❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik RB433 a AirLive AP WL5460 ako client

Návody a problémy s konfigurací.
Iwanp

Mikrotik RB433 a AirLive AP WL5460 ako client

Příspěvekod Iwanp » 14 years ago

Dobry den

chcem sa opytať prečo ked nastavim AirLive ako clienta,connectnem ho k Mikrotiku, ma pridelenu IP iba kym je pripojeny LAN kablom k PC ? Ked kabel s PC odpojim v MK ho stale vidim že je pripojeny, no IP nema žiadnu. Robi mi to potom problem s počitanim prenesenych dav v Queues. Robi to take veci že ten čo je s rovnakym AP na internete jeho spotrebovane data nepočita jemu ale tomu druhemu čo odpojil LAN kabel... da sa to nejak riešiť ?

Dik
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Nemá nastaveno clone mac aby se to chovalo jako lan karta v noťasu?Jinak si to nedovedu představit,když nastavím wisp,tak trafic teče na ip co má nastavenou router,když nastavím klient tak trafic teče z ip co je na lan kartě v noťasu.Doporučuju wisp,každej klient si pak doma může přes switch připojit cokoliv a neshodí ti síť,nemusíš mu povolovat další ip který bys musel přidělit do stejné větve v queues a je zlatej klid.Jo a queue tree,simple taky nepochytěj vše někdy.
0 x

Iwanp

clone mac nema... no neviem ale skušam 2 rovnake AP a 2 rozne noťasi... skušam WISP a to iste... podarilo sa ti spojazdniť mod WDS REPEATER na tomto AP ?
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Obyč repeater jsem zkoušel,ten fungoval,wds nepoužívám,síť routuju,myslím že wds by se mělo používat mezi stejnýma zařízeníma aby nebyl problém z kompatibilitou.Ovislinky jsem dával dřív těm co chtěli šetřit a teď už je používám ty co zbyly jen jako domácí AP a nemám s tím žádnej problém.Nic takovýho jsem nepozoroval.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Printni obrazovku s nastavením tcp/ip z ovise,fw jsi v ovisu nahrál poslední?
0 x

Iwanp

nuž kašlem nato necham to v mode WISP+Univ.repeater... jj mam tam najnovši FW 5460AP_e19_b2_eu , TCP/IP ma default, pred chvilou som robil reset. Ale Diky moc za radu
0 x