❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

problemovy spoj

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
pcwifi
antispam: Ano

problemovy spoj

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

Zdar...

spoj 5,1km, na 1 strane "Stouracka" 28db, na druhe sito CSAT 24db (HSA58-24), RB711, RoS 5.4.V obou pripadech RBcka hned za antenami v aluboxech, u sita pouzit bezny pigtail k spojeni s antenou.Kanal cisty, zmena na jiny nejevi zlepseni. Vykony 3 resp. 7db. Signal cca. -74/-70. Pokud zkusim test ze strany, kde je sito, je rychlost v ramci moznosti cca. 40-45Mbit (nv2,802.11n,20Mhz). Nicmene v druhem smeru je to katastrofa, stezi 10Mbit, ping v riti. Zkousel jsem nstreme se zmenenym best fit a frame limit na 3999, nv2 s ruznymi nastavenimi TDMA period size, ale stale opruz. Je hodne realne, ze jsem to sprasil i ja pri montazi, protoze sito je umisteno mezi 2 antenami (dalsi 5G sito + MW pojitko TMobile), bohuzel od nich je moje sito jen asi 25-35cm vzdalene a mozna to proto tak dre...zkusim zmenu polohy o cca 130cm bokem na druhou nohu stozaru a uvidi se, jestli toto nezabere,tak uz fakt nevim...

jinak abych objasnil, proc davam proti "Stouracce" podradnejsi sito, tak je to kvuli tomu, ze myslenka byla takova, ze by to nemel byt az takovy problem a i cena na stavbach CRA je za sito asi 3,5x mensi, nez za plnou parabolu...casem pujde "Stouracka" misto nej...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Pintero

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

Muze to byt cimkoli. Ja jsem si ted docela nabehl, mel jsem v boxu RB600A se dvema R5H, metrovy kabely od Klimy u toho 2x 24 provax. Spoj 10 a 15 km, rate 54/48, nstreme., vymenil jsem to za 2x Groove primo na provax a rate u 10 km spoje klesl na 54/18. Zaboha to nemuzu zvednout, prakticky vsechny kanaly cisty.
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 14 years ago

pcwifi píše:Zdar...

spoj 5,1km, na 1 strane "Stouracka" 28db, na druhe sito CSAT 24db (HSA58-24), RB711, RoS 5.4.V obou pripadech RBcka hned za antenami v aluboxech, u sita pouzit bezny pigtail k spojeni s antenou.Kanal cisty, zmena na jiny nejevi zlepseni. Vykony 3 resp. 7db. Signal cca. -74/-70. Pokud zkusim test ze strany, kde je sito, je rychlost v ramci moznosti cca. 40-45Mbit (nv2,802.11n,20Mhz). Nicmene v druhem smeru je to katastrofa, stezi 10Mbit, ping v riti. Zkousel jsem nstreme se zmenenym best fit a frame limit na 3999, nv2 s ruznymi nastavenimi TDMA period size, ale stale opruz. Je hodne realne, ze jsem to sprasil i ja pri montazi, protoze sito je umisteno mezi 2 antenami (dalsi 5G sito + MW pojitko TMobile), bohuzel od nich je moje sito jen asi 25-35cm vzdalene a mozna to proto tak dre...zkusim zmenu polohy o cca 130cm bokem na druhou nohu stozaru a uvidi se, jestli toto nezabere,tak uz fakt nevim...

jinak abych objasnil, proc davam proti "Stouracce" podradnejsi sito, tak je to kvuli tomu, ze myslenka byla takova, ze by to nemel byt az takovy problem a i cena na stavbach CRA je za sito asi 3,5x mensi, nez za plnou parabolu...casem pujde "Stouracka" misto nej...

PW

jaka je kvalita toho spoje? Pokud spatna, nepomuze u te 711 pokud je za stourackou, scvaknout dutinku v mmcx konektoru? tak jak se to tu resilo u jirous boxu:)
0 x

pcwifi

je mysleno CCQ ? Bez problemu, ccq je okolo 95%...

ano o problemech s MMCX na RB711 jsem slysel, ale co jsem pochopil, tak problem je jen v situacich, kdy je v haji signal, nicmene v mem pripade je signal relativne ok...

