány ostatním v 80GHz. A o síti to vypovídá pouze toliko že její majitel nebude dávat na PR kecy o spojích za stovky tisíc když to může mít skoro za s nadsázkou desetinu
.

0 x
Pozor ... za jednotku. A třeba i "montážní kit" se prodává zvlášť.
Leeonek píše:je to inzerce dopředu, to je jasné, ale pro mě je to spíš zajímavé z důvodu krátkých přeskoků, takže mě 60cm parabola určitě netrápí (zatím). Každopádně ta cena za 200Mbit je brutální, jako za 56 i s dph....
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Tož jsou blbí nebo jací, první Siklu udávali jako spoj a teď přešly na jednotky....bože to je pokrok. Výhodnost tímpádem značně klesla, ale uvidíme ve finále.
0 x
Pravda, nepřečetl jsem si to pořádně :) taky mě zarazilo že to najednou prodávají sólo....
Dade_Marfi: míru dospělosti mojí sítě určitě neukazuje to, že jsem chtěl používat siklu. Desítka a siklu jsou co do použití podstatně rozdílné věci. Siklu jsem chtěl používat na rozvody po jednotlivých lokalitách, do lokality mám desítku. Tudíž tam kde ty bastlíš 5ky, já bych dal siklu, a teď mluv Ty mudrlante s dospělou sítí :)
Dade_Marfi: míru dospělosti mojí sítě určitě neukazuje to, že jsem chtěl používat siklu. Desítka a siklu jsou co do použití podstatně rozdílné věci. Siklu jsem chtěl používat na rozvody po jednotlivých lokalitách, do lokality mám desítku. Tudíž tam kde ty bastlíš 5ky, já bych dal siklu, a teď mluv Ty mudrlante s dospělou sítí :)
0 x
Ono je jasne, proc to maji za jednotku - pro mozne kombinace 30-30, 30-60 a 60-60. A kdyby nekdo potreboval treba udelat upgrade na jedne strane a nechtel kupovat cely spoj.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
to Leeonek ty vis kde ja mam petky ? ... ano na paterich do 30mega toku
pak desitka ... takze ?

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Nemám žádnou 5ku přes kterou bych tahal víc jak 20Mbit ;) to jsou opravdu jen spoje pro pár klientů, takže? :)
Nic ve zlém, máš větší síť, jiné možnosti, ale mě prostě tohle siklu zaujalo a chodí velmi dobře. Nemyslím že je to odsouzeníhodný šunt, který nestojí za nic. Pokud mám krátkou vzdálenost, řádově do stovek metrů, proč si zasírat desítku když tam můřu hodit tohle a vím že mě to nikdy nikdo nezaruší.
Nic ve zlém, máš větší síť, jiné možnosti, ale mě prostě tohle siklu zaujalo a chodí velmi dobře. Nemyslím že je to odsouzeníhodný šunt, který nestojí za nic. Pokud mám krátkou vzdálenost, řádově do stovek metrů, proč si zasírat desítku když tam můřu hodit tohle a vím že mě to nikdy nikdo nezaruší.
0 x