❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rychlost na 2,4

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
dolby.digital
antispam: Ano

Rychlost na 2,4

Příspěvekod dolby.digital » 14 years ago

Ahoj řešim jednu věc. Provozuji síť se 4 kamarady mám doma na baráku AP. +tedy 4 klienty. Používám mikrotik RB 411 a jeden má ješte starý Ovis 1120. donedávna nám to jelo v Béčku ale propustnost malá. zkusil jsem to dát na B/G kvuli tomu ovisu.Ted to tedy skáče ta propustnost kolem 12 až 20Mb/s napadlo mě jestli by se to ale nedalo ještě zrychlit! jsme tu sami nikdo jiny ani v okoli 1km nevysílá. nejdelší spoj který je je 120m vše na přímou viditelnost. Karty které používame jsou již z pravěku ale měl jsem jich deset v zásobě tak jsme je tam frkli. Je to Atheros 5212. na 5 ghz jít nechci muselo by se vše měnit. kolik by se dalo udělat stím Nkem na tuto vzdalenost od 70 do 120m ? nebo to má nějaké uskalí?
určo se najde nekdo kdo má zkušenost s rychlostí a poradí!
dík moc
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

jedine co poradit, tak asi vymenit toho ovise 1120 za rb411 a muzete zkusit nStreme ;)
0 x
Jan Ptáček

net.work
Kontaktovat uživatele:

jeste napis jake mate signaly jednotlivych klientu? pokud az moc silne, tak bych to urcite utlumil - taky to nedela dobrotu - ideal je nekde kolem -65
0 x
Jan Ptáček

dolby.digital

Dva maji kolem -48 a druhy dva maji kolem -72 . Kde se vlastně nastavuje výkon na mikrotiku? nekdy jsem to nedělal. jinak někdo má anteny 6dbi a někdo 10dbi a všichni mají 7,5m kabel H155 ten na ovisu má bohužel tu 6 a 10m kabelu ale maká to spolehlivě. takže vyměnit ho a zkusit vyměnit karty za Nkové?
Ty jo už je to fakt 6 let co jsme to dělali, jen ovislinky se pomalu vyměnily za mikrotiky a docilila se maximální spolehlivost nejdřív jsem to dal já a to byl největší skok:-) tehdy ještě RB RB112 tu mě bohužel spálil blesk :-(
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

wireles nastavenie karty, zalozka TX power :) a myslim ze sa nastavuje aj prepnutim na regulatory domain nie?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

udelej to jednoduse - v nastaveni te karty dej frequency domain=regulatory domain, country=czech republic, antena gain="zisk dane anteny"
tak ti bude dany router sam regulovat dle limitu dane zeme - samozrejme, pokud potrebujes snizit vykon jeste pod normu, tak do antena gain dej vyssi hodnotu. - zkus to zregulovat nekde mezi -65 az 70 u vsech klientu (snaz se jak Tx, tak Rx hodnotu, tzn. jak u klienta tak na AP - pokud je mas tak blizko, tak by to nemel byt problem).
ad karty - na to bych se vykaslal, myslim ze pro vas to nebude mit zadny vliv.. rikam vymen toho ovise za routerboard, pak na vsech klientech zapni nstreme (polozka nstreme, napr. best fit), pak to udelej na AP (ne opacne, pac se ti ty klienti nepripoji). a uvidis.. pokud rikas ze tam mas cisto, tak v G by ti to melo dat rekneme 25-30M, mozna vic, mozna mene (za predpokladu alespon 48Mbit rate)
0 x
Jan Ptáček

dolby.digital

Tak jo dík. udělám to co jste mě napsali :-) kdyby to dělalo pšes 30Mb/s to by byla naprostá bomba! :-) dík moc
0 x