PW
Naposledy upravil(a) pcwifi dne 30 Jul 2011 22:46, celkem upraveno 1 x.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 14 years ago

Pintero píše:Muze to byt cimkoli. Ja jsem si ted docela nabehl, mel jsem v boxu RB600A se dvema R5H, metrovy kabely od Klimy u toho 2x 24 provax. Spoj 10 a 15 km, rate 54/48, nstreme., vymenil jsem to za 2x Groove primo na provax a rate u 10 km spoje klesl na 54/18. Zaboha to nemuzu zvednout, prakticky vsechny kanaly cisty.

10 a 15km??? to je uz zraly na 10ku a ne na 5ce to smazit.
0 x

Pintero

KoZLiCeK píše:10 a 15km??? to je uz zraly na 10ku a ne na 5ce to smazit.

Proc, jede to dobre, akorat ten kratsi spoj zacal po vymene zlobit. Rano tam zkusim dat jiny kus.
Naposledy upravil(a) Pintero dne 31 Jul 2011 01:36, celkem upraveno 1 x.
0 x

Pintero

pcwifi píše:je mysleno CCQ ? Bez problemu, ccq je okolo 95%...
ano o problemech s MMCX na RB711 jsem slysel, ale co jsem pochopil, tak problem je jen v situacich, kdy je v haji signal, nicmene v mem pripade je signal relativne ok...
PW

Zkus kanalove uhnout s ostatnimi spoji na sajtu, a uvidis, co to udela s tim problemovym.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

vyhod to sito preč, daj tam rovnaku antenu ako na druhej strane a máš po probleme. ;)
0 x

pcwifi

jak rád bych :) , casem...nepotrebuju cpat tisice do lokality, kde nevim jaky bude ohlas a odkud treba nevezmu radeji caru pryc, protoze by mi nepokryla ani pulku nakladu mesicne, ktere mi prunikem do nove lokality vznikly...pokud bude dobry ohlas, kacky se najdou a frknu tam taky "stouracku"...

PW

EDIT : pochcipal sem vsecky svoje vysilani pro vetsi radiovou cistotu, beze zmeny...ani premisteni anteny nepomohlo :evil: stale stejny sracky...tak uz fakt nevim...zkusim jeste 1 typ panelove anteny zitra s jinym kusem RB711 a pokud se to bude srat i pak, tak fakt zacnu verit asi na to, ze na 5km proste síto / panelka nestaci nebo proste nevim...
0 x

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Zkus tam dát RB411 / 433 a CM9ky, až tam polezeš, nám lehce kravla anténa a s nkem to nejelo, s ačkovejma slabejma kartama jo
0 x

pcwifi

433 mi nesmi do baraku, 411 s kartou skutecne do AluBoxu 653.02 budu lamat velmi komplikovane,navic tu zadne ani nemam :lol: , ma bitva musi i nadale probihat s RB711 na obou stranach...jeste premejslim, ze muzu sito vytahnout uplne az na vrchol TV prevadece, kde je vyhled eňo ňuňo cistej, nic tam nicemu nezavazi...uvidime...

jinak jsem zkousel samozrejme i ciste 802.11a, samozrejme ten samy pruser...

PW
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 14 years ago

Pocky ten problem je tak, ze kdyz das stahovat od vysilace (od sita) ke stouracovi, tak OK. Ale dela to problem od stourace k situ co?
0 x

pcwifi

ano ano,pokud testuju spoj ve smeru stouracka > sito, tak to dre. Naopak je to v podstate ok...

PW
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 14 years ago

klasika, je to opravdu sitem. Stejny problemy jsem resil.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

basty píše:klasika, je to opravdu sitem. Stejny problemy jsem resil.

Pokud sitem prijima,tak ma problem na stouracce. PSV ma na prijem naprosto zanetbatelny vliv.
0 